Přejít na obsah

miki53

Uživatel
  • Počet příspěvků

    67
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem miki53

  1. Děkuji všem za odpovědi. Kontrolka na palubce hlásí otevřený kufr, dobrá rada, nenapadlo mne to zkontrolovat. Takže problém je asi v kabeláži. Všem přeji hezké Vánoce a Good luck. Miki53
  2. Zdravím všechny a mám dotaz. Nesvítí mi žárovka v zavazadlovém prostoru. Měřil jsem ji a OK. Ani přívodní kabely nejsou pod napětím. Někde je spínač. Má s tím někdo zkušenosti? Díky, Miki53
  3. miki53

    Životnost motoru

    Ten motor až tak špatný není. Ano, vyměnili mi řetězovku, ale jinak šlape jako hodinky. Jezdím okolo 6L/100km. Mám známého, koupil nové SUBARU. Motor "V". Je to cca 3 roky. Prý špička a 2 v ČR. A jářku najednou se stala strašná věc. Začala dost prokluzovat spojka. Japonec nejaponec a byl problém. Tím chci říct, že všude je něco a nic není dokonalé.
  4. Pro pana Petryeti. Proč zde urážíš 1.2. On Ti někdo ublížil? Pokud ano, tak my za to nemůžeme.
  5. Já bych to měnil po 3000 km a je to. Ten motor přeci za nic nestojí, tak tom trochu pomohu ne?
  6. To mylys, ano, tak nějak to je. Koukám, že se zde občas potí všelijaké nesmysly.
  7. miki53

    Topení 1.2 TSI

    No ty moje potahy mají vyhřívané sedáky i opěrky. Osobně preferuji kvůli zádům opěrky. A pokud by vydržely 3 roky, byl bych spokojen. Není to zase tak velká položka.
  8. miki53

    Topení 1.2 TSI

    To Artigas - s motorem to nedělá nic. Nebo alespon nic nepozoruju. Jo a zimě není tak zapráskanej, protože se tam přes chladič nedostává bordel.
  9. miki53

    Topení 1.2 TSI

    Vyhřívané sedačky nemám, ale koupil jsem vyhřívané potahy. Docela dobré, ale nevěřím jejich životnosti. Určitě jsou lepší vyhřívané sedačky, ale na to už je pozdě. Nevím, jestli to lze dodělat a co to stojí. Kdyby mě na toto prodejce upozornil, určitě bych si je tam nechal instalovat. Také jsem koupil a instaloval zimní kryt chladiče od Fy HEKO. Můj odhad je cca o 10 procent rychlejší ohřev motoru.
  10. miki53

    Topení 1.2 TSI

    To Tygrik. No to asi jo, ale nediv se. Šetřím jak blázen a ted tohle. Tebe to neštve. Nevím, kolik Ti je roků. Ještě si pořídíš něco jiného. Ale já počítal, že už si to nechám. Ale jak vidím, tak nevím.
  11. miki53

    Topení 1.2 TSI

    To Tygrik. Nevím, jestli v 59 život začíná. Já tomu nevěřím. To poznáš. Jedinou radost mám z vnuka. A v dubnu bude další. Ale z auta moc radosti není. Už se vidím opět v servisu.
  12. miki53

    Topení 1.2 TSI

    To Tygrik. Ano, jsi spokojen. Asi nemáš i problémy spojené s rozvody. Koncern si není schopen ohlídat kvalitu dodávaných dílů. A nebo rozhoduje cena. Oni dokonce nechají majitele, at se sami starají. Vždyt je to jejich věc, žejo. Slušný výrobce toto řeší dopisem nebo telefonem. Oni totiž nepřiznají, co zkonstruovali za zmetka. Mě auto při startu vyje jako kůň, ale podle VIN do výměny rozvoďáku nespadám. No tak jo. Jejich přístup k zákazníkům je zoufalý. Já bych ještě zkousl, kdyby nás svolali a automaticky rovodák vyměnili. A jak tento problém odhalí technický antitalent? Po záruce???
  13. miki53

    Topení 1.2 TSI

    Kamarádi, je mi 59 let. Na jiné auto asi už neušetřím. Věřil jse reklamě ŠKODA. Škoda.
  14. miki53

    Topení 1.2 TSI

    No kamarád má SX4 a netěžuje si. Já jsem opravdu naštvanej. Toto není OK. To SX4 jsem jen tak střelil. Hyundai IX35 také není špatný a nevím o nějakých zásadních problémech. A to je zhruba ve stejné cenové relaci. Ale to se bavíme stále dokola. Prostě jsem blbej, tak mi to patří. A k tomu topení: 1. Š1000MB - moc netopila 2. Š100MB - moc netopila 3. Š105S - moc netopila 4. LADA 2007 - 1500 - topila luxusně 5. ŠKODA FORMAN - ušlo to - dobrý 6. Daewoo Matiz - dost slušný 7. Yeti 1.2TSI - nový a hrůza - ty vyhřívané sedačky by tam měly být v základu a ZDARMA. Sečteno a podtrženo - je to krám a i když ho mám, jednoduše za ty peníze nic moc. Ano, mnoho lidí nyní lituje, že si 1.2TSI koupili a mezi ně patřím i já. Jenomže já se nechci dát jen tak lehce, sklonit hlavu a investovat do vyhřívaných sedaček atd... Oni totiž nejsou žádní pánibozi, to si je koncern myslí.
  15. miki53

