Přejít na obsah

gogorum

Uživatel
  • Počet příspěvků

    70
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil gogorum

  1. No pravda,tvé fundované názory stojí za to.Fundovaně mi prosím řekni, o kolik kilometrů se mi zkrátí nájezd na podvozkových skupinách a o kolik hodin mi dřív zhasnou žárovky, když zvýším tlak v pneumatikách o jednu desetinu. O tom, že tlaky na víčku jsou jen orientační, jsi asi taky ještě neslyšel. U pneumatik stejných rozměrů, ale různých výrobců, se tlaky můžou lišit,až o několik desetin. Ale mých třicet let praxe na tvé fundované názorystačit patrně nebude stačit. 

  2. Ahoj,řešil jsemto já,ale mistním borcům se muj příspěvek nezamlouval,tak ho mázli. Teklo mi to kolem toho velkého černého deklu co kryje přístup k zámku,bylo tam vymačkané těsnění. Nalepil jsem nové a je klid. Na fotce vidíš dva čůrky,kudy to teklo.

    20180702_134234.jpg

    • Díky 1
  3. epo,sice netuším co je vrzavé bouchnutí,ale mně regulérně vrzala přední náprava,při přejezdu příčného prahu. Loni jsem to reklamoval poprvé a promazali uložení stabilizátoru.Letos jsem tam byl znovu a to už mně promazáním neukecali,proběhla výměna uložení stabilizátoru a je klid.

  4. V 15. 1. 2017 at 14:51, camarena napsal:

    Vratim sa k starsiemu nezodpovedanemu prispevku, da sa nejak nastavit smer ostrekovania? U sofera je OK, ale ta u spolujazca streka fakt spatne.

    Jde zvednout,nebo spustit. Potřebuješ na to desítku torx. Vedle trysky je dirka do které dáš torx a otáčením trysku zvedáš nebo spouštíš.

    • Pozitivní 1
  5. před 15 hodinami, kkaktus_Baxton napsal:

    Čau, jestli se to ozve přesně ve 40 km/h tak je to normální :) já zase řeším jinou věc, nějak mě začíná vadit že skoro nikdy nejde zařadit zpátečka napoprvé. Musí se auto trochu pohnout a potom tam teprve vleze, je to dost obtěžující a nepomáhá ani puštění a sešlápnutí spojky atd ... taky se vám to stává  často ?

    Zpátečka nemá synchron, zařaď dvojku a z ní zpátečku. 

×
×
  • Vytvořit nový...