Přejít na obsah

PauLofWoCC

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 356
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Příspěvky zveřejnil PauLofWoCC

  1. Tuto fci jsem nikdy nevyužil. Zkoušel, ale nedošlo k očekávanému úspěchu. Proto jsem ji ze standartních fcí při oživování motoru po montáži a následnému seřízení nikdy neaktivoval. Nejsem si zcela jist, zda-li tato funkce slouží tak jak u benzínových jednotek k odstavení paliva z důvodu úspory.

  2. Já bych řekl, že tlak v LPG nádrži není závislý na objemu naplnění, ale jen na okolní teplotě.

     

    Pane, z logiky....např: 50litrová nádrž:

    a/ bude naplněna objemem 1litrem LPG, při celkové teplotě 20°C

    b/ bude naplněna objemem 40litrů LPG, při celkové teplotě 20°C

     

    Dle tebe je tlak v obou případech stejný? To já doufám, že si děláš srandu ;-) , tvé tvrzení postrádá logické myšlení ;-)

     

    Dle mého názoru je tlak LPG závislý jak na procentu naplnění nádoby, tak na stupni teploty.

  3. Chlape, žádný strach. Diagnostiku na toto si myslím, že nebude problém. Emise taky nebudou problém, protože KME se do ČR dovážel a tudíž zastoupení tady je.

    Znám horší systémy, bohužel sem už musel poslat do prd. Octaviu II s LPG z německa která nemá zastopuení v ČR, tudíž běžná emisní stanice toto auto nesmí měřit.

  4. Zdarec pánové, dokážete mi někdo prosím odkódovat z dlouhého kódování telefon u CANu?

    Kód: E9801F0E0006022302

    Pozn. Jednotka se ve výpisu hlásí jako 1K5 a ve vagu mám screen jako 1K0....divné.

    Důvod akce: - spálený modul telefonu - již má odpojenou pojistku napájení

     

    Jednotka:

    -------------------------------------------------------------------------------
    Adresa 19: CAN Gateway        Labely: nevybrány
       Revize:   H07 51    Seriové číslo: 170507F2500389
       VCID: 55A585678591

       Řídící jednotka: 1K5 907 530 I
       Díl: J533% Gatewdy   H02 0052  
       Dílna #: WSC 07894 788 00000

    1 Fault Found:
    01303 - vysilac a prijimac pro telefon
                001 - horni mezni hodnota prekrocena

    -------------------------------------------------------------------------------

     

    Děkuji

  5. Zdravíčko,

     

    já bych měl taky dotaz...

    Blok 3 a 4 ... jedná se o počet zubů a nebo o pořadové číslo zubu od ref. značky?

     

    Jinak si myslím, že tvůj motor by měl být OK. Na druhou stranu bych respektoval pravidelnou výměnu rozvodové soustavy při určitých km. To že ti sedí čísla znamená, že motor je aktuálně v pořádku, ale neznamená to, že ti nemůže dojít vlivem velkých vůlí k přeskočení rozvodu....

  6. nevím co je to za reduktor (výrobce), ale je hodně malý, podle toho co jsem tu kde viděl. To spodní plastové víčko, na kterém jsou ze spodu ty dvě kolínka, tak má průměr max. 8 cm

     

    Podle mě nějhorší na tom reduktoru je vevnitř malinký šroubeček "na křížák". Jakmile ten se povolí - uvolní, tak už tam žádné větší peklo není.

  7. Mnohokrát se to tu popisovalo:

    1/ problém je jaký systém, Stag je zrovna tak skládačka jako právě tvůj King

    2/ problém je ve firmě provádějící montáž a to jak z fáze estetiky, tak z fáze zprovoznění

     

    Tady máš případy z praxe:

    1/ volba systému

    Určitě z vlastní zkušenosti nedoporučuju DT Gas. Jednou se mi tu objevilo auto koupené z AAA auto, které už jako koupené nejelo na LPG. Montované v ČR, montáž vypadala jak od prasátek. Dělal sem tento systém poprvé - seřizovalo se to šíleně, dlouho sem nenatrefil na tak divný systém (software). Akorát nevím, jaká to byla přesně verze DT Gas. Ale říkám, velice šílené. Pro mě zvlášní pak bylo, že zákazník se objevil cca po týdnu, že chce emise a o provozu neříkal nic.....což sem se divil :-D

