Přejít na obsah

provista1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem provista1

  1. Zdravím. Taky přidám pár postřehů - sice nemám O3, ale mám tento motor v Golfu 7. Jak píše jeden kolega výše - zahájenou regeneraci jde v pohodě poznat podle zvýšeného volnoběhu a vyšší spotřeby na volnoběh i při jízdě. Ventilátor je slyšet samozřejmě jen zvenku. Pokud mi čas dovolí (většinou ano), tak třeba po příjezdu z práce při spuštěné regeneraci si udělám malou vyjížďku cca 10-12 km a je hotovo. Myslím si, že "nedokončené" regenerace jsou dost špatné. Jinak jsem vypozoroval, že regenerace se spouští skoro přesně po 450-500km, dle info na fórech včetně DE je to takto nastaveno v ŘJ jako "preventivní regenerace". Pro regeneraci je nutné splnění několika podmínek - teplota vody a oleje, hlavně však impulsem pro regeneraci je zvýšená tlaková diference před a za filtrem. Já většinou jezdím kratší trasy do práce (15km tam a 15 zpět), mezitím výlety od 50 do 200 km, na dálnici jen občas a klidná jízda. Jo a abych nezapomněl - při regeneraci se deaktivuje automaticky Stop-Start systém. Takto se to chová po celou dobu, co auto mám (26 měsíců, najeto 46.000km).
  2. Zdar chlapi! Ještě bych chtěl doplnit jednu věc týkající se tlačítka ECON: (myslím že je to tak, jestli ne, omlouvám se) v zimě nechávám občas ECON vypnutý, tedy svítí pouze AUTO. V tomto režimu Za prvé: dochází k odvlhčení vzduchu - nemlží se skla Za druhé: pokud je venku méně než +4 st., zapíná se u nafťáků standardně montovaný přídavný elektrický topný element a ve voze je mnohem dříve teplo (dřív, než se ohřeje motor). Samozřejmě to má vliv na spotřebu, ale rychlejší ohřátí interiéru stojí za to!!!
  3. Zdarec chlapci! Chci jen doplnit k výše napsanému: v režimu AUTO skutečně jede kompresor klimatizace (aby se vysušil vstupující vzduch), takže se malinko zvedne spotřeba. To celkem chápu, naopak nechápu druhou věc: u všech OII. vybavených motory 1.9TDI a 2.0TDI je u Climatronicu zabudován mimo radiátoru a výparníku ještě navíc elektrický topný článek - velice dobrá věc, auto začne topit mnohem dřív, než se ohřeje motor. ALE tento topný článek "jede" jen v režimu AUTO!!! Díky zvýšené zátěži alternátoru samozřejmě taky trochu zvedá spotřebu, ale stojí to za to. Jen mě s***e, že tento elektrický článek nejede v režimu ECON.
  4. Chlapi, mám dotaz – co všechno se vymaže po odpojení akumulátoru (rádio, palubní počítač atd.)? A záleží na době odpojení? Je tam nějaká „záloha“ napájení, třeba na určitý omezený čas? Jde o Octavii 2, Elegance s maxidotem. Díky
  5. Zdar, chlapi! Budu se možná trochu opakovat, už se tu v jiných threadech tento problém probíral, ale přesto: měl jsem cca půl roku problém s "cvakajícím" klimatronikem - (OII, Elegance, RV 3/2006), reset a zákl.nastavení klapek nepomohlo nebo pomohlo jen na pár dní, za pár týdnů končí záruka a tak jsem zajel do servisu - autorizák v Mostě. Bez jediného problému to přijali, přehráli soft (nepomohlo), udělali diagnostiku,kde jim to vyhodilo vadné servomotory klapek V159 a V107. Jednu měli, druhou objednali a dnes namontovali - stačilo jim dopoledne. Zároveň mi měnili kotvu bezp.pásu řidiče - občas signalizoval "nepřipoutání" - s klima nesouviselo. Tak věřím, že to už vydrží a kdyby náhodou, na díly poběží nová záruka. Takže pokud někdo má podobný problém, hurá do servisu - a doufám, že mu to dopadne stejně dobře jako mě.
  6. Zdar chlapci. S tím olejem to skutečně není problém, když si doneseš svůj. Add. Valvoline - strach bych neměl, normu plní a těžko si tento výrobce dovolí nějakou lež. Jinak kdysi jsem tady na fóru hledal info o olejích a našel odkaz na německý internetový obchod - trošku to bylo komplikované, chce to mít známé v Německu nebo se domluvit ve více lidech: SHELL Helix Ultra VX, 5W-30 Longlife III., 507.00 a všechny nižší specifikace, cena za litr u nás u pumpy 920,-Kč, u nás na internetu okolo 600,-Kč, v Německu na internetovém obchodu 7,80€, dopravné po Německu 8,-€ (to když máte někoho v SRN) nebo 35,-€ dopravné do Čech i na Slovač - tady je nutno se domluvit aspoň ve dvou nebo lépe třech odběratelích (do 25 litrů). P.S. V nabídce mají i o pár centů levnější, ale odpovídající Castrol a BP.
