Srpen 26, 201114 r mě osobně ne...když si vzpomenu na éru škodovek, kdy jsme naštelovali motor, a za nějakou dobu dojel majitel, že má problém, že se podpalují ventily atd., a najednou se zjistilo, že si to majitel zase uškrtil škrťákem(sice mu auto najíždělo víc km, ale s chudou směsí a tím to podpálilo ventily), tak jsem zvědav, jak dopadne tohle, když si budou někteří neznalí problematiky plynu "ladit" auto sami...a pak budou chodit do značkového servisu reklamovat plyn....?????
Srpen 26, 201114 r to tomasz. : Moc pěkná, blahopřeji P.S. Můžeš prosím tě mrknout na filtr plynný fáze co je to za typ ? (FL-ONE nebo FL-375 či úplně jiný ?)
Srpen 26, 201114 r na ross tech ani slovo o oct lpg. napichnout to pujde ale nebude znat lpg chyby a bloky nepopise. co mam info tak je tam upravena jednotka na v8 motor cast ridi Ba a druha pulka lpg
Srpen 26, 201114 r No, samotného by mě zajímalo takové ladění mapy a nebo bude program přímo ušitý na kód motoru viz LPG (AG System). Bude to mít obyčejný blok hodnot k přečtení, ale jinak to nebude umět nic nastavit a seřídit. noEXP - a tvoje údaje jsou ověřené? Já osobně bych asi do toho originálu nešel. Protože z tisíce servisů dokázal u Renaulta jeden jediný opravit originál LPG např Megane Scenic. Z Renaultu to posílají k nám, my buď zákazníka vyhodíme a nebo nabídneme výměnu elektroniky. Snad bude Škodovka více promyšlená. Ale tipuju to na pevný program.
Srpen 27, 201114 r PauLofWoCC: s tim vagem to nemam jak overit protoze lpg octavii u nas neprodali ale na starem cng touranu jsem nenasel ladeni tam jsou akorat bloky tak by to mohlo byt stejny ale to nemuzu rict jiste. informace mam od kolegu ze skoleni protoze skodovku nedelam
Srpen 27, 201114 r Paule, věř tomu, že to bude pevný program ušitý na míru, vždyť měli zařízení Landi rok předem ve fabrice, sjížděli programy na válcích(co vím), pak zabudovávali palivoměr, ovládání do stávající kabeláže, upravovali hrdlo benzínu, aby se tam dotala plynová, prostě to bude pevný program, osobně si myslím, že ale zatím netuší, co je čeká(nečistoty plynu, kabely, svíčky,zapalovací soustava atd.,víš o čem mluvím -téměř žádné zkušenosti a servisy absolutně žádné),pamatuji si, když si prali z AGC několik krabic s MTV a pak ve škodovce řešili, jak to, že s jedním naplnili nádrž na 44,druhou na 43, další jinak,takže s ostatními problémy to asi bude stejné, a pokud budou opravovat stylem výměn, tak se z toho zákazník zblázní....navíc servis, který 15 let vyřvával, jak je plkyn na h...., najednou tě s úsměvem přivítá a bude ti plyn vychvalovat...mám jich tu několik....
