Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Proti servisu nemohu nic namítnout, vstřícný a profesionální přístup. Navíc se na to dívalo víc lidí.

Tygříku, zkus udělat několik krátkých, po sobě následujících jízd (třeba 5x po 0.5km). Třeba se ty rozvody projeví spíš v tomto jízdním režimu - většinou to dělá lidem courajícím se po městě.

jestli to nebude tím, že při tom courání po městě se dostává do oleje víc benzínu a ten se nestíhá z oleje odstranit a tím pádem je problém s napínákem 

Při zahřátém se benál odpařuje, ale rozhicovaný motor i přes chlazení oleje tento dost trápí a viskozita jde do kélu. Olej pak "nedrží" napínák a pak si chroustne.

tom nerozumím, jak to myslíš? než se olej zahřeje na teplotu, aby se benál odpařil, je třeba najet cca 15km, dle podmínek. ale nezdá se mi, že by olej v tomhle motoru dostával nějak zabrat. ještě se mi nestolala teplota na 97 a včera v koloně na D1 se zapnutou klimou, venku cca 33 měl olej max. 92. leda by byly místa kolem turba, kde olej rychle mění teplotu, ale vzhledem k chlazení oleje se nedostane podle mě nad 150. zajímavý je tohle video: 

Olej dostava urcite vice zabrat uz to ze je cerny po nekolika km po vymene

Tygriku koukalo na tve auto vice lidi a na co koukali ? ..... sundavali ti viko rozvodu ?

tom nerozumím, jak to myslíš? než se olej zahřeje na teplotu, aby se benál odpařil, je třeba najet cca 15km, dle podmínek. ale nezdá se mi, že by olej v tomhle motoru dostával nějak zabrat. ještě se mi nestolala teplota na 97 a včera v koloně na D1 se zapnutou klimou, venku cca 33 měl olej max. 92. leda by byly místa kolem turba, kde olej rychle mění teplotu, ale vzhledem k chlazení oleje se nedostane podle mě nad 150. zajímavý je tohle video: 

No při drtičce na dálnici to lezlo na 115 a benál se neodpařuje vyloženě kdy "steče" po studeném bloku motoru až dolů. Hlavně zima  a krátké popojížďky. V létě se to rychle ohřeje.

Upraveno od Jakub Nabel

• 2 měsíce později...

tak před rokem mi dělali v rámci garančky, nějakou podložku na turbu a nahráli nový softw.prej  svolávačka...  a dnes když jsem auto dal na reklamaci hlučného roz. řetězu, tak jim to tam  zase ukázalo nějakou akci na turbo....

cituji zakázkový list : 24W6099001 turbodmychadlo 1,2 TSI ..... pak se zeptám co tomu bylo..

cituji zakázkový list : 24W6099001 turbodmychadlo 1,2 TSI ..... pak se zeptám co tomu bylo..

No dneska jsem byl v servise a ptal jsem se na tuto akci a prej nic na můj vuz není. 

Pozitivní, vč. toho, že tu už utichlo po předchozích brutus vlnách.

• 1 rok později...

Pawouk, mám na Tě prosbu. Co všechno zahrnuje opravárenská sada na motoru 1.2 TSI pod tímto č. 03F198158A . Předem děkuji !

ja obrázok,ty popis s číslami  :kol-28:  :kol-47:

Pánové, ještě jednou děkuji za tak rychlou odpověď. Kamarádovi, při opravě motoru 1.2 tsi, -hlučné startování- mněnili v servisu škoda, pouze tuto opr.sadu. Já se s ním přel, že mu tam dali i nová ozubená kola. A tak jsem prohrál. Dle mého rozumu si myslím, že nová oz. kola tam patří, když se mnění řetěz a má najeto 31 tkm. Zdravím a přeji hezký večer.   :kol-47:

tak teraz si ma predbehol ..už som to mal rozpísané  :kol-28:

• 1 rok později...

Jsou nějaké nové informace ohledně řetězu? Je tu dva roky klid? Už nikdo problém nemá?

Dobrá otázka!. Mne menili rozvod 03F 198 158 B  v lete 2016, takže sa zatiaľ k danej problematike neviem vyjadriť, ale za cca. 2 roky napíšem,...

Na modelu 2011 jsem měnil řetěz při 23 tis km. Od té doby měním olej Shell 5W30 po 12-15 tis km, při mém nájezdu to je po roce. Denně krátké trasy kolem 3km, motor se ani nezahřeje. Každý studený start s 1 max 2 vteřinovým rachocením, v létě v zimně. Od loňska mám 0W30 opět Shell, sem tam si zarachotí, ale je to mnohem mírnější než před tím.

Když odstavím auto s prohřátým motorem, tak ráno, nebo ani po týdnu stání, nezařehtá. Řetěz bude určitě už taky vytahaný, ale spíš to vypadá na napínák. V březnu servis, tak uvidím.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.