Přejít na obsah

Milan Debelka

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Milan Debelka

  1. Ahoj. Pokud jsem špatně pojmenoval vlákno, tak se adminovi omlouvám. Na F3 81kW na L předním kole pozoruji obcasnou vůli pokud vezmu za kolo v horní části a začnu s nim kývat. Pak s autem po pojedu půl otáčky nebo i více a vůle najednou zmizí. Je to i cítit v řízení, ze má auto tendenci plavat. Na STK nic nenašli. Na geometrii ("neznačkové") take nic. Mám podezření na ložisko. Je moje domněnka správná? Je to na reklamaci? Auto má najeto 22tis. Km Díky za reakce.
  2. Taky pravděpodobně rozvody. Špatné časování a software už to není schopen dorovnat.
  3. Pěkný. Takže se dá očekávat spousta TSI na vrakáčích.
  4. Tak toto je stav mého tachometru přesně po dvou letech. Takřka na den.
  5. To buď rád. Spíš si myslím, že jsi jen čekatel.
  6. To Pawouk: Opravárenská sada v základu opravdu obsahuje jen řetěz+napínák, ale v rozšířené sadě ještě horní ozubené kola. Vlastní zkušenost. Mám to za sebou před 8tis. km. Tvrdili, že je to definitivní, ale rozvody se ozvali minulí týden, jen tak lehce, cca 0,5 sec. Doufám že to bylo naposledy. Každopádně mám ještě záruku 20tis. km Tak do té doby to snad definitivně vyřeší.
  7. Jsou to kreténi. To se jinak už nedá napsat. Já právě se svým servisem řeším drnčení tyčky na turbu. I vedoucí servisu mi řekl že je to už moc, ale po přečtení těchto info, nevím jestli s tím něco vůbec udělají. Nejhorší je, že se drnčení začalo ozývat až po 24W6. Každopádně věřím servisu (Verold HK), že to vyřeší k mé spokojenosti. Zatím tomu tak vždy bylo.
  8. To Pawouk: Zkus si zkontrolovat, jestli Ti blbci v servisu dotáhli popř. vůbec dali šrouby do pravého předního podběhu, který se oddělává při výměně rozvodů. Drnčí to pak totiž jak blázen právě z toho místa, kde popisuješ. Já, když to zjistil (při výměně pneu) tak jsem byl okamžitě z5 v servisu a strašně je seřval, jak si to jako představujou a jestli se nemám bát, aby mi třeba cestou neupadl motor nebo minimálně vana.
  9. Myslím, že nejlepší je jezdit ve všech otáčkách. Ráno do práce jezdím tak nějak na spotřebu a to jedu na 5ku 50km/h - 1200 ot. se spotřebou kolem 4,8 l. Odpoledne, když je provoz jezdím tak do 6 l a točím ho tak do 4000 ot/min. Prostě aby si nezvykl jezdit jen ve vysokých nebo nízkých otáčkách a zabíral všude. Není nic horšího než blbě ježděnej motor, kterej pak nejede a chlastá. Toť můj názor. PS. I omezovač jsem vyzkoušel.
  10. Já mám auto 09/2010 a je to jak píše Rumík. Asi tió není úplně stejné jako po koupi, ale se současným stavem jsem spokojen.
  11. Dnes rano jsem zkousel spotrebu motoru po prehrani toho softu a po ujeti cca 1000 km. cesta 26 km, teplota 18 st.C a spptreba 4.6 l, bez toho aniz bych byl brzda provozu. proste jsem jen dodrzoval rychlost a jel trochu predvydave. Coz normalne nejezdim.
  12. No není také zač. Jsem rád, že moje zkušenost někomu jinému pomohla - teda hlavně Verold HK. Gloria Verold.
  13. Neni zac. Hlavne ze to pomohlo. Ja to mam do Veroldu take daleko. cely 2 km.
