Přejít na obsah

Pavel 1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pavel 1

  1. Mám Octavii z listopadu roku 2004. Kontrolku tempomatu jsem v palubní desce měl, ale nesvítila. Na dotoz u výrobce mi odpověděli, že kontrolka bude funkční až později a v mé Octavii ji zprovoznit nepůjde. Ke konci záruky, v létě 2006, mi měnili přístrojový panel z důvodu nečistot pod plexisklem. Nový panel byl MR 2007, tak jsem žádal i zprovoznění kontrolky tempomatu. Prý to nejde, protože můj tempomat tuto funkci nepodporuje. Jaké ale bylo mé překvapení, když jsem při jízdě ze servisu aktivoval tempomat a kontrolka se rozsvítila. Takže ani servis pořádně nevěděl, jak to s aktivací kontrolky je.
  2. Také jsem loni dělal pokus s TPM. Postupně jsem snižoval tlak z hodnoty 2,1. Při snížení tlaku na 1,5 kontrolka ještě nesvítila, při snížení na 1,3 se rozsvítila po ujetí cca 1 km. Takže hranice leží někde mezi 1,3 - 1,5. Nedokážu si představit, jak by TPM z hlediska principu činnosti zaregistroval pokles tlaku o 0,2 baru. Systém reaguje na otáčky kola, tedy na jeho obvod. Pokud by byl sytém přehnaně citlivý, reagoval by i na větší zatížení auta. Kvůli převozu nákladu na malou vzdálenost každý hned kola nedofukuje a změna obvodu kola v tu chvíli by vedla k falešným signalizacím. Muselo by se změřit, jaká změna obvodu kola odpovídá poklesu tlaku o 0,2 bary. Ale tato citlivost se mi moc nezdá. U mého auta taková není určitě, naštěstí.
  3. Pavel 1

    Reklamace

    ad2) je to normální. U řidiče se snímá zapnutí pásů a v plastové izolaci je schován vodič. U spolujezdce žádný vodič není.
  4. Pavel 1

    Palubní deska

    Já mám prach a chlupy z hadry v panelu přístrojů od začátku. Navíc jsem zjistil, že na Maxi dotu mám otisk prstu. Reklamoval jsem to hned po týdnu, ale odpověděli mi, že panel je nerozebiratelný. Jako závadu to neuznali, prý to není funkční vada a nesnižuje to čitelnost přístrojů. Vše jsem nafotil a poslal výrobci. Ten mi slíbil pomoc při řešení. Jsem domluvený s vedoucím servisu na příští týden a vypadá to, že panel přístrojů vymění.
  5. Pavel 1

    Palivo

    Jen tak pro pořádek (a pro jirkuK). Mám stejný motor jako Marios 1,6 FSI. Při používání benzínu N95 a lehkém překračování rychlostních limitů jezdím běžně se spotřebou 5,2 - 5,4l/100km. Při použití N98 by spotřeba šla ještě o trochu níž. O překážení v provozu při jízdě 60 v obci a 100 mimo obce se mluvit nedá. Jezdí tak většina řidičů.
  6. Já mám také jinou 1,6 FSI. Rozhodně není hlučnější než 1,6 MPI. Navíc vzhledem k nižším otáčkám na 5. rychlostní stupeň musí být objektivně tišší. Jezdím většinou na N95. Spotřeba na dovolenou s klimatizací, světly a plným kufrem 5,9 zpět 6,1. Jinak běžné ježdění kolem 5,6. Auto má naježděno 17 000km a motor zcela bez problémů. Jediný větší problém - nefunkční tempomat, to ale nesouvisí s motorem. Vyměněna ovladací páčka, nyní OK. Spotřeba oleje téměř neměřitelná - úbytek cca 3mm na rysce. Otázka pro všechny majitele O2: Nevadí vám v noci odrazy osvětlených přístrojů v čelním skle? Mně to vadí někdy tak, že si musím sklopit sluneční clonu.
×
×
  • Vytvořit nový...