Přejít na obsah

Dunění motoru 4x4 1,9 TDI-PD


jurkin75

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás chlapi. Mát takový problém a potřeboval bych od Vás poradit. Vlastním už rok Octavii 4x4 1.9 TDI-PD 74 KW r.v 2000. Můj problém spočívá v tom, že mi nepřipadá normální, aby se v autě dalo normálně jet 50 km/h bez toho, aby to muselo tak příšerně dunět.To se nedá poslouchat ani rádio a když už tak hodně nahlas a to už je ale otravné. Když jedu 50 na trojku neduní, ale řve motor už má nějakých 2200 ot. dám 4 dunění jako blázen jasně, už to má jen 1500-1600 ot. Vím měl bych jezdit kolem 2 tis. což je tak na tu trojku, ale to neslyším opravdu nic jiného, než kravál od motoru a chvění celého auta. Už jsem vyměnil setrvačník i se spojkou,(na volnoběh se celé auto třáslo) kloub poloosy pravý a pořád nic je to k zbláznění. Najeto má 108 000 koupeno v D i se servisní knížkou( ale kdo ví jak to může být) Témat jsem tady přečetl mraky a stejně nic. Nebo je to normální, že tak musí řvát ten motor. V podobném autě jsem nejel a nemám možnost srovnání. Poprosil bych někoho kdo tomu rozumí jestli by mi neporadil. Investovat na pokus omyl není zrovna nejlevnější varianta. Může to třeba způsobovat turbo? Jednu dobu se zasekávalo a házelo do nouzového režimu, ale to už je taky opravené. Turbo venku nebylo. Auto je super ale tohle je děs a pořádně to štve.V jiných oktávkách to tak nehluční je fakt, že vždycky jsem měl možnost jet buď to 66 kw nebo 81. S PD nikoho neznám natož se čtyřkolkou. Díky moc za odpovědi. Jurkin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Výfuk v pořádku, taky už kontrola. Byl jsem i za Hanzim projeli jsme to spolu, v jeho autě klid u mě dunění. Teď sem přidal výměnu tlumičů a vnějšího homokinetického kloubu. Změna žádná. Už mě jen napadá jestli to nemůže dělat turbo. V zimě pojedu do Brna a zkusím toho Humla z RF auto. Všichni ho chválí. Tady se prostě nedá narazit na mechanika, který by na to přišel. Už z toho mám pomalu nový auto. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím všechny. Takže dunění vyřešeno :kol-24: . Zanesené turbo. 5 automechaniků se na to dívalo všichni říkali turbo v pořádku :kol-34: dunění přetrvávalo. Nakonec jak jsem psal poslední příspěvek navštívil jsem Brno pana Chládka RF Auto. Při příjezdu na to jen koukl řekl, že vůbec nechodí. Rozebral vyčistil auto jede jak drak a dunění pryč a celkově je auto klidnější. Takže pokud máte nějaké problémy s kterými si neví někdo rady a posílají ho od čerta k ďáblu. Můžu jen a jen doporučit. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoj. Mě to taky sem tam spadlo do nouzáku, ale jinak to jezdilo normálně táhlo to, ale až tak od 2000 ot. Navíc celé to dunělo.Teď to krásně zabírá kolem 1700 set. turbo je krásně slyšet, že pracuje. Po návštěvě zmiňovaného autoservisu je vše v pořádku. Možná je to tvůj problém který jsem měl já, možná něco jiného, každopádně se to bude točit kolem turba to si myslím já. Automechanik sice nejsem, ale po tom všem, co jsem s autem absolvoval si tak pomalu už připadám :kol-28: . Všechny mé zkušenosti, co mám s různými automechaniky, tak jinam než do Brna jezdit nebudu. Za tu cestu mi to fakt stojí. Rozhodně méně než zkoušet vyměňovat díly a k ničemu to nepovede.

Editováno: , autor: jurkin75
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já, když jsem se jednou válel pod autem, jsem přišel na to, že mám popraskaný silenblok co drží katalizátor u karosérie. Tak jsem namontoval jiný a to dunění, kterým jsou tato auta tipická, se tak o 50% (možná ještě o víc) zlepšilo. Takže si myslím, že ten katalizátor se opíral o ten držák silenbloku a to celé rozonovalo. Ale s hlučností jsme před tím nikdy neměl problém, jen mě to překvapilo že je to auto v nižších otáčkách méně hlučné (neduní tolik).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...