Wheel Vloženo 22. Květen 2011 Sdílet Vloženo 22. Květen 2011 (editace) Ahoj, mal by som otázku na všetkých majiteľov motora TSI, predovšetkým 1,2, príp. 1,4. Máte už niekto skúsenosti s jeho čistením a umývaním tlakovou vodou? Všimol som si, že pri takmer každom novinárskom teste pri fotografiách tohto motora je už trošku znečistený, príp. dosť zaprášený, pritom sa jedná v podstate o nové vozidlá alebo s minimálnym počtom najazdených kilometrov. Preto by ma zaujímalo, či a ako umývate tento motor, nakoľko nie je vôbec zakrytovaný a všetky jeho komponenty sú odhalené. U môjho motora mám vedené kompletné tesnenie okolo celého motorového priestoru (rv 2005), takže zavretá kapota naň tesne dolieha a usadzuje sa na ňom len zvírený prach z ciest, nie je však vôbec vystavený priamym „útokom“ vody, blata atď. Keďže u nových áut toto tesnenie chýba, dochádza aj k väčšiemu znečisteniu motora. http://www.auto.cz/t...d=4bcbfd22585f1 http://www.auto.cz/t...d=4bcbfd227feb7 Aké sú vaše skúsenosti? Editováno: 22. Květen 2011, autor: Wheel Stačí ti jedno téma! Druhý duplicitní sem smazal! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 22. Květen 2011 Sdílet Vloženo 22. Květen 2011 (editace) Já si tam to těsnění samo dodal hned jak jsem auto koupil ,použil jsem část z těsnění dveří OII , přesně jak píšeš tou škvírou tam lítá bordel, mam TDI takže kryt i po celym spodku, najeto 7T motor uplně čistej Jo a s tou WAPkou VELMI opatrně v motorovém prostoru jsou sice konektory vodě odolné ale ne pod tlakem 100 bar Editováno: 22. Květen 2011, autor: Jikra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 rovněž dodělán kryt i těsnění a motor byl celkem čistý akorát zaprášený ale v rámci čistění úniku oleje z turba my ho celý opláchli akorát soudruzi použili něco agresivního, tak už se ten hliník tak neleskne ale je černý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 25. Květen 2011 Sdílet Vloženo 25. Květen 2011 Já jsem v motoru našel i kusy ptáka a je dost zasvinčenej, ale neřeším to. Měl bych snad? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wifizn Vloženo 25. Květen 2011 Sdílet Vloženo 25. Květen 2011 Cavte mate nikto skúsenosti s čistením TSI motora, mam Fabiu II cca 3500 km najzdených a v motore sa nachádza dost prachu, dokonca som tam ma stopy(zrejme od mačky). Može sa to striekať wapkou alebo le prebehnut mokrou handrou DIKI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 25. Květen 2011 Sdílet Vloženo 25. Květen 2011 Já myslím že bys měl toho ptáka umejt moh by začít smrdět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Květen 2011 Sdílet Vloženo 25. Květen 2011 Ty woe Jikra,si zabil. :smich: Bojler,ještě ve Felicii jsem měl v motorovém prostoru chcíplou myš a ten smrad se nedal vydržet - když jsem ji našel už z ní lezl červ... Tobě ty zbytky toho ptáka nepáchnou? Nebo už je upečený? Jinak motor nijak nemyju,maximálně otřu nějaký ten plastový kryt co se tam nachází. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DEER Vloženo 26. Květen 2011 Sdílet Vloženo 26. Květen 2011 Wapku bych si nerisknul, voda pod tlakem se může dostat do elektriky... Viděl bych to na ten hadr, nebo houbu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grim334 Vloženo 26. Květen 2011 Sdílet Vloženo 26. Květen 2011 (editace) treba na youtube je par videi kde cisti motor, je videt, ze zakryvaji nektere casti motoru potravinarskou folii, prave aby zabranili chemii a eventualne vode zatect kam nema napr. Editováno: 26. Květen 2011, autor: grim334 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wheel Vloženo 28. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 rovněž dodělán kryt i těsnění a motor byl celkem čistý akorát zaprášený ale v rámci čistění úniku oleje z turba my ho celý opláchli akorát soudruzi použili něco agresivního, tak už se ten hliník tak neleskne ale je černý Máš nejaké foto toho krytu a tesnenia? Jedná sa o spodný kryt (pod motorom), alebo kryt na samotnom motore, kedy sú chránené aj zapaľovacie káble a pod? Predpokladám, že to je self made... Tesnenie si doobjednával u dealera? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 30. Květen 2011 Sdílet Vloženo 30. Květen 2011 (editace) kryt je pod motorem co se dává na diesel a tesnění jsem použil staré z dveří co my zbylo z P206 takže self made Editováno: 30. Květen 2011, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal_ Vloženo 22. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2011 Cavte mate nikto skúsenosti s čistením TSI motora, mam Fabiu II cca 3500 km najzdených a v motore sa nachádza dost prachu, dokonca som tam ma stopy(zrejme od mačky). Može sa to striekať wapkou alebo le prebehnut mokrou handrou DIKI. obavam se, ze ty stopy budou od kuny.... :DDD me uz stacila nahryzat kabely... takze sem hned koupil sprej proti kunam a uvidim, jak to zabere.... napred sem neveril, kde by se ve meste vzala kuna, ale min tyden sem vecer popijel na terase pivo a divam se na parkoviste a najodnou nejaky zviratko (kuna) lita od auta k autu a jako by si vybirala obet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misko123456 Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 Ja som auto kupil v zime. Jadzdil som s nim jeden den po cliapkanici a motor bol ako prasa. A este tak mam aj rozstriekany olej... parada. Uz dva krat som tam nasiel kusky rozka a packy, podla man tam chodi macka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misko123456 Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 Ja tam mam takisto stopy asi od macky a dokonca som tam uz dva krat nasiel kusok rozka, chodia sa tam zrejme macky skrivat... a spinavy je od prveho dna... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rakem Vloženo 9. Červen 2015 Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 Natírali jste někdo barvou po vyčistění motorového prostoru motorové části - blok, hlavu apod.? Jestli jo, tak jakou barvou a jak dlouho Vám drží? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.