Přejít na obsah

puummy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil puummy

  1. zdravím kolegové, na 110tkm jsem měnil civku na 2. a 3. OE VW AG made in Turkey teď na 145tkm na obou jsou bouličky tak jsem je dal na reklamaci s ,, nafingovaným výpisem z diagnostiky a obojí uznáno. Povedlo se sehnat NGK civky po 450,- tak uvidím jak dlouho vydrží....

  2. Zdravím Vás pánové,

    V lednu se mi stávalo, že se během jízdy rozsvěcuje kontrolka ABS při projetí levotočivé prudké zatáčky. Napojím na VAG - vadný snímač ABS prave zadní kolo - výměna orig. čidlo. Měsíc byl klid a poté znovu a stejná chyba tak opět nové čidlo asi po týdnu znovu a tak jsem vyměnil zadní náboj kola ( orig. Škoda )

    Zkontroloval jsem i svazek co vede pod pravou zadní sedačkou od snímače....

    Teď když je hezky a sluníčko svítí na auto tak ABS svítí hned po startu ale když vezmu studenou vodu ze zahradní hadice a zaleji kolo tak se kontrolka rozsvítí až po ujetí cca 20km. , stále podle Vagu - chyba zadní prave kolo snimac, po vytahnutí klíče ze spínač a počkání cca 1min se kontrolka rozsvítí někdy po 20km a někdy až po i 100km.

    Nějaký nápad pánové???

  3. Dnes přišel z aukra kompresiometr tak jsem provedl znovu dvoje měření na teplém motoru 80°, najezdil jsem mezi tím 450km, a výsledek měřění?

    1. 14,5/14,6bar , 2.14,5/14,5bar , 3.14,6/14,7bar

    Poté jsem změřil své druhé auto Opel Vectra 2,0I 8V rv.1992 najeto cca 160.000km troufám si tvrdit poctivých páč je v rodině od roku 1997, 1. 15,2bar 2.15,8bar 3.16,2bar 4.15,2bar motor je v celku dobrý na to, že za svůj 2oletý život vyzkoušel spousty olejů (MOBIL1,PARAMO,HEKRA všechno to byly 15W4O jen při předposlední výměnou prošel čištěním a teď jezdí na Castrol magnatec 10W40)

    no a nakonec jsem zkusil travní sekačku s motorem Briggs 148ccm , naměřeno 1: 9,8/10,6/10,2bar tady to hodně ovlivňuje rychlost tahu za startovací šňůru :D

  4. Malta, jo jo všechno jsem absolvoval ale stále cvaká stále cvaká :kol-26: on celý problém začíná výměnou spojkové sady ( v 90.tkm Sachs ) a od té doby při stojícím autě na volnoběhu rachotí převodovka od levého kola, šlápněš na spojkový pedál přestane to, zvýšíš otáčky nad 760ot/min a je zase klid. Snažím se proto docílit vyššího volnoběhu.z dosavadních 680-704ot/nim. Vyzkoušel jsem všechny možnosti a pokusil se odstranit všechny možné a nemožné příčiny ale marně.

    Zbývá už jen chip a to jedině od mr. Cimbu. ( má ho pár známých na dieselech - Octavie, Altea, )

  5. Zdar chlapi, připojuji se k debatě o sklopné anténě.

    Taky jsem nebyl spokojený, hlavně v myčce, tak jsem hledal a napadla mě jednoduchá varianta.

    Zakoupil jsem tuhle anténu, přesněji prut a jsem s ním naprosto spokojenej. :kol-142:

    Koupeno u autokelly.cz, kat.č.: DO 03175

    post-66805-0-80688400-1330891687_thumb.j

    Krásné a jednoduché řešení za 63,- kč. Vypadá stejně jak na nové octávii....

    Škodovkám zdar!!

    Tak tuhle jsem měl taky ale musel jsem ji udělat delší šroubek a pak si ji někdo za týden vypůjčil :kol-26:

  6. AZQ má dle výrobce rozsah volnoběžných otáček 640-860 ot./min., takže jseš v normě. Mám přečipováno od Cimbu a ten vyšší volnoběh (alespoň v mém případě) klepání převodovky neřeší (je slyšet hlavně u studeného motoru v zimě). Jako bonus jsem málem neprošel emisemi, protože tam musí být volnoběh v rozsahu určeném výrobcem. Takže jsem si stejně přes VAG volnoběh snížil...

    a to jde přes Vag zvýšit volnoběžné otáčky??? To asi jde až když má chip, že?

  7. Díky moc pánové za odpovědi, v pondělí jedu na měření a pomalu snad budu rád když tlaty budou rozdílné a nižší... dnes jsem zjištoval v ori. servisu opravný kit ( repasovaná kompletní hlava + kat) pro tento motor 15.900,- s DPH bez práce.

    Kilometry jsou pravdivé. Tankuji výhradně na Benzině 95 + jednou za měsíc plnou Vervy.