  7. Chlapi, díky moc za info, příště budu opatrnější. Mějte se!
  8. Zdar chlapi! Předem se omlouvám za možná trapný dotaz, ale přesto: tankoval jsem nedávno v nouzi u neznámé pumpy naftu a moc se mi nezdála., byla divně cítit. Po vyjetí cca půlky nádrže jsem si všiml jedné věci - po zahřátí motoru mi ukazuje palubní počítač na volnoběh při vypnutých spotřebičích (světla, klima atd) 0,7l/hod, přičemž dřív to bylo míň. (Beru, že to není příliš důležitá hodnota). Naopak při studeném motoru ukazuje i při zapnutých světlech 0,5l/hod. Můžete písnout, kolik ukazuje Vám? Díky a ještě jednou se omlouvám. Jo, je to 1.9TDI 77kW
  9. O.K., je to možné, ale zároveň, mimo "rozházení" oleje může mít i zvýšená teplota oleje vliv - čidlo totiž nefunguje na principu plováku (jako např. v nádrži paliva) ale na principu svislého elektricky vyhřívaného "kolíku", který je chlazen vrstvou oleje ve vaně a při nižší hladině je ochlazován méně, tím mění elektr.odpor = signál o výšce hladiny.
  10. O2 1,9TDI-PD, provoz od 3/2006, najeto 14.500km, pokles oleje (Shell Helix Ultra Longlife III.) za tu dobu ze 2/3 prolisu na měrce na 1/3, Maxidot se ozval při 14.000km po hodinové "velmi ostré" jízdě po dálnici SRN..., dolito cca 0,25 l, jsem znovu nad 2/3 měrky. Jinak pohoda. Řekl bych, že ostřejší režim motoru natolik ten olej "rozhází" po motoru, že nestačí stékat zpět a čidlo zahlásí nedostatek oleje.
  11. to Jirka: s tím příjmem na koridoru máš částečně pravdu - ale podle mě se to stává až pod Hněvínem a to už jsi ve stínu Hněvína, vysílač je na Resslu, tedy už na něj nemůžeš vidět!
  12. Zdar chlapi! Tak software je přehrán - první poznatky (snad si to jen nenamlouvám) jsou tyto: plynulejší zátah, cukání samozřejmě zmizelo, možná trochu tišší chod a taky klidnější volnoběh. Navíc bych řekl, že zátah začíná o 200 až 300 ot/min dřív. OT - zároveň mi sami od sebe, na základě obecného pokynu z Boleslavi, přehráli SW v rádiu STREAM, údajně kvůli odstranění "lupanců" v repro (což jsem ale nepozoroval) a zároveň vyšší citlivosti přijímače - potvrzuji, v Mostě NYNÍ chytám v pohodě stanice z Ústí nad Labem - cca 45 km. Tak jsem zvědav, jestli se to třeba neprojeví ještě na spotřebě. Celá akce v servisu trvala cca 25 min, za mé přítomnosti. P.S. Opakuji informaci, že se tato akce týká pouze motorů s kódem BXE (dle slov přejímacího technika). Čus
  13. Zdarec, chlapci! Tak jsem se taky zařadil mezi Vás, kdo bombardujete servis ohledně flešnutí nového softwaru řídící jednotky Octa II. 1,9TDI-PD.Nejprve mé dosavadní poznatky: u nového vozu se "cukání" projevovalo dost často, ale pouze při mírné akceleraci, 1800 až 2000 ot/min. Při prudké akceleraci byl klid, ale já spíš jezdím piánko. S větším počtem km se jev už neprojevoval tak často, ale taky možná tím, že jsem se tomu snažil vyhnout volbou jiného okamžiku řazení... Nakonec jsem tedy zajel do servisu a zítra jedu na přehrání, tak jsem zvědav a pak dám vědět, jak se to projevilo. Jsem z Mostu, auto jsem kupoval v Autoplusu II., a tam mi to taky budou dělat. Činil jsem dotaz i v Mobilparku, ale tam prý zatím ten soft ještě nemají. V Autoplusu mi navíc řekli, že se to týká jen motorů s kódem BXE, což je můj případ (auto kupováno 03/2006). Tak zatím a uvidíme...
×
×
  • Vytvořit nový...