kysa Vloženo 12. Březen 2011 Sdílet Vloženo 12. Březen 2011 Zdravím, teď v posledních dnech se zabývám otázkou, zda už nedat letní pneumatiky. Tak bych se chtěl poradit zda by to nebyla chyba je tam dát nebo ještě počkat a nechat zimáky ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. Březen 2011 Sdílet Vloženo 12. Březen 2011 Sníh už asi nebude, ale mrzne v noci skoro pořád. Možná se teď víc oteplilo, ale i kdybys jezdil jenom přes den, stejně se to nad 8 stupňů dostane málokdy. Já aspoň do konce přezna počkám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Navíc pokud už teď dáš letní pneu nemohl bys na dálnici a úseky, kde je značka zimní výbava. Třeba Tunel Hřebeč na trase Moravská Třebová - Lytomyšl, úsek u Vendolí na Trase Svitavy - Polička a další. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Jj jak píše Bojler... zimní gumy nejsou jen o sněhu, ale o zimě, nejen vzorek, ale uplně jiná směs,která má při nízkých teplotách lepší adhezní podmínky, než letní. Když dáš letní a teplota bude pod 10 stupňů bude tvrdá jak puk a i na suchém asvaltu se bude chovat PODSTATNĚ hůř než zimák Sluníčko nerovná se teplo a tak ve stínu kde není, musíš pořád počítat s námrazou. A pak je tu naše legislativa... Mě už ze zimáků taky hučí v hlavě, za 14 dní mam jet na Slovensko, tak to s nima budu muset vydržet J. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
voltys Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Já jsem z Hradecka a tady u náse je už hezky a proto jsem už přezul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kořas Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Jak radí kolegové taky zatím ještě nepřezouvám i když mě to láká....jezdím denně úsek, kde je zančka zimní výbava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Voltys abys nepřidělal klempířum práci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 prezout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Vzhledem k tomu, že máme přímo ve městě ulici, kde je značka "Povinná zimní výbava" naprosto nesmyslně umístěná celoročně a já nemůžu vyloučit, že tam nebudu potřebovat zajet (značka je tam umístěná kvůli úseku silnice do Lanškrouna přes Skuhrov, Třebovské stěny a Ostrov u Lanškrouna - přitom od značky "zimní výbava" ke značce "konec uzavřené obce" nebo aspoň k poslední křižovatce, kde lze z této ulice odbočit ještě na katastru města je to ještě nejméně 1 km daleko!!!), přičemž Městští Příživníci by si určitě nenechali ujít možnost narejžovat nějakou tu kačku, radši s přezutím počkám až do dubna - stejně jako další jezdím do práce brzo ráno, kdy je zcela tutově teplota povrchu silnice pod 7-8°C, takže radši nebudu riskovat nějaké efektní "manévry" na ztuhlé letní gumě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Ekkare gdy končí ty značky ??? letnim časem??? Vůbec nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
voltys Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Tak já každé ráno jezdím taky do práce a pokud je silnice suchá není čeho se bát. Nejezdím do zatáčky kilo aby mi to ulítlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Ekkare gdy končí ty značky ??? letnim časem??? Vůbec nevím Tady: http://www.autoweb.cz/zimni-vybava-povinne/ je to jasně napsané, cituji: "...Definice značky „Zimní výbava“ je následující: "Zimní výbava" (č. C 15a), která přikazuje řidiči motorového vozidla kategorie M nebo N v období od 1. listopadu do 30. dubna pokračovat v jízdě jen za použití zimních pneumatik, a to u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg s hloubkou dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm na všech kolech a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg s hloubkou dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 6 mm na všech hnacích kolech; použití zimních pneumatik může být nahrazeno použitím sněhových řetězů; pod značkou může být umístěna dodatková tabulka E 12 s uvedením odlišné úpravy doby platnosti. ..." konec citátu. Předpokládám, že v dubnu už tam nikdo buzerovat nebude, ale máme 13.3. a z okna koukám na místní sjezdovku (s umělým zasněžováním), kde se právě lyžníci loučí se sezónou 2010-2011 - na vrstvě cca metr silné. A našim Městským Příživníkům není radno věřit ani pozdravení - ti jsou na ulici vidět ponejvíce mezi 8. a 20. datem každého měsíce - v té době mají totiž největší "výtěžnost" pokut, protože lidi po výplatě jezdí na nákupy a doba nakupování často překročí v centru města povolenou dobu bezplatného stání nebo předplacenou na hamižném parkovacím automatu (běžně vydává lístky s časem posunutým o 5 minut v neprospěch zákoše). V ostatní dny jsou vzácní jak černej čáp. Proto bych se vůbec nedivil, kdyby vyrazili vopruzovat klidně i den před "čarodějnicema" - i kdyby bylo 20°C nad nulou... Tak já každé ráno jezdím taky do práce a pokud je silnice suchá není čeho se bát. Nejezdím do zatáčky kilo aby mi to ulítlo. Taky nejezdím kilo - ale když mi ráno nějakej ospalec vylítne z vedlejší nebo chodec spěchající do rachoty vleze do silnice těsně před čumákem, na vystydlý silnici a chladem ztvrdlý gumě nedobrzdím a plácnu do něj. Stačí si ráno zapnout indikaci venkovní teploty - čidlo je 20cm nad silnicí, povrch je určitě ještě o něco studenější. Omlouvám se modům za plnou citaci - nešlo jednoduše a jednoznačně odpovědět bez ní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emkon Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 NEPŘEZOUVAT! Vzhledem k tomu, že ještě dobrý měsíc hrozí ranní mrazíky, počkal bych s přezutím do poloviny dubna. Vzpomínám si, že ještě 1.dubna někdy před cca sedmi lety sněžilo i v nížinách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Nepřezouvám z důvodu stavu silnic, když se podívám jaké jsou na silnicích díry, tak myslím, že moje zimní gumy s profilem 60 na plechových discích je snesou líp, než guma s profilem 45 na elektronech. Až bude trochu opraveno a zmizí značky zimní výbavy, tak se do toho pustím. Začátkem dubna jedu Praha - Ostrava a zpět, tak asi rozhodně předpověď, nutnost zimáků už na D1 nebude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Taktéž jezdím do práce brzo ráno. Zrovna dnes jsem vyjížděl v 4.50h a venku bylo 8st. C. Už mě to taky láká hodit letní, ale jelikož jsem z Beskyd, raději počkám ještě cca 14 dní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Škrabi Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Nezapomeň ,že největší bouračka na D1 byla kvůli sněhu v půli dubna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kedarek1 Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 Pro EKKARA: díval jsem na stránky ministerstva dopravy (mdcr.cz) a tam je platnost použití "zimní výbavy" do 31.března !!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 Asi zalezi kde jezdite. Pokud se pohybujete jen po meste, tak uz bych klidne prezul. Pokud jezdite, nebo ocekavate cestu mimo do vyssich poloh brzo rano, nebo vecer, tak bych jeste pockal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 (editace) @Kedarek1 - on je v tom neskutečnej bordel, já bych si byl taky ochotnej myslet, že zimáky jsou povinný jen do konce března, jenže jak jsem nakoupil, tak jsem prodal (v tom linku o kousek výš) - navíc každej to (jak je u nás obvyklý) vykládá jinak atd. Podle zákona bych já například i když pojedu u nás na hřbitov musel jet povinně na zimákách s dezénem minimálně 4mm hlubokým