Přejít na obsah

nesvítí třetí(led) brzdové světlo


pala

Doporučené příspěvky

zdarec chlapaci,mám takovej malej problém,nesvítí mi třetí brzdové světlo(led v zadním okně)!! :help: chtěl bych se tedy zeptat čím by to mohlo být?má to někde samostatnou pojistku,pač klasicky v pojistkové skřínce to pojistku nemá,tam je jen na brzdova světla v lampach a ty svítí!!a jak je napojené??a kdyby bylo spálené zda jde vyměnit aniž bych musel sundat plato??

děkuji předem za odpověd a postřehy :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ještě upřesnění: ledky v brzdovém světle se hrozně slabounce rozsvítí!!tak jsem dnes proměřil,zda jde a jaké napětí do todo brzdového světla(led)!takže napětí tam jde,ikdyž jsem to měřil klasicky žárovečkou,která se rozsvítila normálně!takže to vypadá na problém se světlem!!

za prvé: potřeboval bych poradit jak led světlo vydělat z plata aniž bych něco ulomil,pač mi to nějak nešlo!! :help:

a za druhé: zda jde koupit jen to světlo a popřípadě odkaz na netu,pač jsem to nikde nenašel :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem úplně ten samý problém. Až vyndáš to světlo tak zkus cvrnkat prstem do kondíku nebo smb (je to snad nějaká pojistka proti něčemu :) ) co je na plošňáku. Já to měl odpálený a kámoš napájel mezi ty nožičky drát a už to svítí jako dřív.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem ten samý problém, kontrolka na palubce občas nahlásila poruchu a při této poruše svítilo 3 brzdové světlo s velmi malou intenzitou. Přístup k brzdovému světlu je z kufru. Brzdové světlo se vyndává tak, že se odpojí konektor, odtlačí se dvě protilehlé plechové pružné pojistky směrem k sobě a světlo vytáhne dolů. Propojení mezi konektorem a deskou s diodami je dvěma mosaznými plíšky které jsou v desce nastrčeny v jakých si trubičkách a tam nebyl dokonalý kontakt. Proletoval jsem tyto spoje a je po problému.

Editováno: , autor: čěrvený sup
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to acek: je to 3U ale ta cena je víc než děsivá(1597kč)!! :wallbash: ale díky za odkazy!! :palec2:

to phate a červený supe: chlapáci děkuji za typ!!! :worthy protože ta cena pár,dnes už trapných ledek,je otřesná :angry: určitě to pujdu vyzkoušet!!a děkuji červenému supu za postup demontace světla,víš jak než neco zlomit tak se radeji zeptám!pak už by mě ani vaše typy opravy nepomohly :D výsledek a postřehy zveřejním !!!ještě jednou díky klucí!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak pravě jsem se vráti z garáže a bylo to opravdu v špatném kontaktu jak popisoval červenej sup kol5 !!prozatím jsem prostříkal ty dva mosazné plíšky co zapadají do těch dvou "trubiček" na desce KONTAKTPLUSEM a už to fachčí!!!!jestli to znovu udělá tak to zapájím jak to udělal červenej sup a bude :p akorád je možná zbytečné demontovat celé světlo,stačí vyloupnout jen tu čast(kde je konektor)!

chlapi,když si představím,že někdo to dá do autorizovanéhop servisu,tak....,tzn.1597kč za náhrad.díl+plus servishodina na superba cca 850kč tak... lol

díky kluci :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...