Přejít na obsah

funscreen

Uživatel
  • Počet příspěvků

    66
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem funscreen

  1. Ahoj všem, po delší době, se zase hlásím s dotazem o radu.. Mám SUPERBa III (06/2018) najeto 122tis km a chci se optat, zda-li jste někdo neřešil divné, jakoby "zapískání při startu". Hrozně blbě se to popisuje, ale když si sednu za volant, a stisknu startovací tlačítko a motor se "pohne", tak hned při tom prvním "pohybu" motoru se ozve takový kovový zvuk, takové lehké zapísknutí, které hned přestane. Nevím, zda to může být startér, nebo nějaká kladka, nebo řemen..? Je to jen opravdu vteřinka, přejde to hned, ale děsí mě to.. :D Když je to teplejší, téměř to není slyšet.. Jinak auto chytá na první dobrou úplně bez problému.. Je to divné .. Setkal jste se s tím, prosím, někdo? Případně se můžu pokusit to nahrát..
  2. @A. K. Ale já mám auto nové - má 18tisic km, tak to tam snad musí být originál, ne? Co s tím mám dělat? :D
  3. @maxalera Čus, já mám po výměně jednotky zatím klid a vše jede na 1* - tedy z oblasti infotaimentu. Právě jsem přidal nový dotaz na zvuky motoru :D
  4. Ahoj všem, minulý týden, když byla ta úmorná vedra, přišel jsem na nepříjemný zvuk u auta, ale za TEPLA, nikoli za studena. Jeden zvuk je jakoby šustivý a druhý je jakoby "cvrček", kdyby volný řemen příslušenství.. Zajímavé je, že ty zvuky se ozvývají JEN, pokud mám DSG vyřazeno na P, tedy není žádný kvalt. Jakmile dám D, nebo R a auto stojí na autoholdu, krásně si přede, jako by nic.. Nahrál jsem oba na Youtube, tak prosím, kdo můžete poslechněte: Odkaz na 1. video (šmajdání, šustění): https://youtu.be/apdIHbNISNM Odkaz na 2. video (cvrček): https://youtu.be/rvkD3ZBCJVA Podotýkám, že to bylo v servisu a vyměnili mi rozvodový řemen - jen řemen. Zatím jsem neslyšel "cvrčka", ale šmajdání, šustění, po zahřátí motoru a vyřazení rychlosti zůstalo..
  5. Tak díky všem za reakci ? Je fajn se dozvědět tolik informací.. Pro info - do servisu se s tím opravdu musí. U mě to byla komunikační chyba v jednotce, která se musela celá vyměnit (reset jednotky, ani nové spárování nepomohlo) - samozřejmě na záruku. Nová jednotka - 19186,-Kč (je mi Škodovky líto..). Tak kdyby to někdo řešil, alespoň víte, o co jde..
  6. Ahoj všem, jen tak, z ničeho nic, během jízdy se mi rozsvitila v autě hláška, že funkce SOS volání muže být omezena a auto musí do servisu. Stalo se to někomu z Vás? Případně, co s tím, prosím? Servis je mi jasný, jen mne zajímalo, co to asi bude za problém.. A při 14tkm mě to celkem nebaví.. V jiném vlaknu jsem to nikde nenašel..
  7. Mno, mě desetkrát méně... A to hučení mi fakt vadí.... Asi nikdo jiný neporadí?
  8. Já ho mám týden ? Takže, ještě někdo, kluci?! @Slayer6 Ty mas tu OCT III s kolika km? Já mám najetých 12tis km... A pokud Ty mas víc, tak to třeba bude vlastnost motoru? Ale doooost blba! ?
  9. @Slayer6 Tak co s tím budeme dělat? Přeci to není normální.. ? Ano, přesně. Víc vpravo..
  10. @Slayer6 Mě to děla až zahřátý motor. Studený je úplně OK, paradoxně.. Kamarad, mechanik, mi říkal, že to, podle nej, je olej, který, když se ohřeje, pod tlakem (přidáš plyn a otáčky) takhle prostě zní.. Další typ je na výfukové spaliny z motoru, jak pod tlakem jdou z motoru.. Je slyšet nějaké hučení toho tlaku výfukových plynů.. Mě se s tím u auta za 700 tisic nějak nechce smířit.. ? Měl jsem i SUPERBa s 6ti st. manuálem a tam tohle nebylo.. Tam byly zase jiné vibrace a dunění, co není tady ?
  11. @Slayer6 A neukradl jsem to video Tobě? ? Ten zvuk mne vytáčí.. Je slyšet jen uvnitř kabiny. Když si stoupnu k motoru a někdo mi lehce přidává plyn, není slyšet nic.. Blbe odhlucneni motoru? Něco rezonuje? Napadl mne řemen.. Ale...
  12. @xtrack dik moc za typ, mřížka to nebyla... Napadlo by ještě něco někoho? :-(
  13. Ahoj chlapi, včera jsem zpozoroval, že mi auto při přidání plynu nad 1000ot začne hučet, dunět.. Když otáčky spadnou, utichne to. Dělá to jen zahřáté, studené je v klidu.. Napadá Vás něco? Hledal jsem a na videu níže z YT, to řešil někdo s OCT III. Já mám SUP III - 2,0TDi (110/150), r.v. 06/2018 a najeto 12tis km.. Dotyčný má 1,6 TDi u té OCT III. Já ten zvuk mám tedy o dost nižší, ale slyšet je taky..
  14. @Martin Bednář Díky, písnu mu :-)
  15. OK, takže v OCT III se nic nedozvím.. :D Nicméně, řešil to tedy někdo konkrétně, prosím, na SIII? Případně - byl by někdo ochoten mi s tím pomoci??
