Přejít na obsah

0040

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem 0040

  1. Pokusím se jednoduše objasnit alespoň jeden z blábolů uveden zde, a to ohledně spojení kapacity baterie a její délka života. Kapacita baterie je udávána v Ah. např. 60 Ah, 70 Ah. (čas v hodinách a proud v Ampérech). Každý spotřebič spotřebovává určitý proud. Proud v autě může být dodáván z baterie ( pokud auto stojí ), nebo z alternátoru, pokud auto jede. Baterie s hodnotou 60 Ah je schopna dodávat (pokud je plná) po 1 hodinu - proud 60 A, nebo třeba 2 hodiny - proud 30 A, nebo třeba 60 hodin - malý proud 1 A. Vidíte už k čemu je větší kapacita baterie dobrá ? Pouze k tomu, že když budu stát v létě v kempu, tak mi lednička v autě pojede třeba o 2 hodiny déle, než sousedovi s menší baterií. S životností baterie to nijak nesouvisí. Dávejte do auta baterii o kapacitě, kterou předepsal výrobce a nevymýšlejte krávoviny. V každém autě je nějak navrženo dobíjení a to je celé optimalizováno k předepsané kapacitě baterie. Optimální dobíjecí proud pro baterie je udáván jako 1/10 z kapacity atd.... Vše spolu souvisí. Snad to takhle stačí.
  2. Co to tady plácáte, prvovýroba vydržela 6 let a pak druhá baterie 7.5 let. Teď mám auto s baterií 6 let a před dovolenou ji asi preventivně vyměním. Kolegové třeba potom šli pěšky do obchodu pro baterku několik km, nebo si ji pak museli koupit v cizině 3x dráž u nějakého vyčůránka atd., to ji radši vyměním včas a nebudu čekat na nějaké dobrodružství.
  3. Díky, bere to i děti na zadních sedadlech, když tam kecají.
  4. Prosím poraďte mi někdo, kde se nachází mikrofon pro HF. Na sluneční cloně není. Mám r.v. 2012, origo BT sada s radiem SWING, nemám MF volant, přepínám to na páčce stěračů a sleduji MAXIDOT. Díky
  5. 0040

    Front Assistant

    Vysvětlí mi někdo, proč pořád chcete ten radar vypínat? Díky tomuto super bezpečnostnímu prvku dostala fábka 5 hvězdiček, bez něj by na plný počet nedosáhla. Proto se také dává u většiny fabií sériově. Nedělejte prosím kraviny.
  6. Pánové díky, auto je 03/12 ale na motoru je štítek 02/12. V létě půjdu na olej, tak nechám vyměnit řetěz a napínák. Do března bych to snad uhrál na kulanci, ta je doufám do 5 ti let. Jinak jsem přezul na zimáky a spotřeba šla trochu dolů, mám užší než letní.
  7. Zdravím pánové, koupil jsem ojetou OII 2012/03 s nájezdem 80t. km. Mám ji 4 měsíce a najel jsem zatím 5t. km. Olej jsem zatím nedoléval, za 5t. km ubylo málo, jen asi 1/4 intervalu. Co by jste mi doporučili vyměnit na motoru? Mám obavu z napínáku, mám nechat vyměnit s napínákem i řetěz? Když už to rozeberou, mám nechat hned vyměnit oba řetězy, plus vodní pumpu? Auto si chci nechat ještě 10 let a najet s ním dalších 100t. km. Teoreticky - pokud vše vyměním teď, tak pak na motor nemusím dalších 100t. km sáhnout. Znáte to, chci mít vše naplánované jako 1. dítě a pak dovolená v Jugoslávii. Zkušenosti zatím super - jezdí to dost potichu a spotřebu mám 6.9l PC, ale skutečná 7.4l. Odspoda do 3500 ot. to moc nejede a až pak to trochu chytne saze.
×
×
  • Vytvořit nový...