Přejít na obsah

SuperbMike

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem SuperbMike

  1. Jasně, každej kdo chválí, je hned zaměstnanec nějaký tuningový firmy. Ach jóo.
  2. Do Kladna zajeď do PowerTECu, mám nachipovanýho Superba a několik mých kamarádů na moje doporučení už tam bylo taky, všechno šlape. Mají brzdu, takže aspoň víš, že nekupuješ zajíce v pytli. A nechápu, proč tu někdo kritizuje, že když někdo umí více značek,že je to špatný. Co věhlasné zahraniční firmy? Skoro všechny chipují všechny vozy, třeba SKN, Upsolute a další. Znamená to, že ty zahraniční věhlasné firmy dělají většinu blbě? Tak to docela pochybuju. Spíš si myslím, že je to naopak, když někdo dokáže nachipovat jen Škodovku, tak je to najelvač, kterej má jen pár softů a nedokáže nic sám naladit.
  3. Osobně můžu doporučit jedině PowerTEC v Kladně, skvělý přístup, mám 125kW, upravení na 153kW a ještě ponechaná rezerva. Skutečná spotřeba dle měření podle tankování 5,6, podle palubáku 5,4. Maximální spokojenost. Za poslední půlrok jsem k nim nahnal už asi 10 dalších známých, hlavně Octavie, Passaty, nový Ford Custom, všichni nadšení. Co vím, na západ od Prahy všichni jezdí do PowerTECu, dokonce kvůli náporu koupili druhou válcovou zkušebnu, takže už měří dvě auta najednou. A maj dost plno, objednací lhůty jsou tak 2 týdny většinou minimálně, co se teď kámoši objednávali. A není divu, ty auta prostě fungujou a cena není přestřelená, vzhledem k tomu, že je k tomu i měření, diagnostiky v ceně.
  4. Zdarec, mám dotaz, před dvěma dny jsem si konečně dovezl Superba domů. Po chvíli jízdy ale začne vždy tuhnout řadící páka a hrozně špatně se pak určuje, kde je, abych řadil trojku a čtyřku, 1,2,5,6 jde řadit normálně, ale páka se prostě nevrací do neutrálu. Je to jen nějaká drobnost, jde to nějak promazat? Nebo to bude zásadnější věc? Díky za info. M.
  5. To bych mohl, ale radši bych to všechno pouštěl centrálně. Mám dvě malé děti, nejradši bych měl vše zepředu pod kontrolou a mohl zapínat za jízdy co potřebuju. Ale právě se obávám, že takové multimediální řešení asi neexistuje.
  6. To může být řada věcí, nicméně diagnostika ti asi ukáže chybu regulace turbodmychadla - nízký tlak počítám. Ale může to být leccos, třeba pytlík nasátej do filtrboxu Diagnostika je nutností. Ale moc dlouho s tím nejezdi, nebo se ti zanese filtr pevných částic.
  7. I když je to staré fórum, hledám stejné info a tady to není pravda. Motor 2.0 TDI CR 125kW CFGB se dělá ve verzi Euro 4 a i Euro 5. Právě hledám, kde je ten rozdíl. Našel jsem nějaký anglický web s dílama a je rozdíl v čerpadle, to na Euro 5 je dražší. Ale nevím, jestli to jediný rozdíl. http://www.buycarparts.co.uk/skoda/superb-3t4/28282/12903/fuel-injection-pump-high-pressure-pump
  8. Jsem schválně zvědavý, taky pojedu hned s autem na chip, hned jak auto dorazí příští týden. Tak se schválně zeptám, jak jde upravit ty horní otáčky, aby to táhlo až do 4500ot. Zatím jsem měl vždycky chiplý auta, který začínali červeným kolem 4000rpm a vždycky táhly pěkně až do červenýho. Teď budu mít CFGB. Ale já mám manuál, to asi taky bude rozdíl oproti DSG.
