Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak som tento tyzden konecne opravil radenie na mojej oktavii (1.6 74kW MR2001).

Problem bol v tom, ze nefungovala "poistka" spiatocky, takze sa dala zaradit aj bez stlacenia radiacej paky... :o

Ako som zistil, tak na puzdre (1J0 711 893) som mal odlomenu (zodratu?) zarazku. :huh:

Original obrazky su na linkoch pod obrazkami.

P1030253_mini.jpg

obrazok

Kupil som si podla cisla originalny diel. (271.-Sk) Na obrazkoch spolu s vymontovanym poskodenym dielom.

P1030359_mini.jpg

obrazok

P1030360_mini.jpg

obrazok

P1030361_mini.jpg

obrazok

A uz som sa do toho mohol pustit...

Najprv treba dat dolu plast okolo manzety. Taha sa postupne, pozor na zlomenie zapadiek. kol108

P1030351_mini.jpg

obrazok

Plast s manzetou vytiahneme dohora, aby sme odhalili pracovne miesto

Nasledne treba uvolnit sponu drziacu radiacu paku

P1030352_mini.jpg

obrazok

Kedze som nemal nahradnu sponu (naco aj, ked sa da pouzit znovu), tak som skrutkovacom dostatocne rozsiril stlacene ocko na manzete a potom sa uz lahko dala uvolnit z troch zubkov, ktore su na nej.

P1030354_mini.jpg

obrazok

Sponu si odlozime, este ju budeme potrebovat pri spetnej montazi... ;)

Teraz musime tahom dohora vybrat hlavicu radiacej paky. Je zacvaknuta, treba trochu potiahnut.

P1030355_mini.jpg

obrazok

Nasledne odskrutkujeme srob drziaci plastove puzdro na pake radenia. V mojom pripade to bol Torx T40. Nastastie som jeden mal po ruke ako nastavec (bit). Klasicky skrutkovac nedoporucujem, zbytocne znicite srob a mate problem ho povolit, pripadne potom naspat zatiahnut.

P1030356_mini.jpg

obrazok

No a teraz uz mozeme poskodene puzdro dat dole z radiacej paky.

P1030357_mini.jpg

obrazok

P1030358_mini.jpg

obrazok

Vloženo

Teraz mozme po pripadnom domazani nasadit nove puzdro na jeho miesto. Pozor na spravnu orientaciu.

Hned ho aj pritiahneme skrutkou, ktoru mame samozrejme poruke.

P1030364_mini.jpg

obrazok

Nasadime hlavicu radiacej paky na puzdro a zatlacime. Musi pekne sadnut, citit zretelne cvaknutie pred koncom.

P1030366_mini.jpg

obrazok

Sponu si pekne narovname a pre istotu mierne roztiahneme kliestikmi stlacaciu cast, aby sa nam dala jednoducho nasadit.

P1030367_mini.jpg

obrazok

Sponu nasledne nasadime na jej miesto a opatrne, aby sme nieco neposkriabali ju zacvakneme tak, aby boli zubky presne v dierkach.

P1030369_mini.jpg

obrazok

Teraz ju uz mozme zatlacit, pouzivaju sa na to predne klieste stipacie, ktorymi z bokov stlacime vystulenu cast, cim sponu stiahneme do pozadovaneho rozmeru. Pozor na to, aby spoj bol pevny, spona sa nesmie dat pretocit, ale zaroven si ju nesmieme precvaknut!

P1030373_mini.jpg

obrazok

Nasadime naspat plast a hotovo! Konecne! Ani to tak dlho netrvalo... -_-:w00t1:

Special thanks to:

:worthy

1. mojej zene, ze sa mi deti nemotali pri aute ;)

2. Mefistovi za DP na O1

3. mne, ze sa mi konecne chcelo to opravit, hned je to lepsi pocit pri radeni

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...