Přejít na obsah

jsmach

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jsmach

  1. Chtelo by otestovat zda se napr nezapne ohrev bocnich zrcatek jako u forda .
  2. Z teplot soali se da odvodit prubezne vypalovana (v zatezi) a rizene cca 500st.
  3. Takze jsi odposlouchaval provoz a pak zachycené kody tesoval? Ani ovetene kody sem nehodis?
  4. Co se podelit o detaily, schema, ino soubor? Neni to nahodou tohle https://github.com/JakubDziworski/insignia-dpf-monitor/blob/master/insignia-dpf-monitor.ino
  5. nezkoušel někdo najít informaci o vypalování filtru pevných v částic napr. vstup teplota spalin nad 500°C rozsvitit něco na palubce, napr nejakou volnou kontrolku? mam ted na NB mrtvvy aku a nechci riskovat programovani s napajenim jen ze sítě .
  6. mam 77kw 1.6 od cca 105t km do aktuálních cca 148t a stále vypaluje v rozmezí 300 až 400km . podle druhu trasy, běžně v příměstském provozu po cca 330km. (sleduji to na aplikaci v mobilu), tvých 750km je proto kouzelná hodnota.
  7. mam pocit, ze az pres 24g, běžně vypaluje po cca 330km, pri dálkových s dravejsim stylem jizdy je interval i přes 400km..
  8. to buď rád, ja měl klíče v kapse a nejak se stačilo tlačítko ja si stáhl na parkovišti v centru okresního města všechna okna.
  9. vetsinou to chytne vypalovani v tahlem kopci 4 5km pred cilem. a potrebuji jeste cca 4 5 minut dovypalovat. Znervózňuje me a hlavne v lete, smrad a bezici ventilatr po odstaveni auta. Radeji to vzdy dojedu na skoro konec.
  10. O3 77kW 2015, koupeno v 103t.km. pred tim vozidlo nejake obchodni zastupkyne. vypalovani co cca 300 az 350km 109t.km 26.6g 33% Oil Ash Residue 136t.km 31.9g 40% OAR beru jen Vervu. výjimečně jinou premiovou naftu. Aditivum nepridavam. jo a hlídám vypalovani okolo 290km se mrknu do mobilu a snazim se vzdy zahajit vypalovani před delsi cestou nebo jet tak, aby pred koncem cesty vypalovani nanabehlo. A kdyz uz tak si raději udelam kolecko po městě a jezdim dalsich 2 az 5 minut at vypalovani doběhne do konce.
  11. O3 77kW 2015, koupeno v 103t.km. pred tim vozidlo nejake obchodni zastupkyne. 109t.km 26.6g 33% Oil Ash Residue 136t.km 31.9g 40% OAR beru jen Vervu. výjimečně jinou premiovou naftu. Aditivum nepridavam. jo a hlídám vypalovani okolo 290km se mrknu do mobilu a snazim se vzdy zahajit vypalovani před delsi cestou nebo jet tak, aby pred koncem cesty vypalovani nanabehlo. A kdyz uz tak si raději udelam kolecko po městě a jezdim dalsich 2 az 5 minut at vypalovani doběhne do konce.
  12. asi ne u všeho. nastavíš ze máš LED žárovku misto baňky a nemelo by to uz poruchu hlásit. mi ta sviňa nehlasila vadné leve tlumené, ksem to zjistil spise náhodou , zato furt hlasi vadne osvětlení RZ, kde je špatný kontakt.
  13. dokonce pri kliknuti na tykadlo a vytazeni klicku a prejdou pote do servisni polohy, ale to jsou predni. mam obavu, ze zadni jsou jen hloupe typu jde proud nejde proud.
  14. to je divne ze s vypnutou elektrikou to nejede.
  15. si myslim to samé, auto vypočítá plný filtr a bude hlásit chybu. případně přejde do nouzaku.
  16. tj musi byt zapnuty u home come i vypínač světel? v poloze vypinace svetel, 0 mi to nefungovalo?
  17. Taky se na to chystam.mám najeto 20t po výměně předchozím majitelem. Takže chci to z 30 stáhnout na 15. Předpokládám. , že vyměním olej a v nastavení intervalů jen změním hodnoty. Uvidím, příští týden to zkusím spáchat.
