Přejít na obsah

maca02

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem maca02

  1. maca02

    Převodovka DSG

    No ano, oni říkají po 60k km, ale asi netušej že to platí pro DSG6. Pro DSG7 sám VW uvádí, že náplň je doživotní. A ano - olej se v nějaký její části vyměnit dá, protože teďka měli zase nějakej ten problém s olejem, kterej měnili v rámci servisní akce za minerální. Sám bych to ale neudělal už proto, že ta DSG7 převodovka je krám a dřív se rozpadne než v tom ten olej bude opravdu potřeba vyměnit.
  2. maca02

    Převodovka DSG

    Austin: co mám okoukaný, tak vždycky když je něco s číslem zařazenýho stupně (bliká, není, čísla se střídají, ...), tak je to mechatronika. Chtělo by to ale diagnostiku. Olej v DSG7 je podle VW doživotní náplň. Jestli ho někdo někdy vyměnil, tak je to jedině plus.
  3. maca02

    Převodovka DSG

    Mám DSG7 a motor 1.4 TSI 90 kW z roku 2010. V článku http://www.autorevue.cz/test-ojetiny-volkswagen-passat-cc-neprakticky-nudny-ale-docela-dobry v kapitole "Na co si dát pozor" se v odstavci "Méně rychlostí je více" na konci píše o kolísajících otáčkách motoru při zrychlování do kopce a že je to údajně nějaký problém těch automatů. Ví někdo víc? Občas se mi to totiž děje, je to nahodilý jev, ale občas se to děje a já netuším čím to je. Řekněme že jedu do kopce na 2000/min (typicky 4. rychlostní stupeň), mírně zrychluju a motor netáhne plynule, táhne jakoby v krátkých vlnách víc/míň a ten kolísavej tah je cítit v sedačce. Vlny se střídají řádově po 2-3 vteřiinách. Když se motor dostane následně do vyšších otáček (4000/min), problém ustane. Má někdo tip? Dělá to už hodně dlouho bez ohledu na sw v řídící jednotce a sw v řídící jednotce DSG (oba updatovány).
  4. A ty dva úvodní díly jsi neplatil? Nebo si je zase vzali zpátky? :-o
  5. Nevím, jestli to může být stejný problém, se kterým se tady všichni potýkáme. U mýho Golfa VW vyměnil spojku. Normálně by to bylo za asi 25.000,- s prací, já dostal slevu 100% na materiál a 50% práce, přičemž tu práci si mají vyřídit s CarGarantem. Jak to dopadne (s tím CarGarantem) nevím, ale je to relativní pakatel než kolik z toho původně koukalo. Po vibracích a vrnění ani památky, vše bez problémů. Dle fóra v DE se problém ale bude opakovat nejspíš každých 20-30 tisíc km, opravdu radost! :-(
  6. Jo, já se v jednom už ptal. Nemají od VW zatím vůbec nic a údajně by to pak mělo probíhat tak, že ty majitele vozů, kterých se to týká, je budou ti, kteří jim původně fungl auto prodávali, kontaktovat (ufff, to byla složitá věta!! :-D ) Když to přeložím do svého mateřského jazyka, tak nebude nikdy nikdo kontaktovat nikoho.
  7. Tak jsem volal na tu infolinku VW. Bylo to k ničemu, ale tušil jsem to, v opak jsem jen doufal. Slečna o žádném obecném problému nic nevěděla a jediné, co mi nabídla bylo, že na základě mého vin kódu ověří, jestli se na mě nějaká akce nevztahuje. VW nic prej obecnýho aktuálně neřeší. Takže z nich vytáhnu max tu akci s výměnou olejů v převodovkách co teďka proběhlo a i tady to někdo psal.
  8. Tak mě napadá: máme vůbec všichni stejný problém? - já mám tento - viz
  9. Z pohledu poruchovosti? Nejspíš ano. Z pohledu pohodlí? Manuál už nikdy, do novýho auta podle mýho názoru vůbec nepatří. Ale jsme OT.
  10. Rozhodně jsi udělala správně, že jsi tam zavolala, protože z tvého popisu je mi jasný, že by to auto nebylo opravený ani do příštího roku. Pokud začnou věci řešit až díky zájmu centrály, tak jsou to jedině diletanti!! A to ještě mají tendenci být drzí, to je hanba a hnus! Do VW rozhodně zavolám, díky za tip, mě osobně nic jinýho než tahle infolinka taky ani nenapadalo.
  11. A to se ještě vztekali, žes někde řekla, že to trvalo jeden a půl měsíce?? To jsou ... :-( Kde jsi se na to vůbec přeptávala přesně? - na nějaké info lince, nebo kde? Já bych taky někam zavolal, jen nevím kam (pozor, mám VW)
  12. Jezdím hodně mimo město, občas dost dynamicky, nikdy nevyřazuju na N za jízdy, max když už opravdu stojím, nikdy nepoužívám režim sport (měl jsem na zkušku 2x). Občas se mi podaří když potřebuju hodně rychle z křižovatky tak malinko hvízdnout gumama, ale žádný těžký gumování nedělám.
  13. Můj problém i přes velkou snahu místního servisu přetrvává (VW Golf 6). Co kdo navrhujete? Stejně se bude muset postupovat zvlášť proti VW a zvlášť proti Škodovce, přestože je to jeden koncern!
