Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Taxem to o vikendu vycistil (po vymene lambdy, vycisteni klapky a vymene stredovyho dilu vyfucku) a hlavni problem po startu nezmizel, ale je to zase o kus lepsi. Ale hlavne auto min zere a snad po trech letech konecne vubec neskube! Doporucuju! A je to prace na 4 minuty...

Tak na to asi koukám taky vlítnu ,mám kolísání a moc se jí nechce odspodu do otáček..

Jak si Jardo ,udělal to čištění?? Přímo čističem na brzdy,postříkat a osušit fénem???

Taxem to o vikendu vycistil (po vymene lambdy, vycisteni klapky a vymene stredovyho dilu vyfucku) a hlavni problem po startu nezmizel, ale je to zase o kus lepsi. Ale hlavne auto min zere a snad po trech letech konecne vubec neskube! Doporucuju! A je to prace na 4 minuty...

Tak na to asi koukám taky vlítnu ,mám kolísání a moc se jí nechce odspodu do otáček..

Jak si Jardo ,udělal to čištění?? Přímo čističem na brzdy,postříkat a osušit fénem???

No, rek bych, ze tim nic nezkazis :)

Vzal sem to sprejem na brzdy od Sheronu, stacilo parkrat fouknout a bylo to cistoucky. V tomhle vedru sem to ani nebral fenem, z toho sem mel strach, uplne stacilo to ofoukat. Ten sprej prcha takrka okamzite.

Jinak jaxem uz delal v podstate 4 veci, viz ten predchozi prispevek, tak to porad neni ono, zvlastni je, ze nekdy to nastartuje normalne (po vycisteni vahy uz uplne ok, jede to normalne a pak najednou zacne nekde neco hvizdat (zni to uplne jako neodruseny radio, ale od motoru) a zase to jede divne, startuje potom druhej den blbe a tak. Nechapu. Nekde snad je naka hadice, ktera se obcas hne a fuci to tam, a nekdy je to ok.

No, rek bych, ze tim nic nezkazis :)

Vzal sem to sprejem na brzdy od Sheronu, stacilo parkrat fouknout a bylo to cistoucky. V tomhle vedru sem to ani nebral fenem, z toho sem mel strach, uplne stacilo to ofoukat. Ten sprej prcha takrka okamzite.

Jinak jaxem uz delal v podstate 4 veci, viz ten predchozi prispevek, tak to porad neni ono, zvlastni je, ze nekdy to nastartuje normalne (po vycisteni vahy uz uplne ok, jede to normalne a pak najednou zacne nekde neco hvizdat (zni to uplne jako neodruseny radio, ale od motoru) a zase to jede divne, startuje potom druhej den blbe a tak. Nechapu. Nekde snad je naka hadice, ktera se obcas hne a fuci to tam, a nekdy je to ok.

Jo díky tak to zkusím takhle prostříknout a uvidím.Mám jen problém s kolísáním otáček ale není to moc a hlavně teď se to tak trochu dusí při rozjezdu nebo přidání plynu ,netáhne odspodu.Dal sem novej vzduchovej filtr a je to kapku lepší ale není to ještě to pravé.... :(

koukal sem na tu fotku a čidel je tam víc?? tak to je asi vyčistím všechny. :D

kokal sem na tu fotku a jsou tam čidla dvě?? tak to je asi vyčistím všechny ne?? :D

Roberte? Vsiml jsi si, ze mas 1,6-ku??? :smich::smich:

kokal sem na tu fotku  a jsou tam čidla dvě?? tak to je asi vyčistím všechny ne?? :D

Vážně??? :smich:

Hmm myslím že Jarda má taky 1,6i lol

kokal sem na tu fotku  a jsou tam čidla dvě?? tak to je asi vyčistím všechny ne?? :D

Vážně??? :smich:

Hmm myslím že Jarda má taky 1,6i lol

Jojo mam ;) Kdyz tu mrchu vytahnes, uvidis tam cidel, no jeeeje, habakuk ;) Ne, bez prdele, proste je prostrikej vsechny, jen bacha na to telo, at Ti to tam nenatece ;)

