Červen 15, 201312 r Proti servisu nemohu nic namítnout, vstřícný a profesionální přístup. Navíc se na to dívalo víc lidí.
Červen 18, 201312 r Tygříku, zkus udělat několik krátkých, po sobě následujících jízd (třeba 5x po 0.5km). Třeba se ty rozvody projeví spíš v tomto jízdním režimu - většinou to dělá lidem courajícím se po městě.
Červen 18, 201312 r jestli to nebude tím, že při tom courání po městě se dostává do oleje víc benzínu a ten se nestíhá z oleje odstranit a tím pádem je problém s napínákem
Červen 18, 201312 r Při zahřátém se benál odpařuje, ale rozhicovaný motor i přes chlazení oleje tento dost trápí a viskozita jde do kélu. Olej pak "nedrží" napínák a pak si chroustne.
Červen 18, 201312 r tom nerozumím, jak to myslíš? než se olej zahřeje na teplotu, aby se benál odpařil, je třeba najet cca 15km, dle podmínek. ale nezdá se mi, že by olej v tomhle motoru dostával nějak zabrat. ještě se mi nestolala teplota na 97 a včera v koloně na D1 se zapnutou klimou, venku cca 33 měl olej max. 92. leda by byly místa kolem turba, kde olej rychle mění teplotu, ale vzhledem k chlazení oleje se nedostane podle mě nad 150. zajímavý je tohle video:
Červen 18, 201312 r Tygriku koukalo na tve auto vice lidi a na co koukali ? ..... sundavali ti viko rozvodu ?
Červen 18, 201312 r tom nerozumím, jak to myslíš? než se olej zahřeje na teplotu, aby se benál odpařil, je třeba najet cca 15km, dle podmínek. ale nezdá se mi, že by olej v tomhle motoru dostával nějak zabrat. ještě se mi nestolala teplota na 97 a včera v koloně na D1 se zapnutou klimou, venku cca 33 měl olej max. 92. leda by byly místa kolem turba, kde olej rychle mění teplotu, ale vzhledem k chlazení oleje se nedostane podle mě nad 150. zajímavý je tohle video: No při drtičce na dálnici to lezlo na 115 a benál se neodpařuje vyloženě kdy "steče" po studeném bloku motoru až dolů. Hlavně zima a krátké popojížďky. V létě se to rychle ohřeje. Upraveno Červen 18, 201312 r od Jakub Nabel
Září 3, 201312 r tak před rokem mi dělali v rámci garančky, nějakou podložku na turbu a nahráli nový softw.prej svolávačka... a dnes když jsem auto dal na reklamaci hlučného roz. řetězu, tak jim to tam zase ukázalo nějakou akci na turbo....
Září 3, 201312 r cituji zakázkový list : 24W6099001 turbodmychadlo 1,2 TSI ..... pak se zeptám co tomu bylo..
Září 3, 201312 r Heh,dík,tak to ani nemusíš. To vím co je - akce podložka pod servo wastegate a s tím spojená sw úprava řj motoru.http://forum.skodahome.cz/topic/115389-drnciaca-tycka-regulacie-obtokoveho-kanala-turba/page-2#entry1607400http://forum.skodahome.cz/topic/118840-servisni-akce-24w6-linejsi-auto/?hl=24w6
Září 4, 201312 r cituji zakázkový list : 24W6099001 turbodmychadlo 1,2 TSI ..... pak se zeptám co tomu bylo.. No dneska jsem byl v servise a ptal jsem se na tuto akci a prej nic na můj vuz není.
Duben 27, 201510 r Pawouk, mám na Tě prosbu. Co všechno zahrnuje opravárenská sada na motoru 1.2 TSI pod tímto č. 03F198158A . Předem děkuji !
Duben 28, 201510 r Pánové, ještě jednou děkuji za tak rychlou odpověď. Kamarádovi, při opravě motoru 1.2 tsi, -hlučné startování- mněnili v servisu škoda, pouze tuto opr.sadu. Já se s ním přel, že mu tam dali i nová ozubená kola. A tak jsem prohrál. Dle mého rozumu si myslím, že nová oz. kola tam patří, když se mnění řetěz a má najeto 31 tkm. Zdravím a přeji hezký večer.
Leden 29, 20178 r Jsou nějaké nové informace ohledně řetězu? Je tu dva roky klid? Už nikdo problém nemá?
Leden 29, 20178 r Dobrá otázka!. Mne menili rozvod 03F 198 158 B v lete 2016, takže sa zatiaľ k danej problematike neviem vyjadriť, ale za cca. 2 roky napíšem,...
Leden 30, 20178 r Na modelu 2011 jsem měnil řetěz při 23 tis km. Od té doby měním olej Shell 5W30 po 12-15 tis km, při mém nájezdu to je po roce. Denně krátké trasy kolem 3km, motor se ani nezahřeje. Každý studený start s 1 max 2 vteřinovým rachocením, v létě v zimně. Od loňska mám 0W30 opět Shell, sem tam si zarachotí, ale je to mnohem mírnější než před tím. Když odstavím auto s prohřátým motorem, tak ráno, nebo ani po týdnu stání, nezařehtá. Řetěz bude určitě už taky vytahaný, ale spíš to vypadá na napínák. V březnu servis, tak uvidím.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.