Únor 5, 201213 r Mám Omegas, ve čtvrtek při -11°C přepl po 2,5 km, podotýkám, že nastartuji a odjíždím, žádné zahřívání na místě. V pátek kolem -9°C, přepnuto po 2 km.
Únor 6, 201213 r Sudetak - a máš zapojené čidlo teploty vody a nebo jen čidlo teploty LPG? Jedna věc je ještě, kde a jak, a pokud vůbec ti sálá teplo na plyn lištu? Bajny - trochu si mě vyved z míry, nicméně bohužel v tomto ohledu zatím nemám zkušenosti z praxe. Co se týče přepnutí lze u omegasu nastavovat až od stupně 0°C, ale co je zatím do mínusu nedokážu posoudit ani říct jak se to chová.
Únor 6, 201213 r Zdravím pánové, Já mám sice fabku s namontovaným stagem,který i v dnešních mrazech šlape jak švýcarský hodinky,ale přesto mám pro vás jeden podstatný detail,dnes jsem byl v autorizovaným servise a trochu jsem s technikem mimo jiné pokecal o těch vaších oktávkách s problémy na lpg,řekl mi že u nich minulý týden byly tři co nepřeply na lpg,tak jejich servis zjistil,že vše je v naprostém pořádku a přišli na jednu podstatnou věc,motor se přepne na lpg pokud je splněna mimo jiné podmínka teploty OLEJE-80 stupnů,prý to máte tuhle podmínku napsanou v manuálu k provozu lpg,který jste dostali s autem... Upraveno Únor 6, 201213 r od Kimber
Únor 6, 201213 r Autor Kimber - nic ve zlem,ale ten mechanik asi nesnasi LPG a kecal. Manual mam precten cely a jedine co tam je,ze LPG v -10C nesplnuje podminku na prepnuti. O oleji tam neni ani slovo. (Teplote oleje ) - a 3 Octavie najednou na reklamaci? Vetsina prodejcu Octavii LPG ani nevidela,natoz prodala. Navic se mě nezdá,že by plynař šel na reklamaci něčeho co je v návodu jasně napsané,že nefunguje za podmínek xy. A hned ve třech exemplařích. To spís vypada trochu na vytahovani se mechanika. No ja být Skoda Auto,tak se spís domluvím s lidma jako Karel.LPG nebo Paul na placení nějakého paušálu měsíčně a nechám je servisovat své vozy s LPG.
Únor 6, 201213 r Bájný, mě do svých problémů netahej , sám tomu rozumím málo, nicméně fakt je jeden, že sem ještě neviděl diagnostiku originálu....a chtěl bych ju vidět.
Únor 6, 201213 r Autor Paul ja zadne problemy nemam. Holt jezdim na benzin. Dnes rano -20 C ,tak jsem plyn ani necekal a jel na benzin no. A odpoledne z práce zajedu k pumpe,ze mam benzínu malo a pojedu domu na benzin,vezmu si temer plnou a Octavecka si ze me dela sprtouchlata a přepla na LPG,ktereho jsem mel ovsem malo,takze jsem musel zase k pumpe pro LPG
Únor 6, 201213 r Paul - a máš zapojené čidlo teploty vody a nebo jen čidlo teploty LPG? Jedna věc je ještě, kde a jak, a pokud vůbec ti sálá teplo na plyn lištu? Paule nemohu to tvrdit na 100%, do systému se pro kontrolu hodnot nemám jak dostat, ale na liště je z boku čidlo myslím, že značky Bosch a do hadice je vložené další čidlo (teplota chladící kapaliny). Vše vypadá zapojeno. Dnes jsem to pro jistotu sledoval opět a venkovní teplota při startování -12,5°C, po vyjetí auto přeplo na plyn po 2,1 km. Lišta je uchycena na horním konci kovového úchytu měrky oleje. Ta 1.8 má hroznou spotřebu, ale alespoň rychle začíná topit a dlouho zůstává motor po zastavení teplý (mohu srovnávat s bratrovou fabii 1.4) a rozdíl je opravdu velmi výrazný. Možná i toto může mít znatelný vliv na přepnutí. Upraveno Únor 7, 201213 r od Sudetak
Únor 6, 201213 r čaute, mám to takhle v autě, chladičová stěna je velmi dobře nařezaná a přilne 95%, větší průnik studeného vzduchu do auta je vpravo dole a je to kryt motoru, kde jsou 2 díry na průchod vzduchu do motoru. na zkoušku jsem zkusil papírový karton na plastovém sání na motoru a zároveň jsem s tím přikryl vstřikovače, po 14km při -12°C auto nepřeplo, takže naprt hledal jsem čidlo teploty vody u reduktoru a nenašel jsem ... nevíte někdo kde je a jestli tam je ? našel jsem na reduktoru bazmek, do kterého vedou vodiče, ale bude to asi ovládací elektroventil reduktoru a poslední dotaz: červená šipka je teplotní čidlo vstřikovačů ?
