Přejít na obsah

brabo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem brabo

  1. No mam dva kolegy co mají BMW, kde mají obdobnou funkcionalitu. A oběma se nazávisle stalo, že při vzdáleném povelu zamčení auta se na displeji objevilo že úspěšně zamčeno. Ale auto se reálně naopak odemklo. A navíc stáhlo všechna okna. Jak nemilé překvapení pro kolegu, když takhle auto zamykal z lyžárny. A ráno vyhazoval z auta sníh, co tam přes okýnka v noci napadal :D V servisu jenom konstatovali že o tý závadě ví, stává se. Ale že kdyby auto ukradli, tak je v pohodě. Protože telefon hlásil zamčeno. Bohužel co má dělat s tím sněhem v autě už mu moc neporadili :D Jo pánové. Moderní technika je fajn. Ale popravdě jsem rád, že zrovna tuhle novinku ve své modelové řadě 2018 nemám :-)
  2. brabo

    Stěrače

    Mě originální stěrače stírají bez problémů. Dokonce mnohem líp, než jsem zažil u jiných aut. Bych koupil novou stírací lištu. Možná je nějak vadná. Případně dobrý zkušenosti mam s lištama od Bosche.
  3. Tak to je geniální!!! Díky, tenhle fígl by mě nenapadl. V servisu mi hi nikdo z těch lepáků neporadil. V manuálu se nedočetl. Jinak mám Amundsen. V servisu tvrdí, že to aktivně konzultují s výrobcem. A že se připravuje nová verze firmware právě i pro Amundsen, která by to možná vyřešila. Ale ještě není ve stavu k použití. Rozebrali mi kvůli tomu celou přístrojovku, aby zkontrolovali kabeláž. Pak konstatovali, že nic nenašli, a že předávají zákazníkovi zpět "k testování". Ještě se zmínili, že by to možná vyřešila výměna celý jednotky infotainmentu, ale že se jim do toho nechtělo protože neví, jestli by to pomohlo. To je fakt na umlácení tohle. Jak nabíhá Amundsen vám ostatním? V Oktávce když zapnu zapalování, infotainment prostě hned naskočí a funguje. Tady je to loterie. Občas taky naskočí hned, občas se chová divně.
  4. Ještě bych s panikou vyčkal do zítra, nebo spíš do úterý. Přes víkend se obvykle na opravě serverů Škodovka moc nepředře. Případně je možný, že se nedaří autu dostat přes hotspot na internet. Popravdě nevím moc jak tohle ověřit ve chvíli, kdy není v autě aktivovaný ten connect. Protože mám za to, že bez toho connectu asi žádné on-line služby auto neumí. Takový klasický začarovaný kruh. Ale je to taky možnost, zkusit použít hotspot z jiného telefonu, případně domácí wifi síť.
  5. Jak vám rychle nabíhá infotainment, když zapnete zapalování/nastartujete? Naskočí vám rádio a parkovací kamera hned? Mě občas naskočí hned. Občas na mě vyběhne škodo loga, a "bootoje" to cca 10 sekund. Někdy zase se rozběhne rádio hned, ale jednotlivé ikony nahoře nabíhají postupně i přes 10 sekund. Čas od času se mi stane, že rádio hraje, ale vůbec nenaběhne telefon, navigace, prostě nic kromě rádia. Po půl minutě pak na mě vyskočí varování, že není funknční SOS volání. Musím vždycky zastavit, úplně vypnout motor, vystoupit, nastoupit, a pak se to někdy chytne. Někdy musím pár minut čekat. V servisu jsem to už 2x reklamoval. Teď to jdu reklamovat po 3. Samozřejmě vůbec neví co s tím. Neděje se to náhodou i někomu dalšímu?
  6. Ahoj, jak jste na tom s vrzajícími madly dveří? Ve vlákně reklamace padla zmínka o tom, že možná je na světě nová verze madel, co už nevržou. Máte někdo zkušenost?
  7. Jak dlouho to zkoušíš? Celý ten Connect je dost nestabilní. Kolikrát jim to nefunguje i několik dní.
  8. Mě z toho co píšeš všechno ukazuje spíš na nějakou závadu. Zusil bych servis a reklamaci. Mě to opravdu po pár vteřiných vždycky zmizí. A pochopil jsem i z manuálu, že by to přesně tak mělo chovat. Po nastartování na chvíli naskočit, ale pak samovolně zmizet.
  9. V Kodiaqu je tohle příplatková funkčnost personalizace. Kdy podle klíčku, kterým odemkneš, se zvolí spárovaný profil řidiče. Ale systém ti umožní bezprostředně po nastartování ten profil ručně změnit (pokud by sis klíčky s někým prohodil). V Kodiaqu to ale svítí jen několik sekund, a pak to samo mizí, pokud nic nezměníš. Celkově se pak v menu dá personalizace úplně vypnout. A funguje to pak úplně stejně, jako by tam nikdy nebyla. Tj. pak se to už nebude ptát na řidiče.
  10. brabo

