DIAGNOSTIK Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 Problém. První start po nočním stání trvá o něco déle,než bylo doposud. Cca 5-10sek. Po nastartování někdy i zdechne.Pak už po celý den naprosto v pořádku, na drc. Auto jezdí bez problémů. Ráno se situace opakuje. Diagnostika nic neříká. Pamět závad naprosto čistá. Nesetkal jste se stím někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 2. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2011 Došlo k výměně HD pumpy. Zatím se to zdá v pořádku....Že by tento problém mělo jen jedno auto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr49 Vloženo 16. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2018 Čau, nedávno jsem zakoupil auto se stejným motorem a mám stejný problém. Pomohla výměna pumpy? Nebo něco jiného? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilk Vloženo 23. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2018 Jo, mi to taky už strašně dlouho dělá něco podobného. Občas se stane, že motor 3x-4x zdechne a pak nastartuje normálně. Paměť závad čistá. V servisu netuší čím to je. Akorát to nedělá jen při ranních startech, ale naprosto náhodně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qwerz Vloženo 24. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2018 Mam podobne starosti, a porad tomu nemuzu prijit nakloub. Auto-Seat Altea 1.4 TSi 92KW, r.v. 2010, mame ho asi od dubna. Pres leto kdyz je vic jak 18st tak no problem, teply motor take neni problem. Ale jakmile venkovni teplota klesne pod asi 14st, a chci jet se studenym motorem tak otocim klickem, nastartuji, otacky vyleti na asi 1000ot/min a behem 5s klesaji az motor chcipne, takhle i 3x po sobe. Pokud motor podrzim plynem aby nezdechl-asi 10s, tak uz je volnobeh v cajku a muzu jezdit treba celej den bez problemu. Pokud po startovani studeneho motoru otacky vyleti na 1600ot/min, tak behem asi 5s klesnou na volnobeh a chcipnuti motoru se nekona a muzu jet.. Diagnostika pise-nahodila zavada cidla ot. vacky-to je nove, napadl me presuvnik vacky jestli nezustava viset, je vycisteny a funkcni. Svicky, filtry, olej..vse nove, klapka vycistena..a stejne to pri studenem startu obcas zdechne.. Musim este zajit znova na diagnostiku jestli to bude psat porad to cidlo, po vymene se vymazaly zavady a jezdil jsem a cekal ci se problem s chcipanim projevi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
datel.1 Vloženo 28. leden 2019 Sdílet Vloženo 28. leden 2019 A přišel někdo na něco, čím by to mohlo být ? Mě se stalo dvakrát něco podobnýho. Příklad : Ráno si zajedu někam do města a jak přijedu, nechám auto před barákem celý den, takže motor vychladne. Večer když je motor studený, tak nastartuji a auto schovám do průjezdu, popojedu asi 10m a vypnu motor. Ráno když chci nastartovat, tak problém... Mě to připadá, jak kdyby to hrkalo na 3 válce (rožne se oranžová kontrolka motoru) a chcipne to... Opakuji asi 3x neůspěšné starty a pak se to uklidní a mužu jezdit celý den bez problému ... (kontrolka už nesvítí). Prostě normál ježdění. Tak nevím, jestli to nějak přechlastám, když popojedu se studeným motorem jen pár metrů... ? Stalo se mi to i na podzim, když jsem dobíjel baterii. Po dobití jsem zavřel kastlu a zkusil nastartovat, prostě zkouška jak to startuje. No chytlo to na drc, tak paráda a vypl jsem motor. No ráno jsem chtěl opět nastartovat a měl jsem také špatné starty, jak jsem psal výše ... Jestli to nějak vadí, když je motor nastartovaný pár sekund ... ? Jinak auto jezdí denně a bez problému se startama, ale to chvilkové nastartování dělá neplechy ... Poradí někdo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 28. leden 2019 Sdílet Vloženo 28. leden 2019 Mozno to nevyriesi problem ale taketo spravanie nici vsetko.Ked nastartujes vecer a po 10 sekundach vypnes.Sviecky sa len co spamataju po starte uz im nadelis paru co vznikne.To iste lambda a vyhrievanie.Katalyzator sa orosi a pokial sa to dostane von necuduj sa startom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilk Vloženo 7. Únor 2019 Sdílet Vloženo 7. Únor 2019 Tak u mě skončil problém se startováním a zdecháním motoru po výměně kompletních rozvodů včetně přestavovače vačkové hřídele. Už je to cca 2-3 měsíce a úplně to ustalo. