Přejít na obsah

maran5

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem maran5

  1. Je to v záruce,tak se nenech odbýt,zkus se projet za každou cenu s jiným(stejným) autem pro srovnání a s tím na ně vytrukni,že jiný auto to nedělá,neodkládej to,máš nový vůz,tak ať ti ho dají do cajku,máš na to nárok!!
  2. Ahoj, kolik to prosím točí na šestku ve 130km/h?Passat s tímto motorem a převodovkou je zpřevodovaný stejně nebo víc do rychla/pomala? Díky
  3. levnější varianta je údajně dát tam jen kroužky z BZB motoru,ty na písty z CDAA pasují,nevím ale, jaký názor na to mají v Bolce.
  4. Mám 4/2009 a od zacatku to žere asi 0,2l na 15 kkm.Ale menil jsem LL olej po 8 tis,tolik najedu za rok,tak může to být ten důvod že se to zatím neprojevilo? Najeto je 47kkm.
  5. To mají teda vsechny motory CDAA bez vyjímky špatný kroužky z výroby?
  6. Z jejich pohledu to nemá vliv na funkci motoru,že 5 let starý motor je a bude zamaštěný od oleje,je pro ně realita. Má to vydržet 2 roky,kilometry nejsou téma k diskuzi. Kdo je nóbl,tak si musí holt připlatit.
  7. Tak servisu mě nic neměnily,sací potrubí je úplně čistý bez oleje,turbo taky nic nepropouští,chtělo by to jen vyměnit oba odlučovače oleje,nebo alespň ten co je pod plastovým krytem motoru mezi 2.a 3.válcem,cena je jednoho je 1950,-,druhy 2450,- a to je důvod proč mě to v servisu nedoporučily - po dalších 30.tis km bude situace stejná.
  8. Tak na octaviaclubu tahle závada už pár lidí potkala,měnilo se potrubí sání vzduchu turba a nějaké těsnění.V Bolce o tom dobře vědí,tak snad to mají vychytaný.
  9. Ahoj,dnes při přehazování kol na letní jsem si všiml,že mám pravou poloosu celou zacákanou olejem.Za poslední 2 měsíce jsem doléval 0,1 litru oleje,což doteď nebývalo zvykem.Při nahlížení baterkou jsem zjistil,že olej odkapává z místa,kde je připojeno sání vzduchu motoru.Je to u nádoby s chlad. kapalinou,svislý konec potrubí,kde je utahovací spona,úplně plave v oleji. V pondělí to samozřejmě dám do servisu,ale netušíte co by to mohlo být?
  10. No,to není moc veselé čtení a mě by taky moc zajímalo,co je příčina.Jestli ty Castrol LL oleje jsou naprd nebo jestli je vražda pro motor jít na první výměnu oleje ve 30.tis,nebo je ošizený materiál kritických částí.Mám 4 roky 1.8TSi a protože najezdím 8tis za rok s hromadou studených startů,první 2 roky jsem měnil co rok,ted jsem to nechal 2,ovsem z Castrolu Edge 5w-30 jsem nyní přešel na Mobil1 5w-30 ESP Formula a zdá se mi že,motor je tišší,dolévám 0,3l za 2 roky.Podle mě Castrol má skvělý a drahý marketing,ale ta kvalita produktů,to je na dlouhou diskuzi. Je tady někdo kdo jezdí na Castrol Edge 5w-30,nechává to tam 2roky/30.tis a po 70.tis je spotřeba oleje tak nějak v normálu?
  11. Ja jsem do sekacky na travu nalil Castrol Edge5w-30,pred tim tam byl Repsol 5w-40 a taky me prekvapilo ze ten motor ma jaksi znatelne hrubsi zvuk.
  12. Tak mam vymeneny ten napinak rozvodoveho retezu za novejsi typ a prvni zmena co jsem zaznamenal je,ze pri studenym startu se auto tak hrozne nezatrese v okamziku,kdyz chytne motor.A zda se mi,ze motor nepatrne lip tahne,ale na druhou stranu spotreba jak kdyby sla taky trosku nahoru. Pri vymene auto bylo v servisu 2 dny, prvni den mi volali,ze musi obejdnat naky tesneni,pac to puvodni uz je v nepouzitelnym stavu,pak jsem zjistil ze jsem v aute nechal dalkovy ovladani od garaze,tak jsem odpoledne dosel do servisu a ze potrebuji si vzit neco v aute.Auto zvednuty