    Topení 1.2 TSI

    To maty13 - ano, ale tak to sakra mají sdělit zákazníkovi při koupi. Vidím, že jsi to také nevěděl. Já se tedy škodovce ozvu, ale radost z toho mít nebudou. Pokud se sebou takto necháme orat, tak nám to patří. Za svoje money bych chtěl trochu slušný vůz. SX4 je sice menší, ale nemá chybu. Uvažoval jsem i o Renaultu, ale ŠKODA je prý lepší. Blbost. Už nebudu patriot.
  16. miki53

    Topení 1.2 TSI

    To Tygrik. Ano, četl jsem. Ale ten vůz netopí a v manuálu o tom ani zmínka. Kdybych to věděl, dám tam z výroby vyhřívané sedačky. Ale jak to mám vědět??? Jednoduše jsem byl nalákán a podveden. Toto všechno vědět, nikdy bych Yeti nekoupil. Bohužel mám smůlu. Už se stalo. A co mám říct manželce, když říká, že to netopí? Říkám, že jsem hlupák a nechal se nachytat na vůz ŠKODA. Auto ŠKODA již NIKDY. Je mi to líto, že to říkám i když ho mám, ale JE TO TAK.
  17. miki53

    Topení 1.2 TSI

    To maty13 - Ano, děláš si legraci, ale pro mně je to dost smutná zkušenost. Koupil jsem Yeti do penze a ted toto: 1. Mizerně topí 2. V háji rozvoďák 3. Za jízdy pohasíná palubka. Jim se to ale neprojevilo. 4. Blbinka - shnilý zadní znak ŠKODA A toto za více než 400 000??? Kolega v práci koupil KIA CEED. Také ji má rok a půl. A za 1.2.3.4. NIC.... A ten Matiz neměl jediný problém. Zato tenhle krám jich má na rozdávání. TEČKA.
  18. Jak vám topí 1.2 TSI? Je to hrůza. Motor ohřátý po 10 km. To auto pořádně netopí. Za ty peníze to auto nestojí. Matiz mi topil daleko dříve.
  19. Hádat se nebudu, ale je to tak a tečka. Pokrok nezastavíš žádnou hádkou. To je zkušenost vykoupená věkem. Bohužel. Zatím čauky a zdar TSI, mezi námi - je to žihadlo, ale nikde to neříkej, mohli by závidět.
  20. To kdyby není tak docela pravda. Problémy mají i MPI. Jenomže jiné, takže to sem nepatří. Na auto je záruka a v té se dají rozvody vyměnit. Jinak nevím o žádném jiném větším problému. Rybník - nerybník, ale je to tak. Jednoduše přiznejte, že MPI je za zenitem, nebo pro někoho archaika.
  21. A ještě dodatek. Co jsem si tedy měl koupit? Renault, KIA, Hyundai. No to snad ne. A miliony na BMW nemám. Já vím a stydím se.
  22. A jsme opět u toho. Problémy. Ty jsou ale hlavně kvůli rozvodům, což se dá snadno vyřešit. Já s 1.2 jezdím a proti 1.6 nebo 1.4 je to o něčem jiném. Bohudík. On to totiž dobrý motor je, řekl bych moc dobrý. Chyba je pouze v materiálu rozvodů. Ale 100x omílané už tu bylo. Turbo - mají ho i ropáci a funguje. Spořeba - mám dlouhodobou 6,0L. Město a venku. Na tak těžké auto jakoYeti nádhera. S 1.6 nemyslitelné. Olej nežere. Odhaduji 1,5 dl na mých 15 000 km. Zátah od nízkých otáček - paráda. Nemusím ho točit a to se mi líbí. Není to pilka na dřevo. I když mi je 59, tak jezdím na mašině Suzuki DL650 V-Strom. Dvouválec vodník.Taky zátah od nízkých otáček. Opět paráda. A protože nemám rád vysokootáčkové 16 - ventily, proto se mi líbí TSI. Parkuji venku pod přístřeškem a myši mi kabely nezničily. Takže blbost. A ještě něco, je to nový motor, ano, občas problém, ale má něco do sebe a to hodně. MPI je pri němu chudák, bohužel. Tak asi tak...
  23. A teď by chom to mohli otočit. Co vy na to? Přednosti TSI. Ale jenom přednosti a pocity z jízdy. Stačí 1.2. Problémy vynecháme. Tedy pokud jste pro.
  24. Co se týká českého jazyka, je to skutečně hrůza. Ostatně odborníci se shodují v tom, že z lidí na celém světě se stávají dementi. V ČR je tento postup zdá se mi o mnoho rychlejší. Bohužel. Je mi skoro 60 a ze všeho toho dění okolo mne je mi docela smutno. Nechtěl bych vnuka deb*ila. Nehádejte se, každý motor má své. Já mám 1.2 TSI a opravdu jsem spokojen. Tedy zatím. Najeto 15 000.Motor živý, tichý a bezproblémový. Jezdím s trochu nadlimitními rychlostmi s průměrnou spotřebou 6L. A pokud bych byl donucen nechat vyměnit rozvodový řetěz, tak svezení s TSI za to stojí. Jo a benzín bude stále dražší...
×
×
  • Vytvořit nový...