Říjen 20, 20159 r No, že by zrovna Malta jezdil na plyn "dôchodcovským štýlom" - tos s ním asi ještě nikdy nejel "v závěsu". Ne na laně, ale ve dvojici a držet se ho ve stabilní vzdálenosti... Na vokresce, kde JÁ to neznám, bych na něj měl hodně málo šancí i se svou 1,4 16V - a že rozhodně nejezdím vajíčkářovsky... Abych mu bez debat ukázal koncovku vejfuku musíme jet po "jedničce" a nad 100 tacho...
Říjen 20, 20159 r Já tankuju obyč.95ku a dávám VIF.Beru většinou Agip,nebo OMV.Jezdil jsem 33tis.i na E85,takže k biosložce odpor nemám. Říkal jsem si taky,že bych začal brávat taky 100oktan,ale zase je otázkou kolik ho na pumpách vytočí(přece se jen netankuje v takovém množství jako klasika) a jestli opravdu kvalita za ty prachy je odpovídající. Co se týká aditiva,tak raději věřím tomu co si tam sám naleju,než co slibuje prodejce. Aditivum VIF se zdá funguje a s jízdou ani se vstřikovačema BA zatím po 22tis. na LPG problém není. Praktikoval jsem tuto metodu i na Fildě co jsem měl hodně let zpátky.Má teď najeto na LPG 220tis.(270celkem)a i když jednobod,tak šlape na BA taky v poho i dnes(jezdí ji tatík)
Říjen 20, 20159 r no, ono at si jezdi kdo chce na co chce.. abych předešel případným problémum, beru 100oktanový benzin... věřím, že to má pozitivní vliv na celou BA soustavu.. od nadrže po vstřiky
Říjen 20, 20159 r Malta - A na jaký benzín jazdíš ? Ja teda ako som písal už len 100 Maxxmotion s tým že raz za čas prejdem čisto len na benál 30-50km. A zmysel to má v určitých prípadoch lebo ti to čistí motor od svinstva, trošku upraví jeho chod a hlavne to oživuje motory na ktorých sa chodí dochodcovskym stylom. výhradně N95 a tankovaný na normální benzínce (80% je to Eurobit Oil). Jednou jedinkrát za celou 10,5 letou historii auta jsem vzal za 200,- Maxmotion na OMV. Co dodržuji však je, že kupuji benzín za 200 max 300 kila (když už mi svítí hladové oko hoooodně dlouho), což při mém denodenním ježdění znamená v létě tak 3 týdny a v zimě týden až 10 dní, dle mrazu do dalšího tankování. Vyjímkou je snad dovolená, ikdyž ani tam už neberu jak jsem dříve brával za pětikilo pro stýčka příhodu, kdyby nebyla dlouho čerpačka plynu, což při mých opakovaných výpadech do BG už neplatí, bo ty pumpy po cestě znám už nazpaměť. A důchodcovsky už vůbec nejezdím, podtáčení motoru nemám rád, naopak mu sem tam když je potřeba, pěkně šlápnu na krk i teď, přes ty kiláky a nedělá mu to vůbec žádný problém se nechat točit k šesti tisícům.
Říjen 20, 20159 r Ekkar_z_Bastlírny - kedže som JirkuBrno nevidel jazdiť nemožem súdiť, ale verím ti . Tie aditíva idú čisto len do benziňákov jeden kúpeny po ženskej a druhé je taťuldová F2 pred face 1.4 16V a on to nikdy nevytáča. Obe autá trošku zleniveli tak ich chcem oživiť. No a keďže každý máte iný sposob tak ďakujem za rady premyslím to ako budem ďalej postupovať. Inak s plynom som spokojný zatiaľ (ťuk ťuk). Jediné čo som vytkol pri prehliadke že pri preraďovaní keď púšťam spojku a stláčam plyn mi auto šklbne sebou jak zabere. Tak som to povedal a technik tam pravdepodobne upravil soft a už to je ok. Vymenil filtre, poradil mi kde nemám tankovať lebo teraz na slovensku sa vyskytuje nejaký agresívny plyn a potom mi povedal o tých aditívach a samo ponukol niečo od nich.
Říjen 27, 20159 r u fabči která má nejeto 300tis necelých dělám to samé co Malta...benzín kdekoli a ten nejlevnější..a nevšiml jsem si nějakého problému:-)
Březen 3, 20169 r Chci se vás tady zeptat na Roomstra s tímhle motorem přestavěný na lpg Elpigas.Je to auto s nájezdem 32 tisíc km celkově z toho 20 tisic na plyn.Je to přestavěno v HTS Zábřehu .Máte s firmou i s tímhle systémem zkušenosti popřípadě rady.
Březen 3, 20169 r kdysi tu byl uživatel Monty, který měl na fábuli 1,4MPi Elpigaz ze Zábřehu, co vím tak na firmu nikdy neřekl ani popel
Červenec 18, 20169 r Ahoj, moc sem nechodím, ale já mám fábku 1.4 namontovanou v Zábřehu. Dělal to kluk co to dělal asi prvně sám. No nedopadlo to úplně slavně. Odjížděl jsem ve 23hod v pátek a ve čtvrtek tam byl znova na seřízení. Při garančce se měnil multiventil, při tom špatně nastavený plovák další nový kluk co nevěděl vůbec nic. Jen půlka nádrže. Pokusili se to tajně seřídit upilováním čidla, ale chytil jsem je přitom. Tak po týdnu znova na seštelování. Měl jsem to 50km tam a 50 zpět. No radost. Ale je to už 9 let co to bylo montováno.Jinak spokojenost nyní najeto na plyn 136tkm. výměna vstřiků + spotřebáky. Dnes je to asi jiné, firma se rozvíjí a asi nabízejí slušný poměr cena/výkon. Já bych volil a budu volit za nedlouho montáž do roomstru 1,4 raději dílnu kde montuje majitel co to umí a nebude to dělat někdo kdo se na tom bude učit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.