Přejít na obsah

Nárazníky


Wertheim

Doporučené příspěvky

Jako první Vám představíme zavaření 5tých dveří. Tuto úpravu musí provést odborník, co se vyzná v klempířské práci. Na začátku si rozmyslíme, jestli zavaříme pouze prostor po SPZtce a zachováme prolis, nebo překryjeme celou spodní část a celý prostor bude jedna velká plocha..Dále se rozhodneme, zda zachováme znak nebo i jeho se zbavíme. A již můžeme demontovat vnitřní výplň dveří a poté obě světýlka SPZky a spínač na otevírání pátých dveří. Nyní přichází ke slovu klempíř, který si nejprve připraví co nejlépe napasovaný plech a poté ho přivaří. Dále je třeba provést antikorozní ochranu a dobře zavařený prostor vytmelit a vybrousit. Teď již zbývá pouze dojet k lakýrníkovi a zadní část dostane nový vzhled.

Druhý způsob je použití plastového překrytu. My jsme použili překryt z ElisPlastu, který je u nás na trhu zatím jediný. Zde je způsob zcela jiný. Můžeme si vybrat. Buď nejprve navštívíme lakýrníka a překryt necháme nastříkat do požadované barvy nebo lakování provedeme po montáži.

Nyní, kdo chce, může demontovat opět osvětlení a spínač na otevírání pátých dveří, což ale není podmínkou. Dalším krokem je důkladné očistění a zdrsnění lepených ploch. Důležitým krokem je nanesení lepidla. Můžeme si vybrat jestli lepidlo naneseme na dveře nebo plastový překryt, ale zvláště důkladně jej naneseme po obvodě překrytu, kolem znaku a výřezu na SPZtku. Pomocí několika svěrek překryt přitiskneme, než lepidlo zaschne.

Závěrem uvedeme výhody a nevýhody obou způsobů:

Zavaření-pokud se precizně pracuje je odbornější a hezčí, ale pracnější a dražší. Nalepení-zvládne i amatér a nás překvapila přesnost s jakou překryt dosedl.

Důležitým bodem je také přestěhování registrační značky do prostor nárazníku

(prevzate s fabia serial).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak to ten prevlek je podle me teda lepsi. Porad jsem si neumel predstavit jak to bude vypadat, ale ted kdyz vim, ze je to az k oknu, tak mi to je jasne, ze tam zadne mezery a tak nezustanou ... Jen by me zajimalo jak budu zavirat kufr, jsem zvykly to chytat v prostoru cudliku (proste to chytnu stejne jako bych to chtel otevrit)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...