  9. Existuje velmi snadné a levné řešení. Schovejte OBD zásuvku, protože vám nebudou mít auto přes co ukrást. Dnes jsou všechny auta ukradeny elektronicky, tzn. auto otevřou bez klíče na dálku z auta, které stojí opodál, jakmile se dálkou odemkne, jdou do něj, připojí počítat do OBD zásuvky a za minutu odjíždí. Speciálně u vozů s tlačítkem s bezklíčkovým startováním. Moc lidí to nedělá, ale je to nejúčinější. Místo OBD diagnostické zásuvky nejlépe dát jinou falešnou. Když zloděj za 3 minuty auto neukradne, odjede a vybere si jiné auto, které ukradne v pohodě. Samozřejmě GPS lokátory jsou super, ale přeci jen, je lepší řešit obě dvě věci, nejdřív aby auto neukradli. A když ho náhodou ukradnou, tak abyste ho našli. Oboje je potřeba.
  10. Zklamu tě, ale když někdo tvrdí, že spolupracuje se Škodovkou na vývoji softwaru, je to sedmilhář. Myslíš, že koncernový inženýři by si nechali radit od české tuningové firmičky? Nechápu, že na tohle někdo může skočit. A když někdo takhle lže už by mě to bylo divný. Každopádně hlavně jestli ti to změřili na zkušebně výkonu a ten výkon tam je. Co se týká filtru, mohl si ho nechat vyčistit profesionálně. Vyjde to do 10 tisíc, už i v čechách to jde, hlavně do toho nelejt žádnou vodu. Starý typy filtrů na Citroenech měli velký tý drážky, takže se to před 10 lety dělalo, ale do moderního filtru jak naleješ vodu, je po něm. Zkušenost pár lidí, co to zkoušeli chemií nebo wapkou třeba na BMW. Téměř jistá smrt. Takže čistit jedině suchou cestou, do pece a pak nechat vyfoukat tryskou popel. Jediná šance. Já už bych teda teď do odstranění nešel. Je to risk. Od přístího roku bude Praha nízkoemisní zónou a až měšťáci zjistěj, že můžou rejžovat na tom, že daj kapesník k výfuku a můžou ti vzít techničák a 6 bodů, bojím se že nebudou dělat nic jinýho. Ale chip taky plánuju, hned jak auto dorazí.
  11. Zdravím všechny, od příštího týdne budu také hrdým majitelem Superb Combi 2.0 TDI CR 125kW, r.v. 2011. A tak už zjišťuju různé věci. Rád bych mimo jiné do auta dal nějaká ta multimedia a by mě zajímalo, kdo v tom už umíste trošku chodit, co se nejvíc vyplatí. Rád bych chtěl mít vzadu v opěrkách dvě obrazovky, zároveň případně moct i vepředu sledovat film nebo něco, ideálně ještě použitelné na občasné připojení na internet a jako navigaci. Tak nevím, jestli to všechno zkloubit do jednoho systému nebo to rozdělit na více. Teď aktuálně je v autě rádio Swing. Takže by mě zajímali následující možnost: 1/ koupit Columbus a připojit k ní zadní obrazovky - je to možné? Jde to udělat? Případně ale pak asi nejde počítám vzadu sledovat film a vepředu sledovat navigaci? 2/ udělat to pomocí tabletu s HDMI výstupem, že by vepředu byl tablet v držáku a vzadu jedna nebo dvě obrazovky, na kterých by se dal sledovat film. Zase otázka, jestli je pak reálné vepředu mít zapnutou navigaci a vzadu film? 3/ jsme přemýšlel, jestli to samé neudělat nějakým Android Mini PC, které by bylo někde schované. Pak by to znamenalo mít obrazovku vzadu a obrazovku vpředu. Zase ale asi nebude snadné najít zařízení, které bude umět provozovat dvě nezávislé plochy, aby na jedné běžel film a na druhé navigace. Díky za vaše rady a jak to kdo máte vyřešené. Jinak jak se to řeší s těma opěrkama? Koukal jsem že se dají koupit rovnou univerzální opěrky s obrazovkou, nebo jde nějak zakomponovat displej do originál opěrky v Superbu?
×
×
  • Vytvořit nový...