Srpen 27, 201114 r Autor Karle.LPG mohu ze zeptat jake problemy s cistotou plynu,svickami,kabely ,zapalovanim? Jezdim na LPG uz 17 let tretim autem ( Skoda 105S BRC - 6 let, Skoda Felicia 1.3 MPI 11 let a ted jsem teda zacal s Octavii ) a vse jsem tam mel origos,svicky champions jsem mel normlani na benzin a menil az po 60 000 Km a jednou dokonce po 90 000 KM ( ja vim jsem cune) ,s cistotou plynu jsem nikdy nemel problem ,ale vim o tom a beru LPG jen na velkych pumpach radsi ,kde maji napsano od koho plyn berou treba Vitagaz a kdyz jsem menil filtr v Automanii ,tak byl cisty a menil jsem ho zbytecne.A se zapalovanim nebyl nikdy zadny problem ani u jednoho auta.Tak ja tomu nerozumim. Nicmene je fakt,ze ja mel auta vzdy v absolutnim poradku a s pravidelnou udrzbou .Deviace z prace
Srpen 27, 201114 r tak jsem koukal do katalogu na nahradni dily. vstrik 2,5 tisic lista 11500,- reduktor 9200,- filtr plynny 660 kapalny 380,-
Srpen 28, 201114 r BajnyPhoenix, no tvé dva předchozí vozy byly s podtlakovým systémem a ty jak víme, sežerou kde co, tam problém se špatnějším plynem prostě nějak nepoznáš. Ovšem u sekvence jsou vstřikovače mnohem háklivější na čistotu, rádi se lepí, nebo zanáší "medem" apod., takže tohle měl na mysli Karel.LPG
Září 13, 201113 r http://www.edisk.cz/stahni/91791/SSP_073_ru_LPG.pdf_2.16MB.html sice rusky ale aspon neco neco ke golfu http://www.vwclub.bg/~dragocl/pdf/SSP/ssp427_d.pdf Upraveno Září 13, 201113 r od noEXP
Říjen 15, 201113 r Autor Tak LPG kamaradi,za 300 Km jedu na servisni prohlidku s Octavii LPG ,tak jsem na to zvedavy. Nejspis budu chtit byt u toho. Tak Vam poreferuji co servis na to :-) Minule vyvolalo to auto u nas v PB pozdvizeni ,ponevadz jsem ho koupil v Praze a v Pribrami ho jeste nevideli,ale dostali "neco od skodovky" na ta auta a Skoda provadi nejake skoleni jak ta auta servisovat. (Byl jsem tam kvuli oleji,zralo to olej jak ruskej Kamaz ,dolil jsem 2l oleje za tu doby co ji mam,ale uz si to sedlo)
Říjen 20, 201113 r Zítra jdu převzít Octavii s LPG, Škodovka si dala na čas. SPZ a pojištění vyřízené a hned víkend s 500 km. Příští týden podám zprávu a fotky. Je to Classic 1.6 MPI, klasika,s pár doplňky. Kolik doporučili točit z počátku? V servisu toho moc nevědí :-), zkušenosti nula
Říjen 22, 201113 r Tak mám prvních 320 km, na plyn to moc netáhne, ale to minulé nové auto také ožívalo 10 000 km. Je to fakt pěkné, mám ukazatel plynu ručičkou, Maxidot je parádní, na kontrolu mám jet až po 15 000 km, tedy současně s olejem, pohoda. Spotřeba při defenzívní jízdě 8,8 l LPG :-), to je průměr, z toho asi 50 km po Praze v pátek odpoledne :-(. Po dálnici jsem jel rychleji než TIRáci. Točil jsem max. 4000 otáček. V otáčkoměru mám obrys plynových bomb, fakt vychytané. Vypadá to jinak než to v těch testech o škodovce LPG. Příští týden to nafotím a hodím na net. Palubní desku mám v galerii, ale jen mobilem, příště to vezmu foťákem Upraveno Říjen 22, 201113 r od treo
Říjen 24, 201113 r Tak jsem se dostal se spotřebou na 9,5 l LPG, to jsem jel po dálnici "předpisovou rychlostí", možná o něco víc :-). Dálnice tomu moc nesvědčí, ale stále spotřeba do 10l je v pohodě. Dostal jsem jen jeden nástavec na tankování, ale Shell i Eurooil funguje, stejně i Agip. Jinak normální auto, přepínání je vidět na displeji, ale nic není poznat. Na plyn je to línější, řekl bych, že je pomalejší odezva na šlápnutí na plyn a méně to táhne do kopce, ale stačí si zvyknout. Auto jsme kupovali na levný