Publikováno Leden 18, 201114 r Zdar chlapi. Mám Fabii TSI 63 KW najeto cca 10 000km, při vypnutí motoru se mi ozvou z motorového prostoru cvakavé zvuky něco jako relé nebo tak. Taky něco jako přidřený zpomalující ventilátor nebo nějaké servo či něco co se pohybuje jakoby s námahou. Nevíte někdo co by to mohlo být? S autem jsem zatím v servisu nebyl. Zatím co jsem tak vysledoval jde to od dílu který jsem označil na fotce. Při pběhu motoru nic co by se točilo s odporem nebo bylo přibržďováno není slyšet jen až se motor vypne...Moc díky
Leden 18, 201114 r Já si moc neumím představit, co je to za zvuk, jestli je to vyloženě něco jasného a hlasitého, kdy bych se bál, že to může něčemu uškodit, tak bych zajel do servisu hned, pokud je to něco mírnějšího, počkal bych na servisní prohlídku, kterou budeš mít za chvíli a tam je na to upozornil. Ale vím, že cvakavé zvuky dělá nějaké relé, znám to, protože když dělám diagnostiku, tak potřebuji zapnout zapalování, vypnout, zapnout, vypnout... a pokaždé, když se vypne, tak se z motoru ozve tak 4x - 5x zacvakání nějakého relé... Nebo něčeho podobného, ale je to tak OK. Zkus jen zapnout elektriku a zas vypnout, uvidíš, jestli to bude i tak slyšet...
Leden 18, 201114 r Autor Já si moc neumím představit, co je to za zvuk, jestli je to vyloženě něco jasného a hlasitého, kdy bych se bál, že to může něčemu uškodit, tak bych zajel do servisu hned, pokud je to něco mírnějšího, počkal bych na servisní prohlídku, kterou budeš mít za chvíli a tam je na to upozornil. Ale vím, že cvakavé zvuky dělá nějaké relé, znám to, protože když dělám diagnostiku, tak potřebuji zapnout zapalování, vypnout, zapnout, vypnout... a pokaždé, když se vypne, tak se z motoru ozve tak 4x - 5x zacvakání nějakého relé... Nebo něčeho podobného, ale je to tak OK. Zkus jen zapnout elektriku a zas vypnout, uvidíš, jestli to bude i tak slyšet... Poakaždé je ten zvuk totožný stejně intenzivní. Možná je to i jako by něco do sebe zajíždělo...Zkusím teda zapnout a vypnout klíček.
Leden 18, 201114 r Zdar chlapi. Mám Fabii TSI 63 KW najeto cca 10 000km, při vypnutí motoru se mi ozvou z motorového prostoru cvakavé zvuky něco jako relé nebo tak. Taky něco jako přidřený zpomalující ventilátor nebo nějaké servo či něco co se pohybuje jakoby s námahou. Nevíte někdo co by to mohlo být? S autem jsem zatím v servisu nebyl. Zatím co jsem tak vysledoval jde to od dílu který jsem označil na fotce. Při pběhu motoru nic co by se točilo s odporem nebo bylo přibržďováno není slyšet jen až se motor vypne...Moc díky Zkus si přečíst příspěvky uživatele "voltys" (číslo 19,20,25) v tomto tématu ,jestli to náhodou nebude ono.
Leden 18, 201114 r Autor Zkus si přečíst příspěvky uživatele "voltys" (číslo 19,20,25) v tomto tématu ,jestli to náhodou nebude ono. šplochání vody taky slyším ale ten zvuk o kterém mluvím je slyšet tak cca 4 vteřiny..začne to cvakáním pak jakýmsi zavrzáním nebo zbržděním v námaze se pohybujícím něčím neznámým a je po všem
Leden 18, 201114 r To dělají všechny moderní motory, při vypnutí zapalování si řj motoru testuje než usne základní nastavení škrticí klapky nebo tak něco a to je to několikavteřinové bzučení a cvakání..... poslechni si to na jiném autě Upraveno Leden 18, 201114 r od Jikra
Leden 18, 201114 r zdravím , niekde som čítal že to cvaká obtokový ventil na turbe , nejako sa to tak čistí
Leden 19, 201114 r Autor To dělají všechny moderní motory, při vypnutí zapalování si řj motoru testuje než usne základní nastavení škrticí klapky nebo tak něco a to je to několikavteřinové bzučení a cvakání..... poslechni si to na jiném autě Pokoušel jsem se poslechnout jiné motory a totéž nebo něco podobného jsem neslyšel. Jen běžné zvuky od elektroniky.
Leden 19, 201114 r Autor je to jak píše jikra dochází k testu nastavení polohy škrtící klapky (0-100%) To by mohlo být je fatk že jde slyšet že se tam něco pohybuje. Co fotka je v tom místě ta klapa? a co že jsem si toho dříve nevšiml? Přitom jsem na pazvuky celkem vysazený :-)
Leden 19, 201114 r je to jak píše jikra dochází k testu nastavení polohy škrtící klapky (0-100%) Máš povědomost o tom jestli ten test probíhá po každém vypnutí motoru,nebo jak to je?
Leden 19, 201114 r No já to slyším dnes a denně a pokud vím , až tak jsem to nestudoval ,tak je to po každém vypnutí motoru dělaj to všechny TSI a mysli že i TDI CR
Leden 20, 201114 r Co fotka je v tom místě ta klapa? Šipka ukazuje na společný snímač plnícího tlaku vzduchu G31 a snímač 2 teploty nasávaného vzduchu G299. No a trochu níže za tím je škrtící klapka.
Leden 26, 201114 r Autor Slyším to po každém vypnutí motoru. Děkuju moc za kometáře...pravděpodobně jde tedy o ten test či co...až půjdu na první garančku tak se poptám a dopíšu sem co jsem se dozvěděl...
Únor 28, 201114 r Ja mam trosku odlisny zvukovy "problem", kdyz auto stoji an volnobeh, jakoby z prostoru motoru, nebo palubky sel takovy houkavy/kvilivy - ale ne agresivni - zvuk, sem tam trosku snizi/zvysi frekvenci, ale porad houka, jakoby treba nejaky vetracek, nebo naopak elektronickeho charakteru ... a tento zvuk se po vypnuti motoru ozyva nejdele z ostatnich zvuku, ktere tam standardne probihaji, nemate nekdo podobny pocit ci zkusenost? 1,2 TSI 63kW Upraveno Únor 28, 201114 r od ajkpark
Říjen 6, 201311 r takové cvakní a "kvičení" mi to dělá taky ale je to slyšet jen když je otevřená kapota motoru , jinak ne , zvukově bych vypínání motoru přirovla jako když zašlapnete kocoura )))) "mnauuukvieeeeezzzzz"
Prosinec 13, 201311 r tak nové auto ty zvuky dělá taky, při vypnutí motoru něco zacvaká, něco zabzučí a něco jakoby zajede...takže to bude asi normální ale těch zvuků co TSI občas vydává je docela dost ) při rozjezdu na 1 a 2 mě motor mírně hučí, ale jinak je pěkně tichoučkej, dále při vytočení otáček na volnoběh něco zadrnčí, ale to už se tu psalo...takže dobrá divočina ))
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.