Přejít na obsah

Milan Růžička

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Milan Růžička

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Přidal bych se k debatě. Nejraději bych, aby všichni svítili tlumenýma pořád. Proč, to je jednoduché. Byli jste někdy v tunelu, pod mostem? Přepínáte z denních na tlumená? Za další, spousta blbců jezdí i teď (mlhy, smog) s denníma - nejsou vidět. Tlumená mají dostatečný výkon, aby jste byli vidět už z dálky a ze všech stran a zároveň nesvítí tak moc, abyste někoho přes den oslňovali (NEsmíte být ovšem kokot, který svítí pánu Bohu do oken, tzn. v životě neviděl kolečko na sklon světlometů). MikeTT: Ten rozptyl, tomu vážně věříš? Vždycky budou lépe vidět tlumená světla - a to ze všech stran. Viděl jsi někdy denní ledky z boku? Ve skutečnosti je to tak, že u většiny aut - včetně Yetiho - není rozptyl denních světel korigován vlastně vůbec. Prostě je tam vrznutá žárovka navíc. A proč se nesmí svítit mlhovkami přes den? Smí. Zadní mlhové světlo je řidič povinnen užít za mlhy. Přední použít smí. Pokud nepanuje takové podmínky, aby bylo nutné je rozsvěcovat, nesmí se to proto, že mají mnohem vyšší svítivý výkon, čili dost oslňují. Když mám 200m před sebou auto bez mlhovek a je vidět, tak mlhovky nerožínám. Stejně tak v kolonách, že. Co může být lepšího než zadní mlhovka vpálená do ksichtu a člověk pak bliká a bliká a dotyčný nechápe, protože už stihl zapomenout, že nějakou mlhovku rozsvítil. Díky za přečtení.
  2. Na ty chromy máš asi smůlu, stejně tak ventilátor. Ale, že je při studeným motoru zvýšený volnoběh mi přijde poměrně normální.
  3. Máme auto 15 měsíců, asi 23000km a nic takového nevidím. Všechny sedadla jsou ok - stejné jak po prodeji (až teda na prach). Hoď jsem fotky, ať vidíme a asi bych zkusil reklamaci, jestli je to fakt poznat.
  4. Ahoj, přidávám sem dobrou zkušenost s Yetim. Jednou v noci usnul v Yetim řidič a ten se vřítil do levého rigólu u silnice, tam to bylo ještě dobrý, ale pak potkal betonový mostek, narazil do něj levým předním kolem. V tu ránu jel rychlostí asi tak 50 km.h-1, celej předek vyskočil opravdu hodně vysoko a auto vyletělo opět na silnic a zastavilo. K údivu se zjistilo, že jediná poškozená věc je pneuamtika s ráfkem a geometrie. Pneu byla protržená z boku, takže na vyhození. Ráfek (Moon 16") ťuklej a lehce zmáčklej (opravdu minimálně). Jinak náprava naprosto v pořádku, všechno drží. Geometrie je potřeba opravit, protože to byla šlupka jako prase. Upřímně bych chtěl to stejné zkusit s Dusterem, jeho nápravy mě nikdy nijak neuchvátily pevností. Tož tak
  5. Milan Růžička

