dattel Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Ahoj odborníci, chci se Vás zeptat, zda je normální, že mi odešla spojka do věčných lovišť, když má Fabule (kombi, 1,9 TDi PD,RV 2001) má "nalítáno" 100 tis. km??? Mylím si, že musí vydržet sakra o dost víc, nebo se mýlím??? Jinak jsem už ze Škodovek dost otrávenej. Koupil jsem jí, když měla 60 tis. nalítáno. Dle PC vše v pořádku. Za ten rok a půl co s ní jezdíl jsem řešil opravy typu: stahování předního okýnka... Prý to občas praskne komplet přední ložiska.... Prý se to u dieselů stává váha vzduchu.....No comment odešla klimatizace.... prý se často sypou nějaké svorníky a teďka spojka a to mě ještě čekají tlumiče Mám jenom já takovej klumpr nebo je to s tou spolehlivostí a německým know-how nafouknutá bublina... Kdybych neměl dobrýho známýho v servise, poslal bych jí ze skály..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Tak to ta trosku sklamem,ja ked som kupil auto malo najazdene 47000km a uz som dost citil spojku.Pri 59000km som ju musel menit.Zalezi ako jej davas zabrat.. A co sa tyka dalsich investicii: 2x stahovanie prednych okien PP lozisko Stabilizator + kosti Snimac natocenia kolies Servoriadenie TRW Rozvody Teraz ma cakaju piestne kruzky(ak sa potvrdi zavada) a tlmice +snimac otacok motora Este sa chces stazovat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Vzdycky zalezi kdo a jak s tim jezdil.... Navic spojka z 1.9 TDi ma temer nulovou toleranci, tzn. je stavena na 250 Nm plus minus nejaky drobny - tzn., ze klidne v tech 100 tisicich odejit muze. Stahovani okynka - ano, stava se to Loziska jsou spotrebni material, tak co se certis... Vaha vzduchu - u VW taky v podstate spotrebni material, nastesti ale neni draha Co si mel s klimou nevim, ale odchazeji servomotorky Tlumice jsou take spotrebni.... Podle me to mas naprosto v pohode.... Jsou tady horsi pripady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dattel Vloženo 11. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Tak to ta trosku sklamem,ja ked som kupil auto malo najazdene 47000km a uz som dost citil spojku.Pri 59000km som ju musel menit.Zalezi ako jej davas zabrat..A co sa tyka dalsich investicii: 2x stahovanie prednych okien PP lozisko Stabilizator + kosti Snimac natocenia kolies Servoriadenie TRW Rozvody Teraz ma cakaju piestne kruzky(ak sa potvrdi zavada) a tlmice +snimac otacok motora Este sa chces stazovat ? ty vole..:-) už nechci... omluvím se mu a pohladím po kastli.... BTW rozvody jsem nepočítal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 moje měla při prodeji 170.000,jediné závady-ložiska kol,váha,zad.tlumiče Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira xj Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Tak to je divný. Myslím že má najeto trošku víc než 100 000km. Já mám najeto 110 000km a spojka jak nová - teda zatím a že dostává co proto. Jinak za 60 000km co jsem najel: přední ložisko, komplet tlumiče+uložení+silenbloky v ramenech,2x tyčky stabiku, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bylzde Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Kdyby jste neměli servo tak máte o problém míń.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bylzde Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Jo jinak bych měl dotaz...když se auto zahřeje tak mi zvrcliká spojka..když ji nej lehce sešlápnu tak nic..čím je to?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Ja sa teda čudujem. Kúpite si jazdené auto a potom to považujete za divné, že treba niečo meniť a investovať. Fakt záleží na tom, kto a ako s tým jazdí. A obvykle to predáva majiteľ práve preto, že sa mu nechce investovať do opráv. Teda pokiaľ to nie je fanúšik nových áut, čo staré automaticky predá po istej dobe, hoci bolo v perfektnom stave. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1pe1sk Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 No super, přestańte už o tom psát , jestli mě tohle všechno čeká , ne ne né nic se měnit nebube, já jsem si šel koupit do salónu nový kvalitní Český auto, abych do 120000 km na to nemusel šáchnout, tak ale nepočítám : stahování okna u řidiče ovládání el. zrcátek mlžení xenonů osvětlení zásuvky drnčení čudlíku ruční brzdy cvakání spojky - v řešení (vyměnili spojkový válec) cvaká furt vrzání sedačky řidiče - v řešení (vyměnili sedák) vrže furt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 No super, přestańte už o tom psát , jestli mě tohle všechno čeká , ne ne né nic se měnit nebube, já jsem si šel koupit do salónu nový kvalitní Český auto, abych do 120000 km na to nemusel šáchnout, tak ale nepočítám : stahování okna u řidiče ovládání el. zrcátek mlžení xenonů osvětlení zásuvky drnčení čudlíku ruční brzdy cvakání spojky - v řešení (vyměnili spojkový válec) cvaká furt vrzání sedačky řidiče - v řešení (vyměnili sedák) vrže furt ak si niekto kupi nove auto akejkolvek znacky a mysli si, ze do nabehu 120tkm na to "nesahne" tak je dost naivny. BTW spotrebak neratajuc Inac ja mam svoju Fabku necele 3r a 43tkm a zatial som na nu "nesahol", ale iluzie si nerobim. Tie "problemy" co popisujes su banality ktore sa pri nabehu 120tkm maju pravo ukazat. Ak zacnes mat problemy s RJ, s elektrikou, s motorom, potom mozes povedat ze ... ale dovtedy nemas ani najmensi narok na nadavanie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 12. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2006 Presne tak! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dattel Vloženo 14. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 No super, přestańte už o tom psát , jestli mě tohle všechno čeká , ne ne né nic se měnit nebube, já jsem si šel koupit do salónu nový kvalitní Český auto, abych do 120000 km na to nemusel šáchnout, tak ale nepočítám : stahování okna u řidiče ovládání el. zrcátek mlžení xenonů osvětlení zásuvky drnčení čudlíku ruční brzdy cvakání spojky - v řešení (vyměnili spojkový válec) cvaká furt vrzání sedačky řidiče - v řešení (vyměnili sedák) vrže furt ak si niekto kupi nove auto akejkolvek znacky a mysli si, ze do nabehu 120tkm na to "nesahne" tak je dost naivny. BTW spotrebak neratajuc Inac ja mam svoju Fabku necele 3r a 43tkm a zatial som na nu "nesahol", ale iluzie si nerobim. Tie "problemy" co popisujes su banality ktore sa pri nabehu 120tkm maju pravo ukazat. Ak zacnes mat problemy s RJ, s elektrikou, s motorom, potom mozes povedat ze ... ale dovtedy nemas ani najmensi narok na nadavanie. Víš já jsem nějak "zdeformovanej" od tchána. Ten má Toyotu Carinu a jediný co do ní dal za 350 tis.km byly přední kotouče, 1x tlumiče a 2x brzd. destičky.... Pak už jen kola a olej... No a já???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 14. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 Jenze se pak podivej jak po 350ti vypada ta Carina a jak po 350ti bude vypadat fabka... Jednu takovou uz jsem videl a vzivote bys na ni nepoznal, ze ma tolik najeto.... A to vpodstate taky menil jen spotrebni materialy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 14. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 Mám najeto 83.000, auto kupované nové a zatím bez problémů, mimo oleje jsem ještě nic neměnil, (nepočítám výměnu pružin) ... spíš pořád přidávám.... při výměněně pružin jsem koukal na tlumiče, PP půjde tak na 100.000 pryč, takže komplet výměna tlumičů na 100K, půjde to i s destičkami a kotoučema - taky první výměna. Co se týká Fábie tak jsem v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 no ja vcera dojezdil 1,4MPI, najeto 95000 spojkovej pedal spadl k zemi, vypadla naka cerna tycka odnekud ulomena a nazdar auti je odtazeny v servisu udajne spojkový váleček, ale to mi rikal jenom po telefonu zajda z octavia clubu (cimz mu timto dekuji za pomoc :-) ) ted se uvidi co servis stalo se nekomu neco podobneho, mate nejakou radu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 Keď spomínaš ten spojkový pedál. Viete niekto, prečo sa mi v zime pár krát stalo, že padol spojkový predál až na podlahu? Šlo ho potom dvihnúť nohou a už fungoval, ale prvý krát ma to pekne vydesilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomV Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 Me by spis zajimalo jestli jen skodovaci porad takhle lamentujou nebo jestli to je i na ostatnich forech Pokud ano, tak bych po vlastnich zkusenostech nechtel videt renault nebo peugeot forum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 Je to vsude stejny. Zadne auto neni dokonale. Ale na to kolik je Skodovek, bych rekl ze to tady neni nejhorsi Viz. forum o Grande Puntu. 100%ni poruchovost rizeni a dveri http://cafe.auto.cz/viewtopic.php?t=3940&s...27672a0f&arch=0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 no ted kdyz je fabka odstavená tak jezdim twingem :-)) zatim je bezporuchový :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rass Vloženo 26. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2006 tak ja mam na 1,9TDi PD 01 combi 184.000 t.km, ve 120t. kotouce,130t. snímac TRW, 150t. pr.tlumice+l.pr.lozisko, jinak jen olej, filtry a sterace, jo a vaha puvodni, spojka taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aidolon Vloženo 27. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2006 No vše je odvislé od toho, kdy to auto vyrobili. Neštěstí jsou pondělní a páteční auta. Lepší úterý a čtvrtek a nej jsou ze středy. No tak jednoduché to není, vím. Snažim se naznačit, že je to kus od kusu. Doufám, že mám středeční Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 27. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2006 Len sa neteš. Mohli ti ho vyrobiť v stredu na konci nočnej smeny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bowie77 Vloženo 19. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2006 Mno, ja mam nalitano 152 tis. km a spojku jsem menil minuly tyden. Jestli jsi kupoval tu fabku, kdyz mela najeto "uz" 60 tis km, tak se neni cemu divit. Nevim, kdo ji mel pred tebou, ale asi to byl někdo moc šikovnej. Jinak ty okna, to je chyba snad vsech fabii.... Mam třetí fábii a stalo se mi to zase... No k po*rání, ne? Hrůza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MUSA Vloženo 20. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2006 Zdaravím všechny, chci se zeptet na problém. Mám 1,4mpi rv. 2001 najeto 48000km a v poslední době (3 měsíce) mě asi po 40 km začne pískat v motoru a když zmáčknu spojku , tak to trochu utichne, pokud ujedu asi 20km a zmáčknu spojku tak to taky píská. Mám obavy , že to bude spojkové ložisko. Máte s tím pískotem někdo zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.