Přejít na obsah

Pawel51

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Oznámení Pawel51

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Tak já se nenechám jen tak zvyklat, navíc to byl známý přes bratránka. Já zatím nepozoruji zásadní změnu a to tady čtu diskuze, jak to mlátí na volnoběh nebo při rozjezdu a to mi vůbec nepřipadá, takže jak pocítím nějaký zásadní rozdíl, nechám setrvák vyměnit. Más DSG najeto 85tis. nevím jak dlouho to vydrží, ale četl jsem že se to mění i klidně po 80tis. V kolika jste to měnili vy? pokud teda ano
  2. Já se svojí Octavia II 2.0TDi DSG dlouhodobá 6,4
  3. No v podstatě mi to zdůvodnili tak, že jde slyšet, alé abych řekl pravdu včera jsem se z autem projel i ho trošku zatížil a nějakou změnu oproti tomu, jak to jelo předtím nepozoruji. Dneska jsem si ještě na tipcarsu četl téma dvouhmotnostní setrvačník jak se projevuje poškození, takže to odpoledne vyzkouším. Nicméně podle toho co tady různě čtu, tak to musí s motorem solidně rachotit, aby byl špatný. Je pravda, že když vynechával třetí válec, tak to s motorem při přeřazení, než auto dostalo nad 2000ot/min solidně házelo, ale teď se mi to zdá celkem v pohodě, tak nevím.
  4. Takže výměna kabelů a zatím auto jede v pohodě, uvidím, jestli se něco nezačne projevovat pozděj, ale je to nesrovnatelně lepší, v podstatě auto jede jak předtím. Nicméně mi stejně v servisu řekli že setrvák bude potřebovat v blízké době výměnu, takže zase další investice.
  5. Tak diagnostika vypsala závadu 3. vstřikovače. Vynuloval mi to a řekl, ať jezdím dál a až se to rožne znovu a potvrdí se to, tak bychom ho vyměnili vč. kabelů.
  6. Já taky škodovka udává při proměnlivých servisních intervalech specifikaci 506.01 a 507.00 a při pevných 505.01, vzhledem k tomu, že se chystám měnit olej každých 15 tis. km, tak jsem nalil specifikaci 505.01, tak se ptám jen, jaké jsou zkušenosti. Jinak mě vyšel olej na 250/ litr.
  7. Chtěl bych se zeptat, jaký použít olej pro motor 2.0 TDi bez filtru pevných částic. V současné době tam mám Shell Helix Diesel Plus 5W-30 specifikace 505.01 Může být nebo je to špatně? Díky
  8. Díky za názory. Zítra mám diagnostiku, tak pokud se něco podaří zjistit, napíšu to sem. Čipované to není.
  9. Tak opět se vracím k problému, který jsem tady zmiňoval asi před 2 měsíci. Motor auta při nastartování a při jizdě vynechává. Jsou to takové cukavé pohyby, jako kdyby nedostával palivo. Co myslíte, podle mého názoru vstřikovací trysky. Jednou se mi to projevilo, ale po 10km se to vrátilo do normálu, pak za dobu cca 3000km vůbec nic, ani náznak nějakého vynechání a teď už se mi i rožla kontrolka motoru. Jinak je to DSG.
  10. chtěl bych poprosit o radu.Mám octavii II 2.0TDi 2005, když zamknu auto, normálně se dostanu do nádrže, víčko nemám na klíč a kryt nádrže normálně vyklapnu. Je někde chyba nebo tam prostě nemám zámek a můžu to vyřešit tak, že si koupím uzamykatelné víčko nádrže? Díky moc
  11. Díky za vaše názory, ale ještě svůj problém upřesním. Teď odpoledne jsem si řekl, že to vyzkouším, nastartuju, zařadím R a couvám, při sešlápnutém plynu vibrace a jak kdyby se autu nechtělo jet, ale relativně v pohodě jsem vycouval, pak zařadím D a jedu, kolem 1700-2000 ot. motor opět vibrace jak blázen a při přidání plynu kolem zmíněných otáček se vibrace jen zvyšovaly. Pro jistotu jsem si přeřadil na sekvenci, přijedu dmů, při poloze páky na N podstatně vyšší vibrace než při zařazení na D nebo R. Pak vypnu motor, opět se vrátím k auta tak po 3 minutách, nastartuju a všechno klape jak má zkouším přidat pořádně plyn řadit, no prostě všechno a nic. Nicméně předpokládám, že jak auto vychládne tak za studena se objeví ten stejný problém.
  12. je to dost peněz, no uvidím co za tím bude, asi navštívím servis a tam to snad rozlousknou
  13. Ok, díky zkusím pohledat, ale můžeš mi říct jen ve zkratce, co by to pro mě znamenalo. Díky
  14. Ahoj potřeboval bych porafit, mám motor 2.0TDi 103kW r.v.2005 DSG najeto 81000km. Dneska při nastartování mi při zařazení na D a sešlápnutí plynu začal motor vibrovat a dělalo to celou cestu do práce při každém sešlápnutí plynu to stejné - vibrace. Při volnoběhu nebo nesešlápnutém plynu vše tak jak má být. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky moc
×
×
  • Vytvořit nový...