    215/65R16 na Yetim

    Detaily této velikosti kol na yetim, pro ty, kteří váhají s velikostí pneumatika do terénu. Michelin Latitude Cross 215/65 R16 98T
  6. Jednak bych si dobře rozmyslel, jestli chceš opravdu jen jedny penuamtiky na celý rok. Záleží kolik toho projezdíš v zimě "v zimě" a jestli se hodláš třeba vydat někam do hor, ale myslím, že již brzy bude platit, že zimní pneumatika nebude jen ta s označením M+S, ale ta s vločkou. Navíc, já jsem přirozený skeptik a nevěřím tomu, že může celoroční pneumatika dosahovat podobných výkonů jak zimní (v zimě). 215/65 v žádném případě o podběhy nedrhnou, zkusím pak zaběhnout do garáže a podrobně vyfotit. Nejvíc jsem se bál vpředu při velkém rejdu, ale je to v pohodě. I při maximálním na obě strany je tam místa, no dost bych zas neřek, ale stačí to i na větší propérování. V zadu je to též v pohodě, jak už jsem někde psal (předpokládám, že ve fóru "Jaký rozměr pneumatik jde na Yetiho" nebo tak nějak se to jmenuje), jel jsem už i s plně naloženým autem, tj. 7 lidí, každý krosnu, dvě kytary a basa piv a zadní blatník tak akorát lícoval s kolem, takže dobré. Tohleto bylo necelých 700kg což už je za povoleným nákladem, čili by jsi víc stejně naložit neměl. Ex post. Do galerie jsem přidal obrázky: http://forum.skodahome.cz/gallery/album/15027/854-21565r16-na-yetim/
  7. Já osobně zapínám offroad pouze pokud jedu někam daleko za civilizaci, čili do kopců, bláta a podobných překvapení. V zimě, když je sníh a je to třeba - tj. opravdu hodně sněhu a nulová úprava komunikace a navíc ještě, když couvám do garáže anebo se najíždím na různé rantly a tak. Prostě když potřebuju jemně pracovat se spojkou a pedálem (na to mi pomůže ta "upravená charakteristika plynového pedálu", čo jak se to jmenuje, prostě šlápnu víc a otáčky jsou pořád 1100 a nekolísají tolik při zabírání spojky.
  8. Netušíte prosím někdo, kde hledat přizpůsobení zapínání světel? Citlivost senzoru světla nebo jak to nazvat, popřípadě časovou prodlevu před rožnutím? Někdy k večeru už bych třeba rožl a auto pořád nic, tak bych si to chtěl udělat podle sebe, aby to bylo opravdu automatické.
  9. Zdar, tak přidávám další zkušenosti s 215/65R16. O víkendu jsme jeli v autě v 7 lidech, 7 krosnách, basou piv a 3 kytarách, takže si auto hezky sedlo k zemi, což byla ideální příležitost na prozkoumání, jestli nebudou někde drhnout - a nedrhnou. Takže s čistým svědomím prohlašuji, že kola se do toho auta vlezou a nedělají žádný problém. A kdyby někdo třeba chtěl vyzkoušet 235/60R16, to by mě též zajímalo, jestli tam jdou.
  10. Ještě při objednávání dávejte pozor a kupujte přímo na yetiho, OII má jiný tvar toho kulatého rámečku (není kulatý, kdežto u yetiho je to kružnice). Takže brát opravdu jen 5L0 941 431 E, pokud vezmete 1Z0 (což je pro octu), pak je potřeba ho "ořezat", aby se vešel. Jinak výměna je opravdu jednoduchá a zvládne ji snad každý.
  11. Takže přidávám pro mnohé důležité informace. Mám Experience (čili i senzor venkovního osvětlení a deště ve vnitřním zpětném zrcátku) a po výměně spínače osvětlení funguje Tunnel light bez jakéhokoliv kódování. Coming Home a LH je třeba nakódovat v ŘJ elektriky (09). Takže věřím tomu, že v servisu vám to udělají velice snadno - vše pokud máte ony senzory.
  12. Soudruzi asi udělali někde chybu, nakonec se mi to sice podařilo odpojit, ale drátu tam navíc není ani milimetr...
  13. Díky vám, ještě prosím, nezkoušeli jste někdo spínač vytáhnout a rozpojit? Když ho povytáhnu ven, tak nejde úplně a nerozpojím svorkovnici - čili ho nevytáhnu v důsledku vůbec a nechce se mi sundávat celej spodek palubky. Kdybyste to někdo zkusil byl bych vděčen. Milan
  14. Může mi prosím někdo, kdo má lgiht assistant i mlhovky napsat jaké má číslo spínače světel? Mělo by to být 5L0 941 431 a za tím písmeno, které je asi nejdůležitější, je to D? Dík V příloze návod na vytažení spínače, štítek je zespod, je to jednoduché demontaz_spinace_svetel.pdf
×
×
  • Vytvořit nový...