Podvozek
67 témat v tomto fóru
-
Zdarec. Starý hever na přezouvání dosloužil, tak budu kupovat nový. Doporučíte nějaký, který něco vydrží a nespadne? Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, celkem se mi líbí tato kola: https://www.alukola.cz/alu-kola-ronal-r57-cerna-cervena-linka-7-5x18-5x112-et45/ ale v rozměru v techničáku mám 7,5Jx18 ET 48, nicméně tyhle kola mají rozměr ET o 3 mm nižší, tzn fakticky budou o 3 mm dále "vyčnívat" zpod blatníku. Dávám záměrně "vyčnívat" do uvozovek, protože 3 mm jsem okem měřil a z mého pohledu ok Čili mám dotaz - Můžu je v klidu použít nebo ne, moc úplně popravdě nechápu co by takovýto rozdíl v ET mohl udělat? Dotazovat se Škodovky nemá smysl, protože jejich odpověď bude "povolené rozměry máte v techničáku". Díky moc za info, Marek
-
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Budu používat kouli velmi zřídka, odhadem tak 1x ročně. Má se mazat? Pokud se používá jako nosič na kola, tak asi ne. Ale pokud opravdu na přívěs, tak se mazat má? Jak často a čím?
-
- 3 odpovědi
- 8,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Čaute kúpili sme novú Oktávku v sportline ale s klasickým podvozkom. Mám tam momentálne 17-ky disky ale rozmýšlal som, že by som na ne na zimu obul zimáky a na leto kúpil nejaké pekné R18. Aké máte skúsenosti s 18-kami ? Písal som už na iné fórum, kde skoro všetci písali, že je to hlúposť, bude to búchat a podobne. Je to 2.0 TDI 110kW. Neviem ako je to v Česku s cestami, ale jazdilo by sa v tom prevážne mesto/okresky a občas dialnica, čiže kvalita ciest nič moc.
-
-
- 26 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj Všem, nafasoval jsem Scouta 2.0TSI, kterého jsme vybrali za účelem druhého auta na výlety, stavbu, kemping, prostě na místa kam se nedostaneme s Alpinou. Nicméně scout má pouze o 15 mm vyšší podvozek než normální O4. Tím pádem terénní schopnost oproti o3 scoutovi dost pokulhávají jako např. nižší světlost o 2 cm. Rád bych pořídil 12mm podložky pod pružiny (případně vyšší pružiny až budou k dispozici) a vyšší pneu s hrubším vzorkem místo 225/45 R18, bych dal 225/55 R18. S tím se pojí mnoho dalších věcí. odchylka tacho - není problém zápis do TP - je to vůbec možné na stejných ráfcích? - u rangeru jsem to řešil, ale…
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám zhruba měsíc novou Octavii IV 1.5 TSI 110 kW, a pozoruji, že se při zahájení každé nové jízdy (při rozjezdu) cca v rychlosti kolem 25 km/h ozývají ze zadní části vozu nějaké zvuky/rány, zní to jako nějaké zacvaknutí něčeho, ale nepravidelně...cca 2-3 rychlé zvuky. Zní to obdobně, jako když se vám při rozjezdu zamknou dveře, což je ale pouze jeden zvuk. Tohle však vychází někde od zadní nápravy, a jsou to takové nepravidelné 2-3 zvuky. Potom během jízdy už je vše v pořádku, i když opakovaně zastavuji a následně se zase rozjíždím. Vše se pak opakuje při zahájení každé nové jízdy, kdy nastartuji a zase se rozjíždím; a je jedno, jestli to je jízda po 10 minutách neb…
-
- 8 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím mam 4rs 4x4 tdi. Mám tam režimy eko, normal, sport, individual dnes jsem ale koukal na youtube na video a v ní byla stejná ovce co měla i režim comfort, proč u mě není?
-
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Nová Octavia 4 má prý nový pohon 4x4, tedy dá se říct, že 6. generace HALDEX, ale prý už se tomu tak neříká. Mělo by to být lehčí a efektivnější a v ECO režimu co nejvíce rozpojené. Nevíte o tom něco, respektivě montuje se to už do nějakého jiného auta, které už běžně jezdí?
