Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, potřeboval bych vyměnit žárovky v parkovačkách, nechce se mi s tím do servisu a nevím jak se tam dostat. Děkuji za rady

přední,zadní,boční?

Facelift, nefacelift? Čočkové, nečočkové? Princip je ale vždy stejný - dostat se zezadu k žárovce a vytáhnout ji i s uchycením, je to tam jen nacvalé.

Vždycky je ale dobré napsat o jaké auto se jedná, například u Fabie po faceliftu s čočkovými světly je vzadu gumová krytka, která se sundá a vytáhnou se žárovky...

...a taky je to většinou popsané v návodu k obsluze.

• Autor

je to roomster před faceliftem, jde o parkovačky v předu, světla s čočkou. Je tam ta gumová krytka. A to se dá vytáhnout normálně rukou, nemůžu se tam dostat.

jestli máš čas a jestli je to v záruce,tak zajed do servisu a musejí ti uznat reklamaci,jestli ti řeknou,že žárovka je spotřební zboží,tak jim řekni,že má taky nárok na záruku. :palec2: jinak se podíváš na světlo a vedle té velké gumové krytky(tam je H7) je taková patice-tj blinkr a pod tou paticí je taková zátka a pod ní je pozička

Upraveno od petrumr

• Autor

Ano vím kde se nachází,ale nemužu na ní dosáhnout, abych ji vytáhl ven. V záruce není

ted nevím,jestli to má zobáčky jak O2,nebo tam to je jenom nasunutý,zkus opatrně zatáhnout za dráty,.třeba v passatu musíš tahat tak velice,že to musíš mět aji zabržděný.U O2 to dělám špičatýma kleštěmi,ale tam se vydělá světlo...

• Autor

za dráty jsem to zkoušel a nešlo to,měl jsem strach abych je neurval, tam se žádnými kleštěmi nedostanu, mám strach jestli s to světlo taky nemusí vydělat, ale do toho se mi vůbec nechce :-(

u fabie/R demontáž světla značí i demontáž nárazníku.Zkus dlouhý kleště a zrcátko.

nekde sem to tady uz daval. Taky sem se toho bal, vyrobil pripravek, abych to uvolnil, ale proste se musi tahat za kabely. :palec2:

• 7 měsíců později...

Tak teď jsem parkovačku vymněnil.Potvrzuji, že se to musí brutálně vyškubnout za kabely.Až jsem se divil, že to dráty vydržely.Nejsou tam žádné západky, je to tam lopaťácky jenom nacvaklé.

Tady platí jenom jedno: Co nejde silou, jde ještě větší silou!

• 2 měsíce později...

tak som to dnes vyskušal ! funguje to .. Co nejde silou, jde ještě větší silou! dik za tip !

• 2 roky později...

Ahoj... včera sem si koupil LEDkový parkovačky, aby to svítilo stejně hezky bíle jako hlavní světla. Zastavil sem si v garáži v nákupáku, že to rychle prohodím, ale vono prd. Sundal sem tu krytku gumovou a je to tam tak utopený, že se to nedá ani pořádně chytnout a drží jako prase. Půl hodiny sem se s tím sral a nic. Máte někdo nějaký rady jak na to? Popřípadě jak vyndat světlomet pro lepší přístup? Díky za rady...

Za kabely a skubnout , jinak to nepude ;)

To už sem taky zkoušel, ale drží to jak sviňa a nechchi ty kabely urvat....

Neurves , skubej ;) a vem si par naplasti , je to vazne prasarne to vytahnout

Nebo nějaké staré tenčí látkové rukavice  :kol-28: .. 

Já to vytahoval také za kabely a neurval jsem je  :D

• 6 let později...

Sice je to staré téma, ale zrovna sám řeším. Drží to jak čert + málo místa, asi to vážně chce si udělat přípravek

https://youtu.be/24yamidlEL4

• 2 měsíce později...

Pokud potřebujete někdo ty parkovačky vyměnit, nabízím volné ruce, já si s tím užil své, ale už vím jak na to. Praha-Mladá Boleslav-Turnov a blízké okolí :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.