  18. omlouvám se z pozdní reakci, je to vinou moderátora, který mě zablokoval (2denní ban), když jsem se bránil urážce jednoho zdejšího zaplevelovače diskuse, který místo předávání konkrétních zkušenosti, použil invektivy vůči mé osobě a já ho na oplátku nazval jménem pohádkové postavy Chytrolínem. A teď ke čtvrtečním reakcím na můj příspevek: 4 Pitrs2 , který se ptá: "Proč řešíš Stop/Start v jednotce ABS? To se má měnit v Gateway..." Já odpovídám: Neřeším, byly tam v samostatných řádcích položeny dvě různé otázky, jedna se ptala na bezpečnostní kód (PIN) do modulu ABS, z důvodu aktivace asistenta rozjezdu do kopce ( kód jsem již dohledal sám bez pomoci zde diskutujících, měly by být pro jednotku 03 ABS 40168 a 20103) 4 KarelIM, který mi radí: "change to: 12.1V ( standard is 7.6V)" Já odpovídám: Když si přečteš můj příspěvek ještě jednou, zjistíš, že tvá rada pro mne není novinkou, narazil jsem bohužel na další dvě varianty Kanalu: Start_stop_voltage_limit , varianty jsou: - na mém autě 1/2015 bez S/S (tudíž jen pro zajímavost, vypnutí na něm řešit nemusím) v položce mezního napětí volba nastavení nikoliv VOLTů, ale PROCENT - u kolegy cca 6/2017 se S/S (kde jsem chtěl S/S deaktivovat) v položce mezního napětí volba INVALID a v nabídce na změnu jen 2. možnost NO INVALID , žádné okno pro volnou změnu hodnoty napětí tam není, na rozdíl od mého auta, kde je alespoň okno pro volnou volbu procent.
  19. 4 Jtfcobra Však jsem se taky bál A teď vážně, kód pro ABS jsem už našel, ale nenašel jsem žádné info k problému s nabídkou volby v kanále SS. Pokud neznáš odpověď na mou otázku., nech si nepřínosné příprcy příště pro sebe starostův syne Chytrolíne .
  20. zkoušel jsem u O3 kódování "deaktivaci Start/Stop" , v návodech se uvádí nastavit hodnotu mezního napětí z cca 7V na cca 12V, koukal jsem na své auto 1/2015 bez S/S, tam byla v položce mezního napětí volba nastavení nikoliv VOLTů, ale PROCENT (no budiž S/S stejně nemám) u kolegy cca 6/2017 (před FL) se v položce objevilo INVALID a v nabídce na změnu jen další volba NO INVALID, jsem z toho volaaký zmetený nemáte nějakou radu jak to kolegovi deaktivovat? je nutno u jednotky ABS zapisovat PIN a jaký? (obdobně jako centrální elektriky kód 31347)
  21. A zadal jsi před tím PIN tj bezp.kod? Tuším 31347. Tlačítkem vpravo dole,pp adaption.
  22. Kodování - teorie kanálů, praktické postupy, ukázky (je to slovensky, což může mlaďochům činit potíže :-D) tohle jsem našel, je to sice o Fabii 3, ale v základu jsou ty informace platné i pro jiná auta na stejné elektrické platformě, tedy i pro Oktávku 3, velmi inspirativní a komplexní návod na kodování: VCDS kodovanie funkcii Fabia III 2016 v1.1 wirer.pdf
  23. dlouhodobá na 3112km (mám O3 teprve od července) 4,89 l/100km, Chorvatsko jsme dělali ve 3 osobách, plný kufr piv, přes den tj. 3/4 cesty klíma cca 2200km za 4,82l/100km na https://www.spritmonitor.de/en/detail/954138.html
  24. Je to jen občasné info o chování auta. Mi to na dálkové vypalovalo po 400km.Před tím jsme měl hodně pojíždění na krátkých tratích. Během vypalování jsem zůstal stát na kruháči a v té době skončilo vypalování se zbytkem sazi 5g. Tak nevím, zda to je běžné, nebo se to ukončilo nuceně dříve.
×
×
  • Vytvořit nový...