  16. Ahoj chlapi, já mám SUPa III (06/2018) ve výbavě Ambition Plus, a tohle QI nabíjení mi chybí a rád bych to měl.. Poradíte mi, prosím, někdo, co a jak koupit a jestli by to někdo dodělal? Jen podotýkám, auto má ještě tovární záruku 4 roky, tak snad to nebude extra vadit, pokud je někdo šikovný ?
  17. Super, díky @Martin Bednář! To je paráda, to zkusím... Kousek dál na Jarově s tím problém mají ?? ... A já mám tak trochu problém s Jarovem.. ?
  18. Tak super, pokud mi to bude schopen tady v Praze někdo vyměnit tak, aby to pak v autorizáku nepřišli, nemám s tím problém a Millers klidně koupím. pokud by @michal2009 Dokázal sehnat levněji , budu rád ? Origo filtr si ve Škodovce seženu.. A co mám pak dělat na servisu v autorizáku, když mi tam Millers nebudou chtít dát a nacpou mi tam tu jejich srágoru? ?
  19. Ahoj, @ZbyšekSU Takže myslíš třeba tohle: Millers Oils EE LongLife 5W-30 5L (https://jaknaauto.cz/Produkty/Oleje-a-maziva-C3342/MOTOROVE-OLEJE-C54/DLE-ZNACKY-C108/Millers-Oils-C5010/5W-30-C5011/Millers-Oils-EE-LongLife-5W-30-5L-P620419/?gclid=Cj0KCQjwpavpBRDQARIsAPfTwiw5_TGiXa56xaStihoxKNQBnnJvH0TnRoKNY4F9-aBZcEYytjYYdYsaAq7dEALw_wcB) Jinak jsem myslel tohle: https://olejeobchod.cz/mobil-esp-formula-5w-30-5l-1 Máš pravdu, Millers Oils je trošku dražší, ale pokud jsem dal přes 700k za auto, asi mne 2 tisíce za olej už nevytrhne.. A i tenhle měnit po cca 12-15 tis. km?
  20. Ahoj, díky moc za vyčerpávající rady. Dobře, budu se držet specifikace, jak jsi napsal. Asi dává smysl i to, jak píšeš ohledně té viskozity.. ? Chápu to tedy správně, že do autorizáku bych měl jezdit na pravidelné výměny dle palubáku (takže každých 30 tisíc km / 2 roky) a na ty půlené intervalové výměny k někomu, kdo tomu rozumí, prostě mimo autorizák a škodovácký filtr, aby nebyly pochybnosti o záruce.. ? Dík za typ na Rolbaře - už jsem mu napsal, tak uvidíme.
  21. Čau kluci - já mám taky dotaz, i když jsem tady odpověď četl, něco mi nesedí.. Koupil jsem si zánovní SUPERB III (r.v. 06/2018), najeto 11tis. km, 2,0TDI (110/150), 7st. DSG, 5 let záruka a řeším, co olej.. Auto stálo asi nějakou dobu na salonu ve Škodovce, a teď je to rok a měsíc od uvedení do provozu. Mám olej vyměnit? Auto mi píše, že při 30 tis. km, nebo ještě 278 dnech a to se mi nechce. Všude tu všichni píšete, že max po roce, nebo 15 tis. km. A jaký typ oleje? Já tam opravdu nemám 5W30 - dostal jsem na dolití náhradní 1 litrovou flašku Shell oleje 0W-30 :-/ Může to být tím, že už tam mám AdBlue? Takže, jak s výměnou? Vyměnit hned, jelikož je to rok od uvedení do provozu, a jaký olej? Jooo a nemáte někdo v Praze autorizák, kde Vám vymění olej, který si donesete, koupil bych si originální na tu výměnu, ale ne za 650,-Kč/litr... Dík moc.
  22. Jojo, vibruje to stejně se zařazenou rychlosti i bez ni.. Pokud přidávám plyn, je klid.. Jen brzdění a vyšší rychlosti..
  23. .. Tak ještě upgrade - teď jsem se stetoskopem hodinu hledal, odkud ten zvonici zvuk jde.. Prošel jsem všechny 4 vstriky, a šel jsem po zvuku trubickami na railu, až jsem došel k čerpadlu. Čerpadlo to ovšem nedělá. Tak jsem bral kousek po kousku, co jsem kde slyšel, až jsem stetoskop položil na hlavní silentblok motoru, který je umístěn pod rozvody. Rozvody jsou zadeklovany v plastu, pres ten není slyšet skoro nic. Nicméně, ten hlavní silentblok zvonil, jako nikdy nic.. Takže jsem asi přímo u zdroje. Teď otázka. Přenáší se tam zvuk z rozvodu a chlapci ve Škodovce, co mi to měnili za 21 tisíc je třeba prepnuli na maximum? A tím tam nějakou kladku drti, ze takhle popiskava a nese se to skrze cele ocelové nosníky až do vstriku, kterým třeba nic nebude? Nebo je možné, ze ten silentblok je vymlety? Auto ale vůbec nevibruje... Kromě toho pískání to muže dělat i to chroupani, na které jsme nadávalo všichni.. pridavam video a se zvukem se zamerte na poslední 3 vteřiny videa- tam jsem přiložil stetoskop z ucha k mikrofonu mobilu.. Zajímají mne Vaše názory.. Dikes. C425C3BF-FAB0-4885-9380-9D715CCF063F.MOV
  24. Kajo, díky. Celkem se mi ulevilo.. I když vzhledem k tomu, ze to auto táhne trochu vpravo, myslel jsem už na větší problém typu třeba čep, nebo stabilizační tyčka.. Ale nic se nekoná. Dle mechaniku je vše ok. Ale věř mechanikum ve Škodovce...
×
×
  • Vytvořit nový...