Přejít na obsah

zajko65

Uživatel
  • Počet příspěvků

    48
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil zajko65

  1. Také jsem odpojil kabílky od baterky na start- stop ale po pár dnech se mi přestávalo při odemčení vysunovat zrcátko u řidiče a roletka na střeše i když byla zasunutá tak po půl dne když jsem přišel k autu tak byla do půlky rozbalená. Tak nevím jestli to má nějaký vliv na baterii že se sníží nějak napětí a nějak se přestanou napajet komponenty nebo nedokážu si to vysvětlit. Po opětovném zapojení kabílků k baterii se vše vrátilo do normálu. Jaké máte s tímto postřehy Vy?

  2. V 11. 10. 2020 na 14:00, Anaf napsal:

    Ahoj,

    nemohu souhlasit. Je to právě obráceně:

    - u auta v záruce není dobré vyřadit pomocí Caristy s/s systém - vždyť toho si v servisu hned všimnou a máš to jako neautorizovaný zásah v záruce

    - vytáhnutí konektoru u plusu baterie způsobí při prvním zastavení hlášku o poruše s/s systému a pak už je klid, žádná další hláška

    - vytáhnutí konektoru u plusu baterie naopak prodlouží životnost baterie - jakékoli jiné tvrzení je zavádějící a mylné

    Vysvětlení:

    po vytažení konektoru se autobaterie začne nabíjet normálně (tak, jak jsme léta všichni zvyklí) - a nefunguje s/s systém

    se zasunutým konektorem dochází k přebíjení autobaterie (a jejímu ničení), když jedeme z kopce a naopak k nenabíjení, když je auto pod plynem.

    Samozřejmě platí to, co je zde uvedeno milionkrát, nabíjí se jen na 80 procent kapacity, aby byl prostor na dobíjení vysokým napětím.

    Důkaz:

    zabudoval jsem do auta voltmetr (přesně nastavený a ocejchovaný) a vidím, jak se palubní napětí mění podle jednotlivých jízdních režimů.

    Vypnutí s/s systému tlačitkem na palubní desce (nebo nejakou vloženou inteligentbí "krabičkou") nemá žádný vliv na dobíjení baterie - pořád je dobíjena tím šíleným způsobem, který ji ničí.

    Vypnutí s/s systému u plus konektoru autobaterie způsobí "normální" dobíjení baterie.

    Vypnutí s/s systému Caristou jsem nezkoušel (auto je záruce), ale předpokládám, že dobíjení bude taky probíhat "normálně".

     

    Než jedu do servisu, cca 2 - 3 dny předem, zasunu konektor a je vše OK. Servis nic neví. :-)

     

     

     

    IMG_20200412_103308.jpg

    Jaký to je konektor, tady píšete + a na seznamu byl článek a píšou že konektor je na mínus u baterie. Tak jak to tedy je.

  3. Dnes jsem jel delší trasu a zapl jsem klimu hned jak se odlepila ručička a po několika kolísáních na 90 a cca 70 se ohřeje motor a kapalina a potom již nekolísá.V práci máme více aut ale jiných značek a tam jsem se s tímto projevem nesetkal tak mě to vykolejilo. Ale na druhou stranu když by to dělal termostat tak by auto asi netopilo že.

  4. Jsou to tyto položky : Allow configuring beep when locking/unlocking
          YES / *NO*

    Menu for configuring beep when locking/unlocking
          ENABLED / *DISABLED*

    Beep when unlocking with remote
          YES / *NO*

    Beep when locking with remote
          YES / *NO*

    Use horn when locking/unlocking with remote
          ENABLED / *DISABLED*

    Duration of beep when locking/unlocking with remote
          *NORMAL* / SHORT

    • Pozitivní 1
×
×
  • Vytvořit nový...