na heveru,sundany pravy predni kolo,odkrytovany motor z prave strany,tak jsem se sel k nemu ze se jako podivam,Myslel jsem, ze padnu,v tom motoru vic plastu jak zeleza!!!Videl jsem naky plastovy kluzaky toho retezu,matarial a barva asi tak neco podobnyho jako koliky na pradlo, je tam jeste hromada plastu na vymezeni asi drahy retezu,nikde neni ani mm3 volneho mista,retez vypadal jak ten co mam na michaccce,nikde nic robustniho, festovniho.....no rikam si toto ma vydrzet 200 tis,nevim nevim. Doma jsem zjistil,ze se pri oprave ztratily asi 0,25l oleje v motoru,tolik je asi rozdil mezi 1/2 a 3/4 merky,tak jsem sel koupit 1l Castrol Edge 5w-30 LL,olej dolil,se zbytkem jsem vymenil olej v sekacce na travu jako dozivotni napln a cekam co dalsi tydny prinesou
  13. Takze je lepsi jezdit na servis do autor.servisu Skoda i po zaruce?Podle me,ceny jsou o neco vyssi nez jinde,ale ne zas o moc,jde o to,jak se k fatalni havarii stavi MB kdyz ty razitka mas nebo ne.
  14. Diky.V servisu delaj,ze jako hledam problem,tam kde neni,ptat se jich na toto nechci pac stejne bych se dozvedel akorat naky sracky,v servisech Skoda neverim nikomu ani pozdrav,lhani zakaznikum je zaklad jejich marketingu,tot ma teorie proverena praxi. Nejsem z toho nadsenej,ze za sve penize opravuji jejich flakotu,ale zas tak hrozny to neni,novej motor stoji cca 170 tis.............pratele,to uz je skoro na hypoteku .
  15. Mám OII FL 4/2009 1.8 TSI kod motoru CDAA.Chystam se nechat vymenit tu napinaci kladku retezu,prestavovac uz mam za sebou.Cena ma byt do 4 tis,dle servisu,na zaruku to nedaj pac s autem nemam zadny problem.Vite nekdo nafest,ze v CDAA je fakt ta spatna?
  16. Hlucnou zadni napravavou jsem myslel nizkou schopnost tlumit hluk a vibrace pri prejezdu pricnych spar na vozovce.Jasne,ze to neni nic extremniho ale obcas sednu do superbu a ta zadni naprava je uplne jinde i na 17 kolech krasne zehli,razeni je fantazie.Ostatne i vyvojari z bolky priznali,ze zadni naprava neni uplne tak skvela(prenos hluku a razu do vozidla) prave ze tam udajne nekde chybi silenbloky.V novem modelu uz bude pry upravena. S tim benzinem:vzal jsem i nekolikrat V-power 95,vyfuk byl stale cisty,az do doby bez jsem vzal ten fuelsave95.V-power jsem opustil kvuli vysoke cene,carerra95 je jen o korunu drazsi nez natural,vypozoroval jsem ze s V-power 95 ma motor nejklidnejsi chod,ale trochu mu nejak schazi v tahu nez u carrery.A mozna je to taky v tom ze toho v -poweru se moc neproda,takze muze byt na benzince velmi dlouho.
  17. Ahoj, mám OII FL r.v.4/2009,ložiskovou stěnu my vyměnili pred rokem při servisní prohlídce,záruku mám na 4 roky,končí mi příští rok,ted nevím jak to mám udělat s tím napínákem řetezu,na ten svolávačka není,tak plánuju že v servisu jim navrhnu at skodovka dodá napínák a jJá zaplatím práci.Jsem z toho trochu nakřivo,ale nevěřím ze by me daly zadarmo novy motor,kdyby se to podělalo po záruce..Nebo navrhnete něco jinýho? Přidám pár dojmů z auta:pocitově málo tuhá karoserie,hlučná zadní náprava(nekde tam asi zapomely dat silentbloky),,,nepresny tazeni 3.stupne,ted v mrazech skoro nesel zasunout na prvnim kilometru,motor velmi dobry,zbytek bez vyhrad. Pro ty z vas kdo ma cerny vyfuk,nabizm svoji zkusenost:od zakoupeni jezdim poue na OMV carrera 95 a vyfuk je naprosto cisty.Jenom ted v lednu jsem vzal poprve "normalni" benzin na shelce ten fuelsave 95,po vyjeti cele nadrze vyfuk vyrazne zcernal,
×
×
  • Vytvořit nový...