     

    2/ volba firmy s danným systémem

    Na druhou stranu sem měl případ značně primitivní - obyčejná jedničková Fabia s BRC, že mu to nějak pocukává....prej byl u více firem a nikdo si s tím neví rady....byl sem z toho tak vystresovaný, že sem to auto nechtěl pozvat na servis. Když už to nedá několik firem, tak to 100% nedám ani já. Furt mě ale vadilo, že je to obyčejná primitivní Fabia s českým motorem, tak sem ho tedy pozval. Nakonec se z toho objevila uplná hovadina.

  8. Tak ten maxidot - teoreticky ano, prakticky by to bylo bádání (a jak se říká - i bastlení), které by stálo hromadu peněz a času a sehnání nějakého programátora.

     

    LPG Ding neexistuje (asi), mimo jiné sem při hledání našel zatím nejdelší internetovou adresu vůbec:

    "" --- http://www.emergencyelectricalelectricianservicescompanyinvereeniging.co.za --- ""

    :-D tu bych nechtěl psat do adresy prohlížeče :-D asi bych se několikrát sekl

     

    LPG King - je to další z mnoha odnoží firmy AEB dodávající elektroniku 1/3 LPG firmám na světě. Koncepčně je to dle mého názoru systém na bázi Elpigazu, Zavoli (v dobách kdy byli pod AEB, nyní už nejsou) atd. Taktéž dle mého názoru nevyrábí ani své vstřikovače, ani reduktory. Vstřiky a reduktory jsou dodávány od  jiných výrobců - zejména tak to dělá půl světa LPG firem.

     

    Myslím si, že bys nemusel mít problém, když - zvolíš lepší variantu vstřiků, vybereš správnou jednotku (nejspíš budou dělat více druhů jednotek!!!, tak jako tomu dělá Elpigaz - prostě AEB), a zvolíš nějaký lepší bezproblémový reduktor.

     

    king.jpg

  9. Začal mi kapat reduktor vodu a to na jednom kolínku přívodu vody, viz obrázek. 

    attachicon.gifTomasetto Alaska.jpg

     

    Koukal jsem, že tam je asi klasický O-kroužek - 

    attachicon.gifkolínko.jpg

     

    Jestli to dobře chápu, k výměně je potřeba asi reduktor rozebrat, aspoň tu jednu stranu, je to tak? Nevíte rozměr toho O-kroužku u Alasky 09? Přemýšlím, že by se udělal možná celý repas reduktoru. Mám najeto 120 tisíc km a má to 6,5 roku. Má to už čas na repas nebo jen vyměnit ten O-kroužek a počkat až budou nějaké jiné problémy s reduktorem. 

     

     

    Ahoj, ano je tam o-kroužek, bohužel rozměr nevím. Pro výměnu je nutno sundat tu čelní stranu pod kterou je pružina a membrána.

    Osobně při udávaných datech 120 000km a 6,5roku doporučuju repasi reduktoru. Kolínka bych možná uvažoval dát nové, pokud budou k sehnání.

  10. Zdravim vas. Mam problem s 2.8 V6 pri plnom plyne prepina do benzinu pri cca 4000ot...chybu hlasi "nizky tlak plynu" a z pracovneho tlaku 1.6bar klesa na 0,8...reduktor je tomasseto arctic do 180kW, nove filtre aj vstreky. Auto inak ide velmi pekne pri beznej jazde. Co to moze sposobovat?

     

    Ten motor - výkon?

    Od nádrže je tažená 8mm trubka/flexi? Jestli ano, tak reduktor.

  11. Jak psal karel.lpg - odpojit reduktor, zkus do něj fouknout pusou, jestli ti neklade odpor ve foukání vzduchu (něco přicpané v reduktoru), dále - je možné, že je zavzdušněný (bohužel polohu reduktoru ve voze neznáme a typ reduktoru taky ne), dále - pokud ti to auto topí pěkně, může být problém taky s přicpáním přívodních hadic do reduktoru či napojení T-kusů.

    Reduktor musí mít při cestě 10km minimálně 60°C a výš.

×
×
  • Vytvořit nový...