Přejít na obsah

JardaZ.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem JardaZ.

  1. Zdravím vás, řešil někdo výměnu kompletních světlometů s jednou žárovkou H7 a clonou za klasické H4 kvůli intenzitě svítivosti ? Jedná se mi o to, co vše je třeba vyměnit nebo upravit. Přívodní patice i průřezy vodičů jsou shodné pro H7 i H4, ale malér nastává při přepnutí z potkávacích na dálkové, kdy u H4 svítí obě vlákna (H7 s jedním vláknem odklopí clonu čočky) a reflektor by to nemusel ustát tepelně. Přitom kontrolka potkávacího světla nesvítí. V úvahu jsou H4 LED nebo určitá úprava. Jaká? Porovnáním relé boxů (máme obě provedení) je odlišnost u relé řídící jednotky, po výměně tohoto relé (53 za 429) nelze nastartovat.
  2. Vyměnil jsem samotné čerpadlo - viz.Premik 21.9.2017 - a od té doby startuji bez potíží kdykoliv napoprvé.
  3. Olej se neztrácel, naopak nenápadně jakoby přibýval mezi výměnami. Městský provoz tomu asi moc nesvědčí, raději to má dálnici a držet to pod krkem - to je asi jeden z důvodů, proč se to neobjevuje u služebních. Kroužky se měnily z důvodu, že držely v pístech až moc pevně. Jinak vím o motoru, který byl měněný v záruce po 7 tkm právě z důvodu, že asi jezdil jen po městě. Tenhle však nastartoval, ale běžel na 2 nebo 3 válce.
  4. Tak se mi stalo, že jsem i po opakovaném startu vůbec nenastartovat. Někoho to nepřekvapí, mne však velmi. Motor 1,4 63kW je velmi citlivý na paliva s příměsí biosložky, ale tato informace se pro venek nesděluje. Výsledek je ten, že po postupné záměně snímačů otáček a teploty, vstřikovačů, cívek atd. do jiného vozidla tyto byly shledány jako plně funkční. Výsledkem celé závady je to, že ventily a celý spalovací prostor se zanáší tvrdými usazeninami, které po schládnutí ve výsledku zabrání těsněnému dosednutí ventilů (zejména sacích) a motor nemá trvale patřičný kompresní poměr a nenastartuje. Tímto děkuji malému dílenskému mechanikovi, který se k celému postupu obětoval a podle mého názoru mi nějakou korunu jistě ušetřil. Mám jen nové kroužky a gufera na ventilech, vyčištěnou hlavu (i svou) a auto startuje bez plynu napoprvé podle návodu. Jen pro info - značkový servis ohodnotil cenu opravy na 30+ tkč.
  5. Také mne trápil problém se studenými starty u 1,4 16V 63kW v Roomsteru (mám od nového, nyní 62 tkm). Podělím se o své poznatky. Postupně metodou pokus - omyl jsem dospěl k následujícímu. Motor stejně blbě startuje jak s pojistkou řídící jednotky tak i bez ní. Aktualizace softwaru bez výsledku. Výměna palivového i vzduchového filtru proběhla po 60 tkm. Vyčistil/zcela vyprázdnil jsem přitom celou trasu paliva a samostatně vyčistil vstřikovače, škrtící klapku, používám aditivum - bez výsledku. Je fatk, že v palivovém filtru byla hustá černá hmota. Nyní nastartuji vždy napoprvé po odstavení na více než 10 hodin bez ohledu na teplotu při nepatrně sešlápnutém plynu - můj výsledek. Jinak během dne startovalo a startuje auto bez problémů.
  6. U Roomstera po cca 7800km začal mít motor občas problém při studených startech - chvíli třepal celým autem a pak to přestalo. Na hlavě je značka VW Poland. A jednou jsem nastartoval až na opakovaný pokus a hned jsem to odvezl do servisu v Olomouci. Diagnostika nic nenašla, jen vyměnili jeden vstřik a přehráli software a že prý dobré. Za dva dny jsem byl zpět s tím, že jsem byl rád, že to nakonec nastartovalo. V servisu opět klid a údiv, co jako chci. Za tepla to totiž startovalo bez problémů. Za další 2 dny volali, že jsem asi koupil špatný benzín a že asi ten celý cirkus zaplatím. Vyprázdnili tedy nádrž a koupili podobně značkový benzín jako já předtím - byl jsem u toho. Další den jsem si pro auto měl přijít, ale hned po ránu volali, že závada - vibrace - trvá a že tedy změří tlaky. Třetí válec vykazoval poloviční hodnotu oproti ostatním. Takže půjde hlava dolů. Hlava dobrá, ale jsou zapečené kroužky. Takže nejspíš nový polomotor - výměna. Teď jen čekám, zda to stihnou během zákonných 30 dnů nebo vymění celé auto. Jinak inzerovaná záruka mobility je jenom na 3 dny, dále je to již řešeno jako běžné vypůjčení auta.
×
×
  • Vytvořit nový...