Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Vůz je rok starý a od samého začátku asi minutu po nastartování začne pracovat, tj. klapat rychlostí cca 3x za vteřinu, ventil u nádobky s aktivním uhlím pro odvedení benzinových par do sání. S vyjímkou náhodných, několik desítek vteřin trvajících prodlev při zastavení na křižovatce, činnost ventilu trvá po celou dobu jízdy. Nevím, zda ventil takto pracuje i při rychlejší jízdě, poněvadž přes hluk pneumatik není slyšet, ale při dojíždění a zastavení nezklame. Tuto věc jsem reklamoval záhy po koupi vozu a při ročním servisu ve značkovém servisu Škoda. Rezumé bylo, že je to normální stav s ohledem na snížení exhalací. Podotýkám, že u dvou mých předchozích Octavií, které měly také benzinové motory, ale ne tento s výkonem 75kW, se tento ventil také ozval, ale pouze vyjímečně a na krátkou dobu. Nevím, zda je to normální a nedovedu si představit životnost tohoto ventilu při takovémto režimu práce. Dík za názor nebo zkušenost.

Vloženo

cvakání mě taky otravovalo a je to opravdu prý normální, dokud to cvaká vše je prý vpořádku jak to tady už někdo dříve psal. Otravné cvakání jsem eliminoval montáží odhlučnění kapoty z nafťáka za cca 500,-

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Taky cvaká a to od novoty.. Hned při převzetí to doslova vrzalo, ale dle techniků: "dokud nesvítí kontrolky, tak jezdit" . Teď zhruba po cca 1500 km už to "jen" cvaká. Ale ty zvuky ze začátku... Docela jsem měl bobek, ale je to v záruce...

• o 9 let později...
Vloženo

Co ho presne ovlada a kedy ho ma ovladat. Ja som ho vymontoval a na stole zo zdrojom cvaka veeelmi potichu. Ale v aute necvaka vobec. Napojil som nanho ledku z odporom a za 5minut statia na volnobeh necvakol ani raz.

Vloženo

Ovlada ho RJ motora, sama si to kontroluje a otvara nasavanie benzinovych par cez skrtiacu klapku do motora. Staci sa pozriet do Readiness a hned vies ci pracuje spravne. Popravde do kabiny ho nepocujem, ale od motora ano. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...