Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ahoj karle a jaky iridiovy svicky doporucujes/ montujes ty? Necham se rad poucit diky. M

Já když  je do aut dávám tak japonské DENSO IRIDIUM

Je to diskutabilni.. nekomu na LPG ty iridia jedou, nekdo s tim ma problemy a svicky odchazi pomerne brzo..... lze projit web a zkusenosti je tam vic nez dost.. ja zustanu u klasickych s vymenou 45000km...

moje NGK stojí 180

Já teď budu dělat větší běžný servis vč. svíček. Svíčky NGK udávané výrobcem 140,-Kč/á

paule, na kolik by vyšli iridiove densa? kdybys tam dal misto NGk iridia.. jen tak ...

Nedokážu ti říct. Se svíčkama neobchodujeme. Jen na přání. Takže se spíš zeptat p. Bartáka nebo Ivana.

...IK20L daj se sehnat za cca 400kc vc DPH.. mozna i za mene.. jak kde... zustanu u klasiky...

lpg celkem jde, benzin kolem 40ti korun i vice.. to je celkem dost.. pokud u vas vychazi LPG za cca 17.50 a benzin pres  40, divim se, ze na LPG nejezdi pulka SK..

No nevím kam chodí na ty ceny......NGK na moje auto 260,15 Kč, přičemž já ji mám za 140Kč vč. DPH bez slevy

Paule, je to o í-šopě i o prodejci. Jeden nakoupí lacino a lacino taky prodá a spokojeně vydělává tím, že prodá hodně.

No a jinej je hamižnej jak Harpagon a nespokojí se s málem, i kdyby častým, ale chce na každým prdu za každou cenu vytřískat majlant...

Aha, no každopádně "elite" ve mě tímpádem neudělal moc dobrý dojem.

no však ano, to je jak autokelly, taky drazi...

No hoši tak sa pochválim aj ja. Oficiálne už tretí deň jazdím na plyn. Systém Tartarini, 47L nádrž, sviečky povodné NGK jednobodové. Zatiaľ som síce toho moc nenajazdil (okresky a dialnica BA-Brno) ale som spokojný. 

:kol-24:  gratulujem... mas to stejne jak ja-tartarini.. pokud montaz provedl ten,kdo tomu naozaj rozumi, bude spokojen.. mam najeto 57000km na LPG a :kol-47:

Upraveno od JirkaBrno

Tak dúfam, že to spravili dobre. Zatiaľ je všetko v pohode si musím zaklopať. Ja som to už ako tak aj testoval a pri tomto motore rozdiel medzi benzínom (a to tam mám teraz N98) a plynom je buď minimálny alebo žiadny v rámci reakcie na plyn. Spotrebu ešte neviem povedať akú mám keďže som ešte netankoval :D. Inak teraz už len dať bacha kde parkujem. 

Inak neviete kde by som zohnal tie nálepky LPG na zadné sklo ? Oni mi tam tú nálepku síce dali ale ja mám hodne špinavé okno a ešte aj natreté RAINOFFom takže počítam že to tam dlho držať nebude. 

Malto ok budem od nich požadovať keď tam pojdem po 2000 km na kontrolu, ale inak takéto nálepky sa dajú aj normálne kúpiť že ? 

tak ja tankuju jen OMV 100okt kvuli zalepovai vstriku, nic jineho... LPG spotreba od 7-8.5l podle stylu jizdy, momentalne mam prumer cca 7.5 l dlouhodobe..

daj se koupit na LPG cerpackach./..

Keďže teraz budem tankovať len raz za čas tak aj ja budem brať len lepšie palivá typu 98 - 100 oktánov. 

Dobre vedieť keď náhodou budem potrebovať. 

To vůbec nemusíš, spíš je potřeba tankovat po malých dávkách..jak se rozsvítí kontrolka rezervy, okamžitě tankovat, ale tak max. za 500Kč(cca 10-15l), aby se benzín max. do 2 měsíců vyjel....

Upraveno od karel.lpg

Karle, nechci ti oponovat, ale rekl bych, ze 100oktanovy benzin je potrebny z duvodu toho, ze bioslozka v N95 muze zalepovat vstriky a muze znehodnocovat dalsi soucastky, ktere jsou ve styku s benzinem.. Natural 100at od Benziny, nebo od OMV neobsahuje zadnou bisolozku a navic obsahuje aditiva, ktere vstriky pomahaji udrzovat v dobrem stavu.. Muj kolega, jezdic na LPG s tim mel problem u oktavky 1.4 59kW, kdy mu v 45t km skoro odesel benzinovy vstrik, bylo mu doporuceno v servisu jezdit na 100oktanovy benzin, nastesti se vstrik odlepil, ale od te doby leje do auta jen 100oktanovku.. jelikoz je u techto veci lepsi servisu predchazet, leju tam od LPG prestavby pouze 100oktanovy benzin... muze to byt prevence nebo ne, ale ja jdu radeji cestou prevence.. na svych strankach to doporucuje i cadek, no muzeme si o nem myslet co chceme, ale rekl bych, ze v tomto ma pravdu, i kdyz se mnou nemusis souhlasit.. u nas stoji nejlevnejsi N95 35.50, a N100 stoji 38.70.. to uz takovy rozdil neni... testy benzinu jsou zde na foru, staci pohledat...

presne tak, začne svietiť rezerva a šup tam 10l benzínu, začne svietiť znova šup ďalších 10l. Ešte že to býva len raz za 2.000 km v priemere (v zime skôr, v lete neskôr). Na druhej strane je to pri mojom nájazde raz za mesiac. Tak nech LPG poslúcha. Inak ja mam tiež 1,4 16v v oktavke ale len 59kW (CGGA) a sviečky si menim sam každých 20.000 km davam tam Bosh FR7HC+ ktore boli v aute od novoty keďže je k nim dobry prístup tak to mam za 15 minut, viem že by vydržali aj dlhšie ale jedna stoji 3,5 Eura tak nešpekulujem a menim pre dobrý pocit. Inak tiež tankujem 100 oktanov - opať pre lepší pocit.

Upraveno od jozef janosik

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.