Přejít na obsah

Nejde řazení


marek7

Doporučené příspěvky

Ahoj, asi jsem v pěkném průšvihu. Půjčil jsem Fábku kamarádce, včera dojela prý v pohodě. Dnes po nastartování jsem zjistil, že nejde zařadit žádná rychlost. Spojkový pedál je hodně nízko k podlaze, malý rozsah pro sešlápnutí. Nevím jak to lépe popsat, prostě po sešlápnutí pedálu jsem hned na podlaze. Rychlost tam prostě nedostanu. Asi spojka, teda podle mě, autům zas tak moc nerozumím. Takže mě čeká v pondělí asi odtah do servisu. Víte čím by to mohlo být? Na co se mám připravit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Spojkový válce jsou mrchy - vůbec nedávají vědět, že se chystají na nějakou zmetkovinu. Se starou šáde jsem jednou tak tak dojel přes město do práce na noční jen na dvojku, protože hlavní spojkový válec si řekl dost a spojka mi zůstala viset - naštěstí sepnutá. V práci jsem za postrkávání auta dvojku vyřadil, abych nastartoval motor a ráno jsem se "slavně" vezl na laně do servisu. Tam vyměnili gumičku, že prý byla prasklá a já jel domů - a večer na další noční opět přískokem, protože spojka opět visela jak oběšenec. Ráno další cesta do servisu a teprve mistra na dílně napadlo vzít žárovku na drátech a podívat se dovnitř - spojkový váleček měl REJHU jak od kramle - tak samozřejmě novou gumičku okamžitě sežral jak malinu... Ale předtím žádné změny, žádná prokluzující nebo i při sešlápnutí pomalu zabírající spojka - NIC, žádné varování, a najednou RYC a bylo vymalováno... Na tohle bylo lano u Favorita a Feliny zlatý svatý. Nevím, proč se koncern vrátil zase ke kapalinovému převodu z pedálu na vypínací ložisko, ale přijde mi to v porovnání s mechanickým táhlem, pákou a excentrem jako méně spolehlivé řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...