NO, já jí čistil štětičkou na uši namočenou v tech. benzinu a též bez problému...(na původní námět krysare) ;)

NO, já jí čistil štětičkou na uši namočenou v tech. benzinu a též bez problému...(na původní námět krysare) ;)

No me to napadlo a paxem byl posranej z toho, ze do toho budu dloubat ;)

NO, já jí čistil štětičkou na uši namočenou v tech. benzinu a též bez problému...(na původní námět krysare)  ;)

No me to napadlo a paxem byl posranej z toho, ze do toho budu dloubat ;)

No vidíš, u mě to dopadlo dobře, teda až na to, že jsem nadvakrát ohnul jeden drátek, ale povedlo se to narovnat, aniž by prasknul... :t

já ji taky dneska taky vyčistil sprejikem na brzdy,ale žádnou zásadní změnu sem nepoznal,,,tedy stále jezdím za 3,7l B)

edit:někdy za 3.7 a někdy zase za 6

ale to bude tou nohou

Upraveno od toncek

• 2 týdny později...
já ji taky dneska taky vyčistil sprejikem na brzdy,ale žádnou zásadní změnu sem nepoznal,,,tedy stále jezdím za 3,7l  B)

Tak já sprejem na čištění karbeců vystříkal škrtící klapku a pak sprejem na čištění brzd vyčistil "váhu vzduchu" (všechny 3 'drátky'), která nebyla čištěna zřejmě od 97 (Oct 1,6 74kW) a rozdíl je opravdu znát. B) Auto lépe akceleruje a co se týče klapky - sem tam otáčky ještě ulítnou, ale je to mnooohem lepší. Moc děkuji za tohle vlákno. lol

• Autor

Nech si udelat zakladni nastaveni skrt. klapky - otacky museji sedet !!

Nech si udelat zakladni nastaveni skrt. klapky - otacky museji sedet !!

jj, to by si přálo hodně lidí :D

né vždy to ale pomůže, pokud je odporová dráha snímající polohu klapky opotřebená tak ti nastavení nepomůže.

• 1 měsíc později...

Pánové a co se na tý váze vzduchu usazuje ??? To snad musíte jezdít bez vzduchovýho filtru, né ??? Já teda vymontoval váhu vzduchu a ta byla jako nová, jediné smítko nic a to není měněná !!!

něco o čištění si přečtěte na Diesepower fóru

No jo, jenze se najde fura tuningu co tam maji sport filtr a ten jaksi vydrzi dele diky jinemu slozeni a napreparovaným filtrem s ruznyma srackama. Ty pousteji emulzi, ktera se usazuje na vaze vzduchu a spini skrt. klapku :)

Upraveno od Host

Aha, no já používám všechny filtry (olej, nafta, kabina, sání) od firmy Mann-Hummel. No ale co sem četl na Dieselpower, tak se to špiní i těm co maj normální filtr. Každopádně ta moje váha byla fakt chirurgicky čistá :) Doma mám fotky té své váhy, tak ji sem jen tak pro představu hodím.

Ja ji cistil v cervenci, zitra ji vyndam znova a vycistim zas, je to zalezitost na 2 minuty, tak v ramci prevence :) A vemu rovnou i KN filtr, at sajem ciste ;)

• 2 roky později...

mám octavii 1 RS a chtěl bych vyčistit tu váhu vzduchu,ale nemůžu se dostat přes torxy.dokonce jsem si koupil sadu torxů s dírou a zkoušel jsem 20,25 i 30 a žádný mi tam nepasuje a nejde to?Jaká velikost to je?díky

Jestli se nepletu, tak klasický torx je hvězdička o šesti ostnech a na váhách je jen pěti hvězda. Nebude to tím?

tak jsem se koukal na ten torx a máš pravdu a kde seženu ten 5 hraný?díky

To nevím, já mám ještě v sadě další bity, kde je i takový plochý šroubováček, který má uprostřed výřez a tak to povoluju tím. Není to moc utáhlé.

hm tak to budu muset vyzkoušet s nějakým šroubovákem a uvidím.díky

Ja koupil sadu malo beznejch bitu asi za 2 kg v OBI, je tam asi 40ks a bylo tam i tohle

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.