-
- 4 odpovědi
- 7,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den, cekam na dodání 1.5 TSi Ambition (110kw) a přemýšlím, ze bych si na to koupil 18” kola. bude to mít auto napsáno v TP ? Protože konfigurator tyto kola s tímto motorem vůbec nenabízí. diky za info
-
-
- 21 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám Octavii 4 Ambition Plus, tedy standardní podvozek s vlečnou zadní nápravou. Je to moje asi 16 auto v řadě, kdy jsem měl např. i Citroen, ale nikdy se žádné takhle stupidně nepohupovalo. Je to normální? Tlumiče mám změřené a jsou v pořádku. Rodina se mnou odmítá jezdit, všem se v autě dělá špatně.
-
-
- 5 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, čekám na auto s VAQ diferenciálem a nevím o něm nic z pohledu údržby / servisu. Máte někdo nějaké materiály? Předpokládám, že by se v něm měl minimálně měnit olej. Předepisuje něco takového výrobce? Díky
-
-
- 4 odpovědi
- 5,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Pozdravujem, ospravedlňujem sa že píšem práve tu, no som už bezvládny pri riešení môjho problému. Mám nový SEAT Leon ktorý mi vždy pri prvom rozjazde po naštartovaní motoru búcha niekde od podvozku, pričom to búchanie mierne cítiť aj na pedáloch. Robí to pri rozjazde a ešte pri dosiahnutí rýchlosti 16km/h. Ďalšiu jazdu niekedy sprevádza taktiež buchnutie niekde v podvozkovej časti a najviac pri prejazde zákrutou. Vopred ďakujem za prípadné rady, som z auta nešťastný. IMG_0502.MOV D830FCA9-66EB-432E-B330-72ECC230FB47.MOV A231EF68-2980-412B-A75A-90E428F5ABC5.MOV
-
-
- 16 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pekny vecer prajem.Mam novu Octaviu 4 ,1.5 tsi e-tec dsg a mam 2 problemy. 1. Pri tzv.plachteni dolu kopcom ale aj na rovinke po nerovnej ceste mi nieco od kolies klepe. 2. Pri preradzovani rychlosti a pri brzdeni stale nieco piska. Nestretli ste sa uz s tym? Som sklamany je to nove auto mam na nom najazdene cez 2 tis. km.Uvidime co na to servis. Pekny vecer a dakujem vopred za rady a info.
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, neřešil jste náhodou někdo už kryty motoru/podvozku? Jelikož máme DCC, tak tam podle všeho není ani kryt motoru, který by se ale velmi hodil. A dále se chci zeptat, jestli nevíte zda je DCC podvozek nižší jen kvůli kratším pružinám (stejně jako u paketu pro špatné cesty vs sportovního) nebo je to celé vyřešenu jinak (samozřejmě kromě aktivních tlumičů). Na chatu jezdíme trochu drsnější polňačkou a napadlo mě, zda by by nějak nešel podvozek alespoň o ten centimetr zvednout. Do teď jsem jezdil s Fabii 2 s paketem pro špatné cesty, tak se bojím, abych si někde nedrhl podvozkem.
-
- 0 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nikde jsem to nenašel, snad to nebude OT. Nezkoušel někdo, jestli se do kombi dá dat plnohodnotné kolo, např plech v 17 rozměru, a případně s jakým polystyrenovým držákem? Mám tam originální sadu s dojezdovou, ale preferoval bych plnohodnotné kolo. Díky za rady
-
-
- 10 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, v práci mě nechali si nakonfigurovat novou Octavii. Zvolil jsem novinku, která je v konfigurátoru teď od ledna a to: OCTAVIA STYLE 2,0 TDI 110 kW 7-stup. automat. 4x4. Vím že u IVky byla od začátku víceprvková zadní náprava u motorů s více než 110kW. Nevíte, jestli je to u verze 4x4 jinak? Díky moc
-
-
- 5 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
DCC. Ano či ne, to je oč tu běží. Zkoušel jste někdo DCC na nové Octavii? Je mezi režimy dostatečný rozdíl? Jak velký rozdíl je oproti standardnímu podvozku? Díky.
-
-
- 22 odpovědí
- 18,9tis zobrazení
- 2 sledující
-