  14. No já musím říct, že jsem mezi tím byl na dvou přehráních sw a jedné adaptaci převodovky. První pokus s adaptací a přehráním sw v řídící jednotce i dsg sice problém částečně řešil, ale stejně se to zase rozhasilo. Druhý pokus s přehráním sw je výrazně úspěšnější - auto vrní na tu dvojku spíš výjimečně a musí bejt opravdu hodně prohřátý (70-100 km jízdy). Takže jsem se dostal na slepou kolej - problém není úplně vyřešen, ale je zřejmě dosti výrazně utlumenej či skrytej :-( A v servisu to budu dosti těžko replikovat a ukazovat.
  15. Ještě drobnost: výše jsem se dočetl, že to CarGarant nechce hradit, bo je to údajně opotřebení. Když to budu chtít řešit přes VW, jakýho soudního znalce mám shánět k tomu, abych jim vyjádřil kvalifikovaně svůj nesouhlas s jejich neplněním? - jak se jmenuje zaměření znalce, kterýho potřebuju?
  16. Díky za tip, ale Praha? V kontaktech mají Kosmonosy... Do Kosmonos jezdím ještě míň často než do Prahy, pokud by někdo věděl něco blíž...
  17. Zdravím všechny, pokud jste to ve Škodovce někdo úspěšně vyřešil (a třeba bohužel i zaplatil), můžete sem prosím napsat kde jste s tím byli? V naprosto ideálním případě Pardubicko, možno ale i jiné. Jde mi o zkušenost, kde už závadu znají, řešili ji a někdo si tam s tím bude vědět rady. Mám VW Golf VI s DSG7 a mám úplně stejné problémy jako jsou v tomhle dredu mnohokráte popsaný - při natočení kol a přidání plynu při rychlosti okolo 10 km/h na 2. rychlostní stupeň je cítit drkotání. Děje se mi to ale už i při rozjezdu rovně. Zásadně ale při zahřátým motoru/převodovce po jízdě aspoň 30 km. Díky předem
  18. Tvoji odpověď nějak moc nechápu, můžeš to trochu rozvýst? Takže i podle tebe jde o nějaký emisní test? A dělá se okolo 20 stupňů? Pokud ano, proč se ten test vůbec dělá a proč to dělá nejvíc přes léto, klidně při 30 stupních? - pravda, v garáži mívám rozhodně míň, ale řekl bych, že nad 20.
  19. Tuhle jsem se trochu naštval a napsal jsem na VW, že chci vědět o co kráčí (dal jsem jim odkazy sem na forum, na vw-club forum a svoje video) a že chci buďto kvalifikovanou odpověď někoho z centrály nebo kontakt na někoho, kdo mi tu odpověď dá. Přislo mi dnes následující: ...je možné, že cca 80 sekund po studeném startu běží motor ve zvýšeném volnoběhu cca 1200 ot./min. Tento projev je systémově podmíněn a je řízen ř.j. motoru. Autorizovaný servis má od výrobce veškeré podklady k tomu, aby mohl posoudit, zda se v konkrétním případě jedná o vadu či přirozený jev Tak si vyberte...
  20. Naprosto přesně řečeno! Takže je tenhle jev naprosto v pořádku a nic špatnýho se neděje?
  21. Tak jsem to natočil na video a nahrál na FTP. Nedaří se mi pořádně naprogramovat stránku se streamovaným videem v HTML 5, takže mě prosím omluvte, tyhle věci zatím neznám, zkouším to poprvé. Video 8.9 MB, formát *.m4v můžete přehrávat na této stránce, pokud přehrávání nezačne (funguje na mém počítači Apple v Safari, moje Opera to nějak nepřehraje), můžete ho stáhnout odkazem. Pokud někdo bude chtít, tak mu můžu zkopírovat originál (180 MB HD video z foťáku, *.mov), nebo to můžu zkusit prohnat nějakou konverzí. Budu rád, když se na to mrknete řeknete, co si o tom myslíte a do jaký míry to odpovídá vaší situaci. Díky všem. Nejradši bych to ukázal někomu nestrannýmu, kdo se v tom fakt vyzná, neznám takovýho nikoho, bohužel :-(
  22. Prosím, přečtěte si všichni, kdo máte podobné problémy s motory 90 kW, naše příspěvky na fóru vw-clubu, přesněji zde. Někdo na vw-clubu upozornil na zdejší téma, tak mi to nedalo. Probíráme tam už dost dlouho v podstatě to samé. Můj motor v Golfu 6 90 kW TSI dělá to samý od řádově 2000 najetých km. To si takhle jednou ráno vzpomněl, že bude točit 1200/min a že mu bude trvat řádově minutu, než otáčky klesnou na 750-800/min, což je normální stav. Motor si přitom párkrát lehce škubne a má takovej divnej zvuk. Ale jinak nic, co by se mi zdálo dramatickýho. V servisu mi přehráli řídící jednotku: doba po kterou klesají postupně otáčky se lehce snížila a měl jsem napoprvé pocit, že má auto trošku jinej zvuk při tom. Jinak všechno celkem přetrvalo, s autem jsem zatím najezdil pár dalších tisíc km. A je pravda, že to dělá od doby, co začalo bejt víc teplo, někdy od řádově 20. června. Mám se těšit na zimu? Měl jsem auto v Carnova Svitavy, kde na diagnostice se můj popisovaný problém sice projevil, ale diagnostika nedala žádný špatný ukazatel. Mám protokol. Servis mi řekl, že je všechno v normálu a že to má tolik čidel, že by to něco hlásilo na kontrolce. Kontrolka mi nikdy nesvítila, to je pravda. Co je to ale? Je to příliš masovej jev. Plánuju to zase natočit na video, někam to uploadnout a donutit někoho ve Wolfsburgu, ať se na to video mrkne a řekne mi, co to může bejt. Jinak nevím, co mám dělat. Místní servisy evidentně tápou ve tmě a nikdo ani netuší co to je, natož co s tím dělat...
×
×
  • Vytvořit nový...