Přejít na obsah

demonx

Uživatel
  • Počet příspěvků

    56
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil demonx

  1. Jen k té motorizaci: benzínové motory o obsahu větším než 1.4 koncern samozřejmě stále vyrábí (např. 2.0TSI pro nový Tiguan), ale do Yetiho "laskavě přenechává" Škodovce jen slabší verzi - nejspíš aby svým německým soukmenovcům příliš nekonkurovala na trhu. :angry:

    Ještě bych se rád zeptal na Tvůj motor 1.8TSI - to máš na něm najeto těch 300.000 bez nutných oprav souvisejících s velkým nárůstem spotřeby oleje?

    Velmi mně to zajímá, protože u tohoto motoru k tomu dochází už cca po najetí 100.000km a na tomto fóru (ale i na Octavia.club) většinou pláčí nespokojení majitelé - o někom s nájezdem 300.000 bez nárůstu spotřeby oleje není nikde slyšet.

    • Pozitivní 1
  2. Pokud nejsi úplné kopyto, tak sa zaobideš aj bez nej. :palec2:

    Když jsem je loni lepil, tak jsem je nejprve přiložil, v rozích obkreslil fixou a pak přilepil. Fixu jsem pak smyl lihem.

  3. Takže po trpké zkušenosti s flat stěrači Compass (nový stěrač před řidičem stírá hůř, než 2,5 roku starý Bosch :kol-26: ) jsem nucen se vrátit k originálu! Ti soudruzi od Bosche ví moc dobře, že za kvalitu se musí platit!

    Jo a ještě malý dovětek: firma Compass je sice (asi) česká, ale stěrače si nechá dělat v Číně (Made in P.R.C.). :(

  4. Mám originál gumovou vložku (vana bych tomu neříkal) z příslušenství Škoda. Bohužel provedení pro kufr bez rezervy. Vpředu i vzadu v kufru kousek přebývá, ale funguje. Vlastní vahou drží a nejezdí, věci v kufru po gumě nekloužou. Výhodou je ohebnost při braní věcí z bočních schránek okolo rezervy.

    Já mám (patrně) ten samý origo gumový koberec, sám o sobě drží na místě dobře, ale že by po něm nic neklouzalo - tak to říct nemůžu! :(

    Například skládací plastová přepravka se cca 8 kg nákupu po něm v zatáčkách jezdí, jako kdyby tam nebyl. Takže pro mně trpké zklamání!

  5. No tak šnorchl na přívod sání a hlavně ta rezerva na vzhůru vyklápěných 5.dveřích - to je snad sranda, ne? :kol-28:

    Tu poslední "oplastovanou" verzi bych viděl reálnějc a myslím, že pro uživatele jezdící převážně po polňačkách bude i vhodnější.

  6. co sem pleteš Opel? psal jsem snad jasně, že neznám škodovácké motory, tak nedělej chytrého a buď odpověz na co jsem se ptal nebo radši neodpovídej vůbec, protože ten tvůj příspěvek je zcela off topic

    ... promiň, mělo mi už při pohledu na tvůj nick dojít, s kým mám tu čest a raději se rovnou držet starého dobrého přísloví:

    "Moudrému napověz, ...!

    Howgh!

  7. Nevim jak Vám ale mě tedy značkový LongLife olej tedy nějak výrazně drahej nepřijde.

    Shell Helix Ultra 5W-40 1l = cca 150,-

    No, nevím, jak jsi přišel na to, že Shell Helix Ultra je LongLife? :feve: Specifikaci VW 504.00 nesplňuje, takže já osobně ho beru jen jako dobrou syntetiku (ne LongLife).

    A mimochodem, právě tento olej dávám na pevný interval (5litrů za 800,-). :palec2:

    Long Life od Shellu je Helix Ultra Extra. ;)

    http://www.shell.cz/home/content/cze/products_services/on_the_road/oils_lubricants/shell_helix_tpkg/product_range_new/helix_ultra_extra/

  8. Řešení je jednoduché - za ty 3 měsíce dojet do servisu. ;) Já měl taky proměnlivý interval a jel jsem na výměnu po 11-ti měsících (s najetýma 20000 km).

    Už se to tu řešilo snad stokrát - délka proměnlivého intervalu záleží na způsobu provozování vozidla, tzn. krátké pojížďky, častá jízda ve městě, vytáčení motoru apod. výrazně zkracují interval výměny oleje.

    Já to vyřešil změnou na pevný interval 15000km nebo 1 rok a rozloučením se s předraženým LongLife olejem. :palec2:

  9. jen pro zajímavost ohledně servisních intervalů výměny motorového oleje. Kamarád a jeho Octavia 1.4 tsi, počítač se přihlásil k první výměně oleje po ... 39.000 km! Vše bez problémů, olej prý v pohodě, dal opět long life a jezdí dál...

    ... tak po tomhle kamarádovi bych Oct. nechtěl! Bůh s ní! :feve:

  10. Pro šindyho:

    tak příčníky Menabo Brio jsem dneska namontoval, jde to zcela bez problému a už jsem i vezl cca 40-ti kg loď a také v pohodě. Takže prozatím můžu jen doporučit.

    Ještě pro zajímavost - mám příčníky 1350mm dlouhé a myslím, že jsou akorát - zkracovat je tedy nebudu. Boční přesah vypadá takto:

    http://forum.skodahome.cz/uploads/1300201465/med_gallery_44518_59_35003.jpg

    A ještě jednou odkaz na prodejce (i dovozce):

    http://www.hobbycar.cz/engine.php?lang=cz&viewd=1&idin=%28id=3555%29

  11. Uživatelský manuál str.36:

    Připnutí bezpečnostních pásů:

    V případě, že nejsou řidič, resp. spolujezdec připoutáni bezpečnostním pásem, zní při rychlosti větší než 20 km/h akustická signalizace a zároveň bliká kontrolní světlo.

    Pokud se během dalších 90 sekund řidič, resp. spolujezdec nepřipoutají, akustická signalizace se vypne a kontrolní světlo bude svítit trvale.

    ;)

  12. Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o informaci, zda jste již kupoval výše uvedené příčníky na hagusy (ke Škoda Yeti)? A jaké máte zkušenosti (popř. které jste nakonec koupil)?

    Děkuji moc V.Š.

    Zdravím, zatím jsem se k tomu nedostal (respektive jsem nemusel :) ). Hodlám kupovat příčníky hlavně kvůli převážení lodí, takže mi je stačí koupit až někdy v březnu. Ale jak jsem napsal výše - vezmu ty 1350mm dlouhé a případně je lehce zkrátím. :palec2:

×
×
  • Vytvořit nový...