Přejít na obsah

SamotCZ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem SamotCZ

  1. Ještě dotaz k mému předchozímu příspěvku, odkud / jaký olej kupujete? Ze servisu napsali, že to musí být 0W20 Longlife 4, ale mám docela problém ho najít a kolik by ho mělo být? 4 nebo 5 litrů? Je to např. tento? CASTROL EDGE TITANIUM FST, LL IV Motorový olej Případně TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE Díky moc
  2. Ahoj, já jsem objednán na příští týden na první garančku po dvou letech. Cena odhadovaná 5500kč, při donesení vlastního oleje cena cca 2000 + poplatek 300kč+dph za ten vlastní olej. Tak uvidím jak to nakonec bude.
  3. Právě proto se ptám tady, jestli je to normální, protože někteří tady udávali ceny v autorizáku do třech tisíc. Pokud je to normální cena, pak s tím problém nemám, problém je spíše, že ty jejich ceníky jsou neprůhledné a kupříkladu známy z Kodiaqem měnil v prosinci za 2500, tak mě to mate.
  4. Zdravím, mám nalítáno 16900, do výměny mám tedy takřka polovinu. Chtěl bych ale vyměnit už teď, dožraly mě ovšem odpovědi od servisů, ptal jsem se čtyř autorizáků v Ostravě a okolí a všichni stejně “vlastní olej z důvody záruky není možný, cena cca 4500kč” Mám 1.0 81KW 2017. Je to podle Vás ok?
  5. Zdravím, už taky řeším své vůbec první zimní pneu. Momentálně jezdím letní 17", které chci samozřejmě vyměnit za s největší praděpodobností plécháče 15" a k tomu gumy. Co říkáte na nové Barunky (Barum Polaris 5 185/60 R15 88T)? Odkud rádi objednáváte a víte, že dostanete vše v pohodě? A poslední dotaz, Ostrava a okolí, Frýdek, Havířov, Třinec kde měníte? Díky moc.
  6. Ahoj, dá se někde sehnat origo kamera, či nějakou co doporučujete, která funguje bez problémů? Mám MR2018 s Amundsenem , čidla mám sice vzadu i ve předu, ale pro přítelkyni, by byla fajn i kamera. Díky!
  7. SamotCZ

    Vady a neduhy

    Tak hlásím i já svou zkušenost. Autem jsem v pohodě jezdil každý den a i tuto osudnou sobotu. Stalo se mi, že jsem od své poslední zastávky toho dne neodjel z parkoviště od obchodu. Při prvním stisknutí startovacího tlačítka (bez spojky), se ozval varovný zvuk, načež se objevily výstrahy, nejprve ESC, pak tlak v pneumatikách, park pilot a nevím co ještě. Po nastartování jel motor neskutečně špatně a na málo otáček. K domu jsem to měl pár stovek metrů, tak jsem doufal, že dojedu, po pár desítkách metrů do kopce jsem to vzdal a vrátil se zpět, plný plyn na jedničku a kopec bych nevyjel. Zkoušel jsem odpojit a připojit baterku, pro restart, bohužel nepomohlo. Tak jsem volal asistenci škoda a ti poslali odtah, který byl na místě do 40 minut. Dnes mi volali, že je opraveno, byla to zaseknutá škrtící klapka. Pravděpodobně vadný díl od výroby, vyměněno. Auto má 12000km. Jinak dodávám, že jsem chtěl použít "servisní" tlačítko, které je součastí eCall a to taky nefungovalo, takže se na to při přebírání doptám.
  8. Zdravím Vás, dnes se mi stala taková nepříjemnost, vzal jsem za kliku u zadních levých dveří a zůstala mi v ruce, přičemž pravá menší část vyletěla ven. Nic se nezdá zlomeného, klika jde dát zpět a funkčnost je správná, zpět jde dát i ta menší část, ale ta je povolená a ta právě způsobuje ten problém, si myslím. Auto je rok staré, takže je v zárucen. Jen mě napadá, nesnažil se do něj někdo přes tu kliku dostat? Je to možné? Známky páčení tam však nejsou. Na fotkách můžete vidět postupnou demontáž. Jinak pokud se za kliku vezme jemně, tak je to ok.
  9. Jestli se mužů zeptat trochu okrajově. Zřejmě teď půjdu taky do nove Fabie Combi ve Style Plus, 66kw, pořizovací cena díky slevám a ŠkoFIN akci 299600kč. "Bohužel" se papirově jedná o mé první auto, žádné bonusy a navíc 27let, pojistka mě podle výpočtu výjde od škody na nějakých 15k ročně. Když beru přes ŠkoFIN, je nutné brát jejich pojistku nebo ne? Plus můj Polský kolega mi říkal, že u nich je možné brát bonusy člena rodiny, zaplatit malý poplatek a kdyby způsobil havárii, tak člen od kterého bonusy bral je v pohodě, jen on by je už nemohl čerpat. Vím, že u nás sdílení je, ale jestli přímo takové jsem zatím nezkoumal. Díky
×
×
  • Vytvořit nový...