Přejít na obsah

Jirka Srba

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Jirka Srba

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Jirka Srba

    Kontrolka EPC

    zkusil jsem zaměnit klasickou žárovku za LED v brzdovém světle. LEDka je 10W, složena z 18×5630 na boku a 1xCREE SMD LED na vrchu, žádná bludička. Pokud vyměním obě brzdová světla, rozsvítí se EPC kontrola a VAG vypíše chybu: EPC - 16955 - Spinac brzdovych svetel - Nesmyslny signal netušíte někdo, jak provádí řídící jednotka kontrolu, jaké měří hodnoty ? Lze ji nějak přes VAG přenastavit/vypnout ? K LED můžu samozřejmě přihodit výkonový odpor, ale moc se mi to řešení nelíbí. Klasická P21W má odběr 1.9A při U=13.9V, LED-kou teče jen 0,29A. Takže pro každou žárovku bych měl paralelně napájet odpor 8R, musel by ale zvládnout 24W. Víc by se mi líbilo poladit kontrolu VAG-em a nebo zkusit použít větší odpor - menší proud, menší ztráta, menší teplota. Otázkou je jen jak/kolik ...
  2. tempomat přes sobotu zapojen, aktivován a plně funkční. Ruku jsem k červenému konektoru nedokázal prosrčit, takže vyřešeno demontáži palubky. Teď mě jen večer hlodá otázka, zda jsem jsem správně zajistil kovovou závoru na konektorech na mezistěně. Nepamatuje si někdo ? Zajistí se pohybem doleva nebo doprava ? Znovu rozdělávat palubku se mi fakt nechce ;( (šroubovák ale ke konektorům v pohodě strčím), díky.
  3. úplně přesně včetně označení jednotlivých pinů konektoru pin 1 - +12V přední obrysové světlo pin 2 - ukostření (hnědý kablík) pin 3 - +12V světlo pro denní provoz kde po přivedení napětí na pin 1 funguje denní svícení jako obrysovka - 50% výkonu a pin 3 pak jako světla pro denní svícení. Jako mlhovky to fakt neslouží, hlavně ani nesvítí
  4. Pro denní svícení jsem použil kulatá LED světla z Fabie RS, zapojené přes relátko namísto původních mlhovek. LED TFL z FII RS - zapojen pin 2 a pin 3, kabeláž použita původní z předních mlhovek. Při instalaci jsem z původních mlhovek použil přední část s uchycením, do které jsem zacvaknul novou zadní část s LED svícením. Spínač světel T17a - pin 10,15,8(predni mlhovka),6,3(pozice při vypnutých světlech) připojen na vstup relátka denního svícení, výstup z rele pouze uzemnění + kablík k mlhovkám (původní pin 8). Uvažuju nad připojením i zadních světel při zapnutých LED (relatko se umí pripojit na obrysovky a výstup na osvětlení SPZ), jen nevím, kde bych našel na FI možnost napojení se na zadní světla (bez zapnutí předních obrysových). Netušíte někdo ?
  5. mám Fabii I 1,4 16V 55kW, nicméně novější - r.v 2005. Netušíte, bude mi stačit kabel OBD II VAG KKL do USB ? Všude se totiž uvádí pro KKL do r.v.2004 s poznámkou, že někdy může být i novější. Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...