Přejít na obsah

Divná závada volnoběhu

1.8T

Doporučené příspěvky

Mán problém s volnoběhem, neměl jste někdy neco takového? 1,8T AUM 2003 145000km

Volnoběh je naprosto stabilní 850 ot , nekolísá paráda... Závada se projeví jen když je motor teplý 90stupnů a za jízdy vyřadím - volnoběh klesne na 1000 někdy 1300 a tam krásně stabilně nekolisavě drží až do doby dokud jedu setrvačnosti - jakmile zastavím, volnoběh klesnena 850. Tohle dělá jen když je teplý, studený klesá při vyřazení a jízdě na 850 pokaždý.

Někdy zůstane viset na 1000 a někdy i na 1300... a někdy se to třeba den neobjeví. Stojící auto můžu tůrovat jak chci, vždy bezproblému klesne na stabilních 850.

Našel jsem natrženou hadici odvětrání víka ventilu - tu jsem vyměníl, ale nepomohlo. Všechny ostatní hadice se jeví OK, je to jen 2003... takže to ještě není věk na hadice...

Čidlo teploty je asi dva roky starý, ale kdyby bylo blbý drželo by to větší otáčky i když auto stojí...

Lambda před katem je stará 0,5 roku a asi 20 000km a žádnej průšvih který by se na ní mohl podepsat jsem neprodělal...

Jaká je proboha :help: souvislost volnoběhu a toho jestli auto jede nebo stojí?????? přes čidla ABS??? přes čidlo který je asi v převodovce? a dává signál pro tacho??? Proud studenýho vzduchu který ofukuje nějaký teplotní čidlo???

na vagu jsem nebyl, nemám kabel a vzhledem k budoucnosti ho asi nebudu možná potřebovat (služebák).

Díkes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakt nikdo nic?? Ani zkušení matadoři? ;)

Je v Praze někdo s vagem kdo by byl ochotnej to za flašku pravý ruský vodky :p to napíchnout.

Nechce se mi v ohledem na budoucnost (služebák) kupovat kabel a hlavně to instalovat do ntb protože mne jeho komunikace přes seriák a usb živí. Už jsem totiž viděl několikrát jak po nainstalování něčeho co jelo přes seriak si ho vyhradilo pro sebe a nám přestaly komunikovat naše servisní nástroje a i když jsme se stavěli na hlavu už jsme to nedokázali změnit jakoukoliv konfigurací seriáku a nezbyla než přeinstal win na což nemám čas...

Díkes!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...