i teď, když už je venku skoro 20°C - prostě jen proto, že příjezdová cesta na krchov vede tou ulicí, která dál pokračuje do té kopcovité lesní lokality asi 10km daleko za městem, kde bývají v zimě problémy se sněhem. Ale značka o povinné zimní výbavě je umístěná prakticky v centru města - toho, kdo ji tam odsouhlasil umístit bych pověsil za koule do průvanu - a toho, kdo to rozlišení úseků značkou vymyslel a navrhnul, hned vedle... Přitom by stačilo napsat, že kdo v období listopad - březen pojede kdekoliv na území státu na ne-zimním obutí, činí tak pouze na vlastní odpovědnost a pokud z tohoto důvodu způsobí jakoukoliv škodu, je za její nahrazení výhradně osobně zodpovědný - a klidně bych do toho zahrnul i náhrady za výjezdy záchranářů nebo silničářů k uvízlým autům bez řetězů atd... Prostě ať si každej jede na čem chce, pokud ale vyrobí sebemenší průser, zacvaká ho všem postiženým v plný ráži. A basta. Editováno: 14. Březen 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 Joo to bych taky rad. Proste doporuceni. Kdyz se nic nestane ok, kdyz ano, tak ukrutanskej flastr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 (editace) @ Ekkar_z_Bastlírny - platnost příkazové značky C15a a C15b je 1.11.-31.3.pokud není dodatkovou tabulkou stanoveno jinak. Žádnej bordel zrovna v tomhle není,yhláška 30/2001Sb.hovoří zcela jasně Editováno: 14. Březen 2011, autor: mikl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Březen 2011 Sdílet Vloženo 15. Březen 2011 (editace) @ mikl: @Kedarek1 - on je v tom neskutečnej bordel, já bych si byl taky ochotnej myslet, že zimáky jsou povinný jen do konce března, jenže jak jsem nakoupil, tak jsem prodal (v tom linku o kousek výš) - navíc každej to (jak je u nás obvyklý) vykládá jinak atd..... BLABLABLA Já pouze citoval web, který mi vyhodil ujec Gůgl - proto říkám, že to každej vykládá jinak. Jinak letňáky už mám připravený a umytý a teď přemejším, jestli je nemám ještě nechat převážit. Editováno: 15. Březen 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raca Vloženo 15. Březen 2011 Sdílet Vloženo 15. Březen 2011 mám přezuto už tejden na co čekat :-))) v noci nejezdim a přes den je krasně ...navíc pokud přizpusobim rychlost stavu a povaze vozovky mužu mít místo kol loukotě ... dřív se jezdilo celej rok na jedněch gumách a taky to šlo,dneska je každej romazlenej když bude rano nula tak holt pojedu pomaleji no aspon nestihnu před šichtou dvě cigarka ale jen jedno ps.: píšu to s nadsazkou tak pokud bude mít někdo tendenci moralizovat necht se odebere na chat novinky.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Březen 2011 Sdílet Vloženo 15. Březen 2011 Ono taky záleží na tom, jak daleko to kdo má k nejbližšímu "označenému úseku" (myšleny ty přiblblý modrý kruhy s vločkou). Když máš jeden takový skoro přímo v centru, kudy musíš denně projet nebo nevíš jestli tam nebudeš muset zajet, rozhoduješ se jinak, než když bydlíš 50-60km daleko od nějaké takové značky... A taky PaChové & MP se samozřejmě v takové lokalitě chovají jinak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wejw Vloženo 15. Březen 2011 Sdílet Vloženo 15. Březen 2011 já přezul myslím někde 3 března a vpohodě , přes den bývá krásně zezačátku teploty kolem 0-4 C , ale suchý silnice, když je menší teplota, jezdím pomaleji,ale proste to neustřelí. ted už je to paráda, teploty kolem 10 C , jezdím jen odpoledne a navecer, taky sem zazil ranni mraziky, ale kdyz clovek umí jezdit rozumne kdyz jsou podmínky takový jako jsou, nemuze se nic stát/ pokud nepotkáte debila/ oblast Jablonecko, město 40%, dálnice 50% Liberec-Turnov, 10% okrsky, 17tky nizkoprofil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.