Přejít na obsah

foji

Uživatel
  • Počet příspěvků

    102
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil foji

  1. Jako druhý auto do rodiny proč ne. Upgrade ze Superba L&K 206kW to ale není v ničem a na modrých parkovat nepotřebuju.
    Spotřeba při normální jízdě cca 18,6 kWh to je slušný. Uvnitř takovej mixed bag dobrejch a špatnejch věcí.

    Zrovna Lane Assist funguje líp ve smyslu že pozná víc čáry u silnic, nicméně ti asistuje třeba jen na začátku zatáčky, ale kdybys volant pustil tak s tebou vyjede do pole! To nevim jestli je chyba nebo záměr. Zapíná se ale vždy po nastartování - tj. u enyaqu vždy když sedneš do auta.

    Interier je ok, až na některý levný věci - výplně dveří. Velkej tablet ala stará A6 taky nemusí všem vyhovovat a nelze ho jako u Audi zasunout. Chybí fyzická tlačítka - něco se dá ovládat hlasem přes Lauru ale pak zase člověk musí potvrdit na tabletu. Maxi-dot má omezenější funkce než u starejch aut, nelze tam moc rollovat a sledovat jízdní data. Brzdy jsou takové nemastné neslané. Na to že auto jezdí na 21 palcových kolech je pohodlné a tiché. Nicméně od 80+ je už slyšet hluk od kol a aerodynamický hluk.

    spec byl za cca 1.56M

    eny2.jpg

    • Pozitivní 2
  2. Nemyslim to zle ohledně 2.0TDI má svůj smysl, stejně i končící 2.0 BiTDI kterej končí díky emisním limitům a ne díky nezájmu zákazníků, stejně tak pochopím swap třeba za desetinásobný motor roku inline 5 2.5 TFSI kterej jsem zkoušel v RS3, ale tohle že někdo podstupuje mě hlava nebere ;) Do toho skvělej přístup firmy která ti nedovolí passata ale dovolí kejkle se změnou motoru atp.

     

    I přes internetový proklamace realita ČR (vozový park, hustota dopravy) je taková že tě kromě sprintů nevypráská skoro nikdy nic pokud máš těch 200kW+

  3. Wittmann musí být snad zvyklý i na výlez z tanku.

     

    U těch panoram bacha, mně dost vrže a na nerovnostech je to hlučné. Líbí se mi spíš ten první ještě by mohl mít tu prodlouženou záruku na 5 let. Zašel bych si s VINkama do škodovky, auta už musí mít elektronickou servisní knížku.

  4. Měl jsem dva podobné ťukance. Jeden mojí vinou, druhý (ten na fotce) vinou jiného řidiče. Oprava obou cca 88 / 90 tisíc bez DPH. Prodejní cena se určitě sníží, nicméně je podle mě důležitá oprava v autorizáku.  Osobně bych si nechal navýšit ten budget na servisy co Ti nabízejí (pokud je to nějaký tvůj domovský salón) - to jsou peníze které jim jdou do nákladů a zároveň se s nima ve fakturách dost čaruje. Navíc bych počítal s velkou slevou na tvoje další auto. Soudit se je podle mě dost trnitá cesta.

    2016-06-14 13.24.33.jpg

  5. No musim se zastat teda toho Columbusu za 30k je to cajk, to nevim co by clovek musel rikat na SYNC2 kterej se daval do mondea/mustangu to je teprve ocistec.

     

    Taky mam auto uz skoro druhy tyden v servisu, vymena oleje + desticek (11k) a pri predani mi rika "ani vam to auto nedam, ono nebrzdi".  Vinim uz prilis dlouhou konjukturu.

  6. No bylo mi řečeno to samé. Po pravdě to moc nepoužívám - naposled když jsme porovnávali zrychlení s Alfou Romeo Veloce 280hp. Po asi 5 - 6 pokusech mi to hlásilo přehřáty DSG. Nicméně třeba takový Porsche udělá těch LC třeba 50x za sebou bez problému a to to ještě startuje z 5-6 tisíc otáček.

×
×
  • Vytvořit nový...