  14. Nevím, jak by to udělali. Servis mě řekl, že to v podstatě není možné, ale co víme, co jim ŠA "poslala" za software.
  15. Věřím tomu, že by to Verold HK dohromady dal. Ale mluvit za ně nemůžu.
  16. Tak jsem dnes měl auto v servisu. Popis závady: drnčí turbo (od akce 24W6) a motor nejede. Udělali flash jednotky. Drnčení zůstalo-jak jinak. Ale motor? Naprostá spokojenost. Zase to jede. První nástup turba 1500 ot/min - jen tak lehce. 1800 ot/min pěkné "nakopnutí" a další nárůst výkonu na cca 2900 ot/min. Celkově klesla spotřeba odhaduju tak o 0,5 l. Jel jsem domů jak čuně a sptřeba 6,3. Před tím to bylo kolem 7. (dle PP) Přikládám obrázky z protokolu o fleši. Stejně ale budu dál reklamovat drnčící turbo. Změnil jsem servis Verold HK a tam jsou velice vstřícní a s technikem jsme si o tomto problému moc pěkně popovídali. Řekl mi, že většina servisů špatně nebo vůbec nenastavuje polohu turba a proto je možné, že to pak nejede. spíš si myslím, že je to tím softem. Starty motoru se trochu prodloužili.
  17. Nevím, jelikož nemám zas na rozhazování a na fabku jsem si musel poctivě vydělat a našetřit, tak oboje. Relativně levně koupit a pokud je to šmejd, tak čekám že se o tebe v rámci záruky servis kvalitně postará. Však to neplatí ze svého, ale na účet ŠA.
  18. Ze servisu jako takového hodně špatný. Udělají jen úplně základní věci a ještě s nedodělky - nedotažené šrouby nebo je tam pro jistotu ani vůbec nedají apod. To co po nich chceš "navíc" např. drnčí ..., vrže ..., tak absolutně bez šance. Na to úplně kašlou. Ovšem jako prodejce je zase hodnotím velice kladně. Jsou ochotni ke slevám a množství doplňků zdarma.
  19. Tak jsem dnes přivezl zpět auto ze servisu. Vyměněno kompletní rozvodová sada + rozvodové kolo, olej. K tomu na vlastní náklady čištění - desinfekce klimy + nový filtr (1350.-). Bouchání od PZ kola - neprojevilo se. Drnčení z motorového prostoru - dál jsem to nespecifikoval, bylo před opravou řečeno, že jsou to rozvody. Po opravě zvuk úplně stejný. Je to banda debilů. Cestou domů jsem se stavil v jiném servise, kde jsem jim na rovinu řekl, že nejsem spokojen s Autocentrum Barth v Hradci Králové a jestli my jsou schopni a ochotni pomoci. Jsem objednanej na středu, tak uvidíme. Jen mě štve, že mě neustále kvůli tomu chybí hodiny v práci a člověk aby to nadělával jak ...
  20. To mě ale stejně moc neuklidnilo. Přemýšlím o tom, že jakmile se to stane 3x tak jim auto za pomoci právníka vrátím. A to stálo ještě cca 280tis Kč
  21. Těch linků jsem si nevšiml. Dík. Zas mám 2 večery co číst...
  22. Já jim to při objednání řekl, že to bylo při zatížení, takže řešení, které je domluvené je, že si sedne technik, já a další 3 lidi, aby bylo auto opravdu plné. Tak snad se to opět projeví, abych nebyl za blbce. Rozhodně dám vědět. PS. Celé vlákno a spoustu dalších jsem nejprve přečetl, než jsem si dovolil cokoli napsat. Vím, že to řeší i jiní, ale mám pocit, že to zatím nikdo 2x neměnil.
  23. Hezký. Takže asi ten nový řetěz na stará ozubená kola nic moc a proto to může chrastit - jen doměnka?! Ale stejně první zarachocení po výměně bylo po 4000 km. A to je sakra málo.
×
×
  • Vytvořit nový...