Únor 6, 201213 r ještě bych se touto cestou zeptal trochu mimo téma: když dám regulátor teplého vzduchu do vozu na maximální hodnotu do červena a další den vozidlo nastartuji a provozem se zahřeje motor a zapnu ventilátor na nějaký stupeň, tak mne fouká stále studený vzduch. Až pohnu kolečkem o dvě polohy do studena teprve začne foukat teplý vzduch, dělá Vám to taky tak anebo to je závada.
Únor 6, 201213 r Bájný,omlouvám se ,asi jsem to popletl,ten přejímací technik(ne mechanik) v servise myslel asi manuál pro servisy,říkal mi když auta napíchli na diagnostiku lpg tak v podmínkách přepnutí měly právě nespněno teplota oleje a porovnali to s manuálem a ta podmínka je tam taky uvedena.Jak jsem koupil, tak prodávám...
Únor 6, 201213 r Autor Kim jasne chybicka se vloudi :-) Zajimalo by me : Byl jsi v autorizovanem servisu Skoda auto? Meli teda diagnosticky pristroj a mohli cist vsechny hodnoty z RJ motoru (kam je integrovana i LPG ) Kde to bylo? To uz dava smysl,v RJ jsou data a ta pokud nejsou splnena,Octavia proste neprepne / a muzeme delat kejkle jake chceme a jedno z nich je i teplota oleje. / Uz to do sebe zapada. Stejne jako jsem laboroval s E85 ,ze bych usetril jeste vic a Skoda me jasne napsala,ze RJ je nastavena na normovane palivo LPG a N95 a to je stezejni. Takze,i kdyz mam ventily a sedla z motoru multifuel ,tak smůla. To tedy znamena,ze tovarni zastavba ma mimo jine seznam hodnot,ktere hlida RJ a podle toho jake jsou hodnoty venku a uvnitr motoru si sama voli palivo. Pokud neni neco splneno,uprednostnuje benzin. LPG pusti jen za idealniho stavu.
Únor 7, 201213 r Ano,byl to autorizovaný servis v Havířově (Vrána),jestli je to pravda s tím olejem,tak v těchto mrazech je olejová vana nejvíc ochlazována,což by odpovídalo tomu,že ujedeš 50 kiláku a nepřepne. Asi bude nejlepší napsat do Škodovky jaké podmínky tento systém musí splnovat pro přepnutí.Toho technika znám asi dva roky a nepřipadalo mi že by se lpg oktama chtěl chlubit,to více mluvil o 3D kamerové geometrii,kterou museli pořídit kvůli novým superbům. Upraveno Únor 7, 201213 r od Kimber
Únor 7, 201213 r Autor Kimber asi mas pravdu s tim olejem. Dnes rano jsem si nastavil palubni pocitac a sledoval olej. Bylo -15 C. Prvních 20 km vůbec nebyl schopen určit teplotu . Pak po 15 min jízdy na dalnici napsal 55C . Postupně zvedal a došel k číslu 80C. Nicméně jak jsem sjel z dalnice ,teplota začala klesat a spadla na 74 C a postupně klesala,takže po zaparkovaní byla 67 C. Takže pokud je jedna z podminek 80+ olej,tak opravdu nenastala.
Únor 7, 201213 r pánové...co ste si to pořídili za auta , kdyby jste si koupili normální auta, mohli jsme do nich za 30 tisíc vrznout plyn a jezdili byste....takhle budete do května jezdit na benzín ....nic ve zlém, škodovka se nějak moc jistí ze všech stran.....
Únor 7, 201213 r no právě ... vůbec nechápu tu souvislost plynu s teplotou oleje ... to se jako na benzín má lépe prohřát??? To je fakt stupidní podmínka pro přepnutí.