provoz, je to tedy Classic s Škoda Octavia Edition CZ ( klima, elektrika oken a zrcátek), jen to má paket pro špatné cesty ( budu jezdit i po naší republice :-( ), tažné na jízdní kola, tónová skla proti slunci, dálkový centrál a zimní kola, jen jsem zapomněl na přípravu na 1DIN rádio, to si beru ze starého auta, umí USB a SD karty. Pokud bude někdo chtít fotku nějakého detailu, napište. Auto je pro normální lidi, kteří chtějí levně jezdit a nemají přehnané nároky na výkon a zrychlení Upraveno Říjen 24, 201113 r od treo
Říjen 24, 201113 r Autor Pro TREO : ty nástavce bys měl mít dva. Urguj to,páč v Německu ti bude chybět. (Ten šroubovací) Ostatní: Tak jsem byl dnes na 1.servisní prohlídce a výměně oleje. Situace se servisem je následující : Servisní interval byl smáznut na klasické VAS 5051B ( olej a prasklá žárovka přívěsného vozíku). Podle mechanika,který tvrdil,že je proskolen na plyn,je ridici jednotka LPG nekde zvlast pro motor a tam by napichnul a videl i LPG. Dále kluci mechanicti potvrdili,ze kazdy servis Skoda Auto si na LPG musi koupit nejaky specialni pristroj. Jelikoz se to vztahuje na vsechny autorizovane servisy,vyrobce přístroje je zahlcen a neni schopen jim sdelit termin dodani. Objednáno údajně mají. Jinak po rozhovoru s mechanikem říkal,že servisují kromě mé výrobní Octavie LPG další flotilu 5 Octavek místní firmy a s výrobníma nejsou žadné problémy. Naopak ta firma má ještě jednu Octavii,přestavbu a ta cukala po najetí cca 4000 km.U té vyměnili jen filtry a škrtící klapky a od té doby též vše v pořádku.
Říjen 24, 201113 r myslím, že nemáš až tak úplně pravdu, já ji mám taky, sice jsem si ji předělával kdysi sám, motor se začal rozbíhat jakž takž mezi 30-40 tisíci, pak měl znatelné zlepšení kolem 80 tisíci, jezdím stylem aby motor běhal ve vyšších otáčkách, dokonce má pak i menší spotřebu.....
Říjen 25, 201113 r Dnes jedeme s jiným autem do servisu, tak se hned zeptám na ten druhý nástavec prodejce, ještě musím domluvit na 1DIN rádio šuplík. Koupil jsem síťku mezi sedadla, docela dobrý nápad a nevypadá zle. Během týdne ji nafotím a dám do galerie. Prodejce tu síťku ještě neviděl :-), tak mu ji dnes ukáži, odvážím tu moji ze servisu. Auto vypadá jako Scout, mám paket pro špatné cesty a auto je vyšší.
Listopad 6, 201113 r Počítač mně po ujetí 320 km hlásil prázdnou nádrž, tak jsem natankoval 30l LPG ( dojezd mně ukazoval 320km), další tankování dopadlo podobně, měl jsem dojem, že to celé ukazuje divně. Když mně počítač ukazoval dojezd nula, jezdil jsem dál, plyn tam byl, ujel jsem cca 100 km a potom jsem dotankoval 39l LPG a počítač ukázal dojezd 420 km, asi se ten počítač učí. Nyní mám dlouhodobou spotřebu 9,1l LPG. Nejezdím vyloženě na spotřebu, spořivý jezdec by to dostal dolů a sportovní by jezdil za víc. Jinak spokojenost, rychle topí, brzy přepíná na plyn. Tankuji jen Vitogaz, jaké máte zkušenosti s tímto plynem? Který hodnotíte jako nejlepší? U nich mne nechají natankovat, jsem proškolený :-)
Listopad 6, 201113 r pokud je v autě nádrž na 53 litrů,dá se do ní natankovat cca 42litrů, takže jsi zřejmě neměl prázdnou nádrž....nevím jak počítáš průměrnou spotřebu, ale pokud máš to co píšeš, má to velkou spotřebu...může to být i plynem....jinak to tvé proškolení nemá se školením na tankování do vozidel nic společného, jde jen o marketinkový tah....zkus jezdit na jinou pumpu, tam tě sice nenechají tankovat, ale třeba budeš jezdit levněji..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.