Přejít na obsah

Tomy87

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Tomy87

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. pro Venda_46: nenechávej v autě viditelně ten držák. Je to totiž lákadlo pro zloděje a oni ti do auta vlezou jen proto, aby se podívali, jestli nemáš navigaci třeba jen schovanou pod sedačkou. Tohle jsem zjistil z vlastní zkušenosti.
  2. Tomy87

    Chiptuning

    Nazdar. Toho švába z netu bych neriskoval, ani kdyby mi to do jednotky napájel někdo, kdo to opravdu umí. Přece jenom čip není o výsledných PS, ale jde o ten průběh. Já ho mám na míru od FUNa a jsem naprosto spokojený a auto je bez jediné závady. Cena byla těch 6 500,-Kč, ale výsledek mi za to stojí. Brácha se mi vysmíval, že jsem za čip vyhodit zbytečně moc peněz, protože ho stál čip od "noname" borce 1 500,-Kč. Jenže já stále jezdím v pohodě a on už má druhý auto, protože nejprve mu odešla spojka a o něco později se mu rozsypal motor. On čipoval asi 2 měsíce po mě a já už s čipem jezdím víc jak 2 roky. Takže pokuď chcete více koníků, tak si našetřete penízky a nechte si udělat čip na míru od zaručených úpravců. Přece jenom 6 500,-Kč za kvalitní čip je lepší než potom dát např. 20 000,-Kč za motor. Ale dělejte jak myslíte
  3. Tak aby v tom bylo jasno. Spz na Octě musí být tam, kde to určuje výrobce (tedy uprostřed nárazníku) a nikde jinde. Pokuď jí dáte jinam, tak to bude jak pěst na oko a první policejní hlídka Vás zastaví a dostanete pokutu (až do 2 000,-Kč na místě). Co se týká umístění spz na jiných vozech, tak např. Alfa má na toto vyjímku už z výroby. Na Octu tuhle vyjímku těžko dostanete, ale říká se, že nic není nemožné A k nalepovacím SPZkám asi tolik, že neodpovídají typově schválenému provedení SPZ. Sice se to někomu může líbit nebo si řeknete, že to plní účel, ale i tak je situace při silniční kontrole podobná jako při špatném umístění SPZ- pokuta na místě. A ještě malá rada k placení pokut při silniční kontrole. Chovejte se slušně a nehádejte se o výši pokuty. Ušetříte si tím nervy a hlavně peníze a čas
  4. Přesně o tom jsem psal. Mám už za sebou několik kontrol a nikdy mi na ty světla nic neřekli.
  5. Když myslíš, že ne, tak tě při tom nechám. Já mám jinou zkušenost
  6. Když tě zastaví, tak prostě budeš tvrdit, že jsou to světla pro denní svícení a ne mlhovky. Rozdíl mezi mlhovkama a světlama pro denní svícení je asi takový: mlhovka- svítí jedině a pouze s hlavními světlomety(s potkávacími světly) světla pro denní svícení- svítí samostatně a vypnou se v případě, že zapneš hlavní světlomety Toto zapojení, jak je popsáno výše, splňuje podmínku pro denní světla. Takže se nemusíš bát případných pokut za bezdůvodné použití mlhových světel.
  7. A nevíš náhodou, kdo by takový klíč měl na prodej? Popř. jaké je jeho označení? Předpokládám, že to asi nebude třítlačítkový klíč, že? Takže mi asi nepůjde odemykání kufru dálkou nebo ano? Omlouvám se, že se tak blbě ptám, ale jsem v téhle věci celkem ztracený. Dík
  8. Ahoj Cosby. Chtěl jsem se Tě zeptat, jestli by k mojí Octě šel použít sklopný klíč s dálkou. Mám Octu I, rv. 10/1999/MR2000, komfortku 799AH, všechny okna v elektrice, dálku mám v nesklopném dvoutlačítkovém ovladači (433Mhz). Popř. jestli bys takový sklopný klíč měl na prodej, tak kolik bys za něho chtěl? Díky za odpověď.
  9. Dneska jsem taky řešil problém s levým vyhřívaným zrcátkem. Byla tam poškozená ta topná spirála. Co jsem tak zjišťoval, tak je to celkem běžná závada. Nechtělo se mi s tím patlat, tak jsem v prodejně autodílů koupil to vyhřívané sklo za 170,- Kč, vyměnil jsem za to poškozené a je klid.
  10. Tomy87

    Výměna kedru

    Ahoj kolegové motoristi. Má někdo z Vás zkušenosti s výměnou kedru na levých předních dveřích (takové to těsnění, které je připevněné na karoserii. Je to mezi karoserií a dveřma)? Protože ho mám už hodně potrhaný, tak ho chci vyměnit a zajímá mě, jak je připevnený na té karoserii. Jestli je tam jen přilepený nebo tam jsou nějáké úchyty. Díky za odpovědi.
  11. Díky za odpovědi. Podle nich vidím, že mám asi špatný termostat, když se mi to zahřívá tak dlouho. Nemáte někdo tušení na kolik by vyšlo koupit nový?
  12. Ahoj pánové. Chtěl jsem se Vás zeptat, za jak dlouho se Vám zahřeje motor na provozní teplotu (prostřední ryska na ukazateli teploty). Mám Octu 1.9 TDi 81kW a zdá se mi, že se motor zahřívá strašně dlouho. Třeba po ujetí 8 km se mi teplota dostane jen po tu 1. rysku a dále ta teplota stoupá jen velice pomalu. Nevím, jestli je to normální nebo mám třeba špatný termostat. Možná už se na to někdo ptal, ale já jsem o tom nic nenašel.
  13. Tomy87

    Chiptuning

    Musím se taky přidat a pochválit Indiho a TDIfuna. Dneska jsem byl u nich v dílně čipovat svojí Octu a kluci mi poštelovali i startování. Teď jede Octa jak drak a startuje jak nová. Na rovinu říkám, že jsou to super kluci, kteří svojí práci udělali velice kvalitně, a taky mi rádi poradili, jak dále Octu upravit. S jejich přístupem a provedenou prací jsem VELICE spokojený. Určitě je doporučím dalším lidem a budu je jen chválit. Ještě jednou dík kluci
×
×
  • Vytvořit nový...