Přejít na obsah

Prosím o radu, je možný někde řešit nakoplý disk z našich silnic :(


Janina

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, chtěla bych se tu zeptat, jestli jste se s tím taky setkali. Dneska večer jsme jeli domu. Kvuli nehodě (smrťáku :( ) sme to objížděli, a když sme se vyhýbali autobusu tak sme trefili díru a píchli. Jelikož ta díra je fakt velká zavolali sme policajty, že to zkusíme uhrát na blbou silnici, tak ať to máme potvrzený. Přjeli za 3 hodiny, aby nám řekli, že pokud to nahlásíme tak budeme platit pokutu jelikož sme viníci nehody, je tohle normální??? je někde nějaký odvolání?

nakonec to vypadá že guma přežila, ale disk je hodně nakopnutý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší je počkat u díry a zavolat policajty a nechat si to sepsat a nafotit. Když není díra označená tak majitel komunikace musí škodu uhradit. Ale pokud je díra označená tak je to bez náhrady a musí se rychlost přizpůsobit stavu vozovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty hele, to by si chtělo ověřit . Kamarád takhle urazil kolo,někdo mu řekl ať to vezme z havarijky že policajty nepotřebuje a oni mu to neuznali že nemá protokol od policie,ale je to ted dva roky,třeba se něco změnilo.

Zuzi já právě slyšel, že když máš havarijku, že ty policajty k tom volat nemusíš. ale je možný, že to každá pojišťovna řeší dle sebe a proto se mohou lišit od jiných pojišťoven

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No každopádně se s tím už asi nic nenadělá, jestli pánové od policie nesepsali protokol a auto není havarijně pojištěno, tak se majitel může obrátit na správce komunikace, uvést kde se to stalo, kdy se to stalo a dodat fotodokumentaci. Pokud díra opravdu nebyla označená a "nedala se očekávat", tak by pojišťovna správce komunikace měla škodu proplatit, ale asi se budou cukat a pak jedině přes soud.

Mimochodem - třeba takové označení nerovnosti na silnici po další 3 kilometry, které bylo 2 kilometry před dírou ještě neznamená, že byla díra dobře označena, pokud před ní byl dobrý povrch a tedy byla "neočekávatelná". :)

Nebyl jsem tam a nevím, jak to tam vypadalo, pokud opravdu byla díra označená (nebo ten úsek), tak policisté měli pravdu a majitel může být rád, že nedostal pokutu, pokud ne, tak se jim jen nechtělo papírovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene označená nebyla vůbec a očekávaná taky ne, v okolí byla jediná, jinak ta silnice (je to sice divný v tomhle regionu) byla v pohodě.

soudit se nebudu určitě, to mi za to zase nestojí, ale na stř.kraj to posílám a uvidíme. fotky mám, za zkoušku nic nedám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cca 2 roky zpět jsem měl nehodu na náměstí z dlažebních kostek :-) byla tam jedna navíc, nevšiml jsem si jí a prorazil o ni olejovou vanu = zavolal jsem hasiče a policaty. Hasiči úplně v pohodě a že si myslí, že škodu na autě zaplatí město. Pak přijeli policati a zápis o nehodě .... viník dlažební kostka, majitel dlažební kostky neznámí :-) cca za měsíc přišlo předvolání na město a tam jsem si zacvakal eště pokutu .... ta dlažební kostka vyšla pěkně draho

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...