  8. Výměna spojkové sady v autorizovaném servise:

    pokud je u čísla dílu na konci X jedná se o repasovaný díl, takže na autě máte nové ložisko a zrepasovanou lamelu a přítl. talíř, že? :kol-47:

  9. Poprosím Vás pány znalé .

    Jaké mají být tlaky válců pro 1,2 12V AZQ MR2005 POUZE BENZÍN ??? .

    Trápím se s volnoběžnými otáčkami které jsou na hranici 680-704ot/min. najeto máme poctivých 117.000km, na 75.tkm rozvodová sada Orig. s přípravky na aretaci, v 90.000km výměna 3ks cívek Orig. a spojky Sachs na 115.000km velký servis ( filtry, svíčky, oleje, kapaliny ) . Klepavý zvuk od levého předního kola je slyšet do 780 ot/nim pak už krásný klidný chod... už jsem došel do fáze sehnání shodné starší škrtící klapky a vyvrtání do ní 2mm díry. Otáčky stouply na 840 - 960ot/min motor houpe a svítí občas Check a padá do nouzového režimu. problém přetrvává od cca 85.000km a postupně se zhoršujě.

    VELMI prosím o radu. Jediné mi zbývá nechat změřit tlaky a pak jedině k Mr. Cimbu na chip.... :kol-33:

  10. Zdravím, chyba 16555 zmizela po výměně palivového filtru původní 3bar nahrazen 4barem od te doby pokoj, páčka mě občas taky pozlobila, měl jsem nejdřív takovou co měla ze zhora takovou kolíbku s + - teď co mám novou s - z boku a + z čela na přesuvnku tak je už klid :kol-31:

  11. Milý kolegové HTPčkáři :) mám na vás prosbu. Řekněte mi prosím jaké máte volnoběžné otáčky při zahřátém motoru ? U mé 1,2 12V AZQ se pohybuji dle Vagu 684-708ot/min a díky tomu mi vibruje jak motor tak i kola v převodovce, takže si připadám jak v traktoru .

    Děkuju za odpovědi.

  12. Připojuji se do ,,klubu ,, chyba 16555. po výměně palivového filtru Filtron 3bar a ujetí cca 2000km, tak jsem vyměnil filtr za Filtron 4bar a je zatím pokoj ( odjeto cca 3000km). vše ted v období ledna a února. ( Fabia I 1,2 12V AZQ)

  13. Když vytáhnete manžetu okolo řadící páky tak je tam na nálitku oko které se pomocí blokovacího klíče (slabý vrták , imbus klíč) ustaví do pozice ( zablokování řadící páky a konzole řazení) po té v motor. prostoru mezi blokem a baterii je taková plastová tyč s pružinou na konci s otočným koužkem. odjistit tyč a oba protikusy vůči sobě stlačit zajistit, vytáhnout blokovací klíč z konzole a řadící páky a je hotovo :)

  14. Ono Autokelly je jedna z největších firem s autodíly tady na trhu. Pokud mohu doporučit zkuste AQ autodíly Rychnov nad Kněžnou ( u benzínky BENZINA) a AUTOHOBBY Kostelec nad Orlicí ( je to na kruhovým objezdu) mají tam Castrol a Delphi oleje za slušný peníze a originál filtry za opravdu rozumný peníz ( olejovou vložku na HTP za 100,-) ale i díly na cizí auta za bomba ceny, dokážou všechno možný ( Valeo, LUK, SACHS, INA, FAG, FEBI) , POZOR ale na jejich AQ díly jsou sice levný ale kvalitovně nic moc až na aero stěrače ( 300mm-700mm za 97,-/ ks). NEPOSÍLAJÍ ALE POŠTOU ANI PPLkou. Vše si musíte vyzvednout. Objednají ale i přes telefon. Dokonce známí u nich objednával brzdový destičky na Peugeota 306 a objednali mu 3 varianty který zaplatil a do týdne dvoje vrátil bez problému a nějakýho poplatku akorát to nesmí mít zničený obal. o proti třeba AUTOKELLY měl destičky od ATE za peníze co maj v kelly bez DPH. což je 20% sleva!!! zkuste i jen třeba na porovnání cen.

    telefon Rychnov: 606 655 944 nebo email: aqrk@hpp.cz odpovídají na e-maily nepravidelně jo a jsou tam od 8 do 17hodin

    jezdim k nim pro díly na Fabii, Vectru A, Lancera a Megana

  15. Ahoj, Zkusil bych relé cyklovače stěračů,svorkovnici motorku př.stěračů a zkouknul motorek zadního stěrače často se stává, že do něj nateče voda ( hadička ostřikovače vede hřídelkou) a motorek zarezatí a zkratuje se a nebo nateče netěsnící průchodkou zadního stěrače a skla 5.dveří. A nebo to dělá páčka stěrače ( hlavně u aut s temtomatem). Dělám v prodejně s autodíly tak to jsou mé postřehy od mechaniku a zákazníku.

×
×
  • Vytvořit nový...