Únor 7, 201213 r Jak sem sliboval. Lišta vstřikovačů je přichycena k krytce deklu motoru. Po cca 6minutách měl motor teplotu 48°C dle Diagnostiky, reduktor dle PC Ukazoval 43°C. Přesto systém nepřepl do LPG, auto stálo celou noc venku a mělo ráno něco kolem -14°C. Ihned, co jsem přenastavil SW, systém automaticky přepl do LPG a chod motoru byl plynulý, bez problémů. Totéž měl i šéf za problém, kde sem mu to taky přenastavil. Nicméně jakmile dojde oteplení, a toto konkrétně BMW mi přinde na garanci či filtry, potahnu mu to zpět na původní hodnotu. Ovšem nemůžu předat auto po montáži, které defakto na LPG nejede. To snad pochopíte. Co se týče omegasu, momentálně nemůžu sloužit. Dělám jednu Octaviu, chtěl sem se učit na omegasu, bohužel-bohudík se učím na lovatu. Ale za 2 týdny možná budu jednoho omegase řeit, tak se zkusím na to přepínání podívat. Sudetak - ty máš v jedné vodní hadici vsuvku z kovu? a vedou do ní 2 dráty? Tak to máš hlídané teplotou vody, což originál nemá, prpd. Upraveno Únor 7, 201213 r od PauLofWoCC
Únor 7, 201213 r Těch 80 st na oleji je blbost. Mám origo zástavbu -tu novou a když není pod nulou tak někdy přepne na LPG po 200 metrech a ještě dlouho svítí modrá kontrolka ,že je studená voda(ta zhasíná při 40st na vodě) a olej od 50 st ten nabíhá až za dlouho po tom co už jedu na LPG Teď v mrazech -12 st. mi jede 50 km na benzin , nepřepne a doma hodinku postojí...podle mě prohřeje nahoru lištu a pak po rozjezdu ihned přepíná a je třeba -14 st. a olej mi ještě ani neukazuje hodnotu je to pod 50 st. .... Takže Olej určitě NE Upraveno Únor 7, 201213 r od Kampekus
Únor 7, 201213 r A to sme samozřejmě zapoměli na to, že olej se zahřívá pomalejc než voda, že? Zahřejte někdo to čidlo na té liště třeba na 5°C při studeném doposavaď nenastasrtovaném promrzlém autě a pak auto teprve nastartujte......za jak dlouho vám to přepne...jestli to bude tím. Upraveno Únor 7, 201213 r od PauLofWoCC
Únor 7, 201213 r Chtělo by tohle fórum plné zjištění, hodnot a praktických testů předat technikům z Boleslavi, ....mi už to přeměřovali 3x....v Autorizáku ve Frýdku pořád odesílají data škodovce a pořád nikdo neví, proč to dobře nechodí v rozmezí -1 až -9 o -10 st se už vůbec nebavím( to je nezajímá) protože výrobce to jasně píše, že pod -10 NE
Únor 7, 201213 r Paule, to není vůbec špatný nápad, vezmu horkovzdušku a na první stupeň tu lištu pořádně prohřeju, motor mám zakrytý, tak se to hned nevyfouká, uvažoval jsem i o 15W topné folii na 12V ...hřeje na 100°C plochu nabízejí různou- jenom vědět přesně místečko, které zahřát.
Únor 7, 201213 r Autor Ja mam zkusenost stejnou jako Kampekus. Pokud jedu,neprepne me to ani po 50 km a to bylo rano -8,5 C. Nicmene pokud si nekde postojim,obvykle to bylo 40 min a vratim se k autu,tak i kdyz bylo - 17,5 C auto se preplo na LPG chvili po rozjezdu
Únor 7, 201213 r je to jenom o teplotě na liště, říkám to od začátku, podle zapojení Landi si teplotu vody berou z originálního čidla teploty vody(ušetří za vložené čidlo do hadic), nic jiného v tom není, když se do Landi nebo do BRC napojím, vidím, že když auto nastartuju a má reduktor -15, vstřiky taky a rozjedu se, teplota na reduktoru pomalu stoupá, vstřiky mají sořád -15, po přepnutí se ještě drží a pak pomaloučku leze nahoru(jízda na 1,max 2ku), jakmile se rozjede a začne ledový vzduch proudit do motoru, zase se začne ochlazovat, takže se stane, že se ochladí zase na těch -10 a systém se přepíná do benzínu....hoďte si kus hadru přes lištu ať nechladne a je to....
Únor 7, 201213 r Nejde o to to zahřát na 100°C, jde o to to místo toho čidla v té liště zahřát na 5°C, a jak rychle vám to přepne.... Předpokládám, že když to čidlo před prvním startem přohřejete na 5 - 10°C, poté nastartujete, tak vám to přepne cca za 3-4 minuty jízdy. Bacha A´t tu lištu neroztopíš.....stojí něco přes 10 000 komplet nová.
Únor 8, 201213 r pak u jen varianta, co jsem dělal jednomu pilotu bojového vrtulníku MI24 v Náměšti, drží pohotovost na jaderné elektrárně Dukovany.....má 6V Opla Astru, udělali jsme to tak, že na lištu vstřiků jsme přidělali ohřevy, takže když zapne klíček, ihned se aktivuje ohřev,ještě jsme tam dali časové relé, takže když se rozjede,po určitou dobu funguje ohřev, mezitím se ohřeje reduktor a začne fungovat plyn, ohřev se pak sám odpojí....ještě tam má přepínač letní-zimní provoz, v létě se ohřev neaktivuje.....pak může jet auto na plný plyn hned od začátku....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.