HTP 12V Vloženo 28. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2011 Ono jestli teď je Climatik pouze mechanická klima, tak není co řešit. U staršího provedení to alespoň při stisknutí AC hlídalo teplotu, člověk si jenom nastavil rychlost ventilátoru a kam chce foukat, to je krásně použitelné, ale nynější mechanická klima je značně nepohodlná, ono se to dost těžko ohlídá, aby nechladila moc a pak jsou z toho nachlazení a pod. Za příplatek 13 000 není co řešit, jedině automatika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikki Vloženo 28. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2011 Díky za názory, beru automat. Byl to jedinej otazník. Jdu objednávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 28. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2011 no já nevím, v předchozí OII jsem měl climatic, teď mám ve faceliftu climatronic a rozdil v tom nevidim... dvouzonovku vyuzivam sporadicky a zbytek je skoro stejnej jako s manualni klimou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 30. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2011 (editace) Tím chceš říct že Climatik a manuál je stejný??????? Climatik je automatická klimatizace! Jen jak jsem pochopil, do nových O2 se dává manuál, nebo climatronik a to už je sakra rozdíl. Editováno: 30. Červenec 2011, autor: Stanson Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikki Vloženo 30. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2011 Climatic, manuál, mechanická, nemechanická - objednal jsem Climatronic, i ten panílek je hezčí, než u obyč klímy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 30. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2011 Stanson: Já jen řekl svůj názor. Nevidim v tech klimach rozdíl... nastaviš teplotu a dal se o nic nestaráš jak u Climatroniku tak i Climaticu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gracho Vloženo 30. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2011 Marios:Nový climatic(ak ho aj tak nazvať) si od 45/2010 neudržuje teplotu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HTP 12V Vloženo 31. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2011 Marios: ono taky Climatronic má tu vymoženost, že sám určuje, kudy bude foukat. Když je chladno a topí se v autě, tak část vzduchu fouká na nohy, naopak ve vedrech to na nohy nefouká, pak si sám určuje rychlost ventilátoru. Já si pouze nastavím teplotu a o noc se nestarám. Mám tam pořád 20C, akorát ve vedrech dám 22C a když už je venku kolem 30C, tak i 24C, aby rozdíly teplot nebyly moc velké. Všiml jsem si, že díky slunečnímu čidlu na palubce se ventilátor za jasného počasí, když slunce pere do auta, točí rychleji, když je zataženo, tak pomaleji a to při stejné venkovní teplotě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 31. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2011 (editace) HTP12V má pravdu, climatronic má skutečně automatickou regulaci nejen teploty, ale i síly a směru vzduchu, navíc je dvouzónová (to ovšem ocení člověk, pokud nejezdí sám že ) Climatronic mám a jsem nadmíru spokojen. Jen ten kompresor (AC) zapínat když je to opravdu nutné, čili nejezdit s ním stále. Zanáší se výparník bordelem, smrdí v autě a jeho úplné vyčištění je nákladná záležitost spojená s náročnou demontáží. Navíc climu to chhce udržovat a min. dvakrát ročně nechat rozvody vzduchu prostříknout čistící patronou nebo sprayem. Osobně kompresor pouštím když je vozidlo hodně vyhřáté, nebo stále, pokud jedu na delší cestu. Před koncem jízdy včas vypínám, aby se výparník vyfoukal teplým vzduchem. Pokud nechci chladit a vystačím si s okolní teplotou, mám AC vypnuté a zaplé AUTO. Pokud je teplota venku o dost vyšší, má climatronic tendenci vyrovnávat teplotu v autě rychleji a zvýší tedy otáčky ventilátoru. To je však při vyplém kompresoru AC nesmyslné, takže nastavím sílu vzduchu ručně (snížím otáčky) a tím se AUTO samo vypne. Pak jezdím v manuálním režimu. Editováno: 31. Červenec 2011, autor: Clint Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 31. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2011 Shrnul bych to nasledovne - mezi Climaticem a Climatronicem jsem zasadni rozdil v uzivatelskem komfortu neshledal, pro me zasadni funkci udrzovani zvolene teploty mely oba systemy (mel jsem oboji, nejdriv Climatic, pak Climatronic). U Climaticu jsem nastavil teplotu, smer foukani napul na nohy a celni okno, ventilator na 2 a hotovo. Climatronic beztak 80% casu bezi stejne. Ze je Climatronic lepsi ale netreba zduraznovat. Aktualne ale uz Climatic neni v nabidce a nahradila ho manualni klimatizace - Skoda Auto uz taky nazev Climatic nepouziva. No a protoze manualni klimatizace uz neudrzuje zvolenou teplotu, je vyhoda Climatronicu zasadni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 31. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2011 Na climatronik jde i předělat, cena předělávky v případě OII FL a čidla kvality vzduchu je 11-12t 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chyma Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 ahoj, potreboval bych vymenit climact za climatronic nechtel by mi to nekdo z vas vymenit, udelat komplet s materialem a lektrikou + zprovozneni dekuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirikz Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 O příspěvek výše je kontakt na Rolbaře (Praha). Nebo napiš odkud jsi a kluci ti podle toho někoho v okolí tvého bydliště doporučí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chyma Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 (editace) ahoj, kontakt na rolbare jsem nasel a volal jsem, ma cas az v zari, jsem z melnika neni problem ject do bolky, prahy.... kamkoliv jen pro uplnost o2 2006 Editováno: 28. Červen 2017, autor: chyma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chyma Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 neni problem to koupit a vymenit, nevim si rady ze zapojenim elektricky, navod jsem nenasel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 Pokud se cítítíš na tu mechanickou část, tak zvládneš i elektriku. Zde na foru je odkaz na Dílenskou příručku, jsou tam i schémata zapojení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chyma Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 dilenskou prirucku mam, ale elktrika neni moje, btw cetl jsem nejaky navod ze nove kabely se nemuseji tahat jen prepinovat? je to pravda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chyma Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 nevedel by nekdo popis pinu na cidle slunecniho svitu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2017 z toho schématu se to dá vyčíst Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.