Přejít na obsah

Diver

Uživatel
  • Počet příspěvků

    79
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Diver

  1. Potvrzuji toto také. Nějak zvlášť jsem si toho nevšímal, akorát jsem si říkal, že to auto na dálnici musím nějak víc honit a myslel si, že je to pravděpodobně mnou. Vždy jsem byl zvyklý volant na dálnici jen tak lehce přidržovat  zde se musí opravdu přidržovat více a více korigovat.

  2. V MB v zákaznickém centru při převzetí vozu když jsem auto startoval tak to neudělalo. Ale to asi proto, že ho již před tím měli nastartovaný. Jinak to dělá, každý studený start. Mám najeto pouze cca 300km. 

  3. Dělá mi to taky u úplně nového auta. Po startu se ozve zvuk, jako když se nastartuje diesel, cca 1 sekundu. Před tím jsem měl Rapida 1.2. TSI ale samozřejmě to nebyla verze EA211. Ten byl při každém startu tichoučký. 

    • Pozitivní 1
  4.  

    6) Uzavreni oken pri desti * (musim tady konstatovat, ze muj senzor funguje nejak divne. mam ho na nejnizsi citlivost a nekdy sterace stiraji jak divy a pritom z nebe nepada vubec nic. mam Octavii II a tam to taky obcas zablbne, ze starace projedou, ale nikdy ne v takove mire jako tady. senzor je cistej, neni zadelanej - takze pokud by to s oknama fungovalo podle nej, budu je mit imrvere zavreny :/)

     

     

    Dešťový senzor jsem měl již na jedničkové Octavii a tam fungoval docela dobře. Na dvojkové to už bylo horší, tak jsem zvědavý jaké to bude u trojkové:-)

  5. Zdravím, nevím jestli to patří do tohoto tématu. V rámci operativního leasingu někdy na květen mám objednáno.

     

    OCTAVIA Elegance 1.2 TSI 77 kW

    Modrá Race metalíza

    Vnitřní zpětné zrcátko s aut. stmíváním,

    Stěrač zadního okna s ostřikovačem a cyklovačem,

    KESSY - bezklíčové odemykání, zamykání a startování,

    Rezervní kolo,

    Malý kožený paket (3ramenný multifunkční kožený volant s ovládáním pro rádio a telefon),

    Infotainment rádio "BOLERO",

    Paket Elegance Plus II (Kola z lehké slitiny DENOM 17", pneu 225/45 R17, Kontrola tlaku v pneumatikách, Asistent pro rozjezd do kopce, "PARKING ASSISTANT" - parkovací senzory vpředu a vzadu, barevný MAXI DOT, Komfortní telefonování (Bluetooth),

    bezdrátové spojení s vnější anténou,

    "DRIVER ACTIVITY ASSISTANT"),

    "LIGHT ASSISTANT" s "DAY LIGHT",

    dešťový senzor, osvětlení prostoru pro nohy vpředu a vzadu,

    Bi-Xenonové světlomety s AFS a s LED denním svícením, automatická regulace sklonu světlometů, výsuvné integrované ostřikovače světlometů a přední mlhové světlomety černé

     

    Konfigurace víceméně daná fabrikou. 

  6. Čím dál více jsem ujištěň v tom, že letní sadu Dunlop, kterou Škoda dodává ke svým novým vozům, je ideální spálit, protože už vím, že jen pneu udělají dost.

    Já mám letní také Dunlopy a zatím velká spokojenost. Po přechodu na zimní je auto samozřejmě měkčí ale užší pneu zase nedají tolik jistoty. Shodou okolností mám také Firestony.

  7. Já jel v létě také Chorvatsko a byl jsem mile překvapen spotřebou. Najeto 2350Km z toho pouze 120Km mimo dálnici. Klimatizace puštěna celou dobu i v noci. Pro zajímavost ve Vídni v 1hodinu ráno teplota 32 stupňů. Obsazeno 2 osobami a plný těžký kufr(potápěčské cajky). Tempomat celou dobu cca 138-140Km/h. Spotřeba tam 5,9l/100 a průměr 98Km/h. Zpět 6l/100 a průměr 96Km/h. Auto mělo v té době najeto cca 7500Km. Tady po česku na kombinovaný provoz spotřeba vždy než se vynuluje dlouhodobý průměr tak to ukazuje cca 5,9 - 6l/100. Nyní najeto 10500Km.

  8. No oznamovac funguje pekne... kdo jste to nezkousel tak vam preji prijemne nastavovani maximalni povolene rychlosti :D ....Ono se to totiz da nastavit jen tak ze tou rychlosti jedete a pak mackate cudliky na PP .... v mem pripade jsem z mirneho kopce rozjel auto na 190km/h a pak jsem nastavoval oznamovac :D .... zajimavy zpusob

    Samozřejmě to jde nastavit i u stojícího vozidla.

  9. Hele, mě to ani moc nezajímá, zajímá mě, že nejde zavřít kufr, proč, není můj problém - chci ho prostě jako uživatel zavřít, ať to má důvod jakýkoliv.

    Jestli tě to uklidní, tak tento "problém" jsem měl již asi před deseti lety u tehdy nové Octávie. Trik se staženým oknem mi také v servisu předvedli. Auta jsou dnes velice dobře těsněna kvůli aerodynamickému hluku, a jelikož velká zadní vrata vytvářejí při zavírání velký přetlak, který nemůže rychle odejít tak jdou hůře zavřít. Stačí trocha cviku a dá se to naučit. Nezavírat prudce.

  10. Právě jsem srovnával 3 Rapidy Spaceback vedle sebe, respektive za sebou. Červená,bílá a denim modrá. I když mám denim modrou na svém tak musím říci že na SP se mi nejvíce líbila bílá. Jinak pěkné auto ale pro mě malý kufr.

  11. Vrátil jsem se z dovolené v Chorvatsku. Jízda převážně po dálnici ale objíždění dálnice ve Slovinsku coš snížilo prům. rychlost.

    Nafoceno nemám ale spotřeba dle PP rovných 6l/100 ujeto 2149 km s průměrnou rychlostí 98 km/h.

    Po dálnici jsem jel převážně na tempomat 135 km/h dle navigace. Auto bylo obsazeno pouze mnou a manželkou ale měly jsme plný kufr celkem těžkých věcí (táhl jsem potápěčské cajky).

    Rapid rozhodně nebyl žádná brzda provozu a i v kopcích na dálnici na šestku bez problému držel rychlost.

    Co mě tedy překvapilo tak to že je velice malý rozdíl mezi rychlostí na tachometru a skutečnou dle navigace. Při tachometrových 138 km/h dle  navigace 135 km/h.

    U Octavie byl rozdíl cca 8 km/h.

    Jenom pro porovnání loni jsem jel tuto trasu s Octavii 2.0 TDi se spotřebou 5,5l/100.

  12. no já měl u předchozí auta vždycky strach jen v situaci kdy jdu dát do kufru věci - na dálkači otevřu jen kufr bez dveří...mám hodně věcí, klíče položím do kufru...naložím věci, kufr zabouchnu a jsem bez klíčů :D

    Tak toto přesně se mi také děje. Pořád si říkám že to nesmím dělat a stejně tam ty klíče zase položím. Je malý zázrak že mi tam ty klíče ještě nezůstaly.

×
×
  • Vytvořit nový...