    Dodací lhůta

    To zrovna podle mě není můj případ. Jako chápu to, že při variabilitě konfigurací, co Škodovka nabízí je plánování výroby dost alchymie. Ale prostě mě frustruje, když si téměř identickou konfiguraci někdo objedná 2 měsíce po mě. A dostane jí vyrobenou 2 měsíce přede mnou. A ty kulišáci, co mi systematicky dávají za každej můj povzdech pořád záporný body tohle nejspíš na vlastní kůži nezažili. Jinak by byli solidárnější v hodnocení Ale konečně mi snad příští týden už auto taky vyrobí, tak budete mít od mých povzdechů klid Ale jo. Zase nemůžu říct, že by mě s termínem Škodovka do předu nevarovala. Chtěl jsem si několikrát už radši koupit jiný auto. Když se mi ale prostě jiný nelíbí. Tak si za to můžu vlastně sám. Já vím :-)
  11. brabo

    Dodací lhůta

    No jasně. Spíš je pro čekajícího těžký pochopit, proč se tohle děje. Ale to jsem si u škodovky už zvyknul po 9 měsících čekání na auto. Že prostě jenom datum objednávky a zvolená konfigurace není jediná věc ovlivňující termín. Čekací fronta očividně není lieární, ale prioritní B-) A v podstatě identický auto někdo dostane za 9 měsíců, někdo za 6, někdo za 4.. B-)
  12. brabo

    Dodací lhůta

    Já hlavně nechápu, proč mi Habi001 neustále systematicky dává záporný hodnocená všech příspěvků, kde negativně komentuju to, že Škodovka přistupuje k zákazníkům očivině ne úplně rovně. Pracuješ snad pro ně? ;-)
  13. brabo

    Dodací lhůta

    Což je fakt zvláštní, jak diametrálně se liší někdy dodávky téměř stejný konfigurace. Nejspíš do toho asi fakt vstupuje i "postavení" daného dealera v rámci Škodovky.
  14. brabo

    Dodací lhůta

    To se máš. Mě Škoda aktuálně slibuje taky přesně tenhle termín výroby. A to jsem objednával 5.9.2017. Ale je fakt, že původně slibovali při objednání 27-28 týden. 2.0TSI DSG Style
  15. brabo

    Dodací lhůta

    No já když objednával v září, tak bylo na 2.0 TSI +31 týdnů. Na 1.4 TSI tam tenkrát žádný zpoždění nebylo. Prodejce mi to vysvětloval tak, že ty 2.0 jsou reálně motory z Audi. A ta je Škodovce nezvládá (nebo dokonce snad nechce) moc dodávat. Já bych se ani nedivil, vzhledem k rivalitě vůči Škodovce uvnitř VW, co poslední dobou probíhá :-)
  16. brabo

    Dodací lhůta

    To se nejsem uplně jistej. Co se tvrdí, tak největší klientelou jsou fleetový zákazníci. A ti téměř ve 100% případů chtějí naftu. Nejspíš kvůli spotřebě. A samozřejmě automobilka jde na ruku svým největším odběratelům. Nás pár zastánců benzínu pro ně není žádný terno. Podíl u Kodiaqa je údajně 80 ku 20 ve prospěch nafty. Navíc i pocitově, kdekoli řeknu, že chci benzínovej motor, všichni se diví. Kdykoli vidim někde venku jet Kodiaqa, tak už z dálky slyšim ten traktorovej zvuk nafty. A i tady v diskuzi většina popisovala, že objednává diesel. Ne, nepozoruju v reálu rostoucí zájem o benzíny v tomhle segmentu větších aut. Pořád je to okrajová záležitost.
  17. brabo

    Dodací lhůta

    Protože je to benzín. Ty dělají s nižší prioritou, protože je o ně menší zájem. Ty jejich řeči o zlepšení stavu se vztahujou jenom na diesely. A to buď rád za tu 1.4 TSI. Já objednal 2.0 TSI 4.9.2017 a slíbili mi termín v červenci 2018. Aktuálně jsem "už" na konci dubna. Tj. pořád je to 8 měsíců.
×
×
  • Vytvořit nový...