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr49 Vloženo 14. Únor 2019 Sdílet Vloženo 14. Únor 2019 Kolik tě to všechno stálo? Já měl teď přes zimu klid. Jak bylo pod nulou tak se to neozvalo, ale teď když už je tak 3 a více stupňů, tak mi to blbne. U mě bude asi problém v nějakém čidle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 14. Únor 2019 Sdílet Vloženo 14. Únor 2019 Nemůžou to být úsady v sání, ve válci apod.? Ono je to porézní a při krátký jízdě to může mít vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr49 Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 Skoro 3000 kilometrů jezdím na aditiva a beze změny. Odhodlal jsem se k výměně rozvodů a přestavovače vačkové hřídele. Zkoušel jsem zda to nemůže dělat čidlo teploty chladící kapaliny. Po odpojení start stále špatný. Po výměně dám vědět, jestli mi to pomohlo, abych vám ušetřil čas a peníze. Jinak přikládám video toho, co mi to dělá. Občas to i chcípne. MOV_0398.mp4 MOV_0398.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 existuje tam Flash jednotky motora ktorý rieši kopec problémov s motorom , vrátane šklbania a kolísania otáčok po štarte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr49 Vloženo 7. Březen 2019 Sdílet Vloženo 7. Březen 2019 V 4. 3. 2019 na 12:09, suri. napsal: existuje tam Flash jednotky motora ktorý rieši kopec problémov s motorom , vrátane šklbania a kolísania otáčok po štarte Dá se to sehnat někde jinde než v autorizovaných servisech? Nejsem v tom moc zběhlý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 7. Březen 2019 Sdílet Vloženo 7. Březen 2019 to neviem , origo servisy to vedia aj keď nie vždy chcú robiť , ale myslím že to porieši tento problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qwerz Vloženo 18. Duben 2019 Sdílet Vloženo 18. Duben 2019 Ahojte, po delsi dobe nove poznatky. Ke chcipani se pridalo nenastartovani..pak napsala diagnostika chybu zapalovani na 1 valci, vymenena civka zapalovani, motor hned pokud teda nastartuje, bezi lepe, netarokuje, takze civka nema jenom 2 stavy - jede nebo nejede, ale i 3ti stav kdy tak nejak pali, ale nic moc asi. A na to nenastartovani to se deje pri delsi odstavce do dalsiho dne a v rozmezi venkovnich teplot od 2 do 14st. Proste otocim klickem, starter se asi 5x prevali a nic se nedeje, jednotka prerusi toceni starteru i kdyz klicek drzim stale v poloze startovani. Pak jej vratim a otocim znova - toto se opakuje nekdy 2x, nekdy 8x, pak to treba chytne, a muzu jezdit a uz se to neopakuje, az pak treba za 2dny nebo po tydnu. Ted to teda nejezdi vubec, (tlaci do vody, takze tesneni v haji, praskle svody..v servisu menili vodni pumpu, prej to je tim, samozrejme nebylo, takze vyhozeny penize, a to ze motor nenaskoci tak je to starterem, ale to uz jsem jim zakazal cokoliv menit a auto si radsi rychle odvezl) takze kara za vsechny prachy , proste simply never nebo jak tomu rikaji... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 28. Duben 2019 Sdílet Vloženo 28. Duben 2019 ešte som nevidel KO hlavu alebo tesnenie na CAX , škoda povrchného info , výsledok som sa nedozvedel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qwerz Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 >Suri: Tak nakonec po rozdelani sem zjistil ze uz hlava byla dole, protoze nekdo resil ze se mu to lehce potkalo. Tuknute 2 pisty a vymeneny 2 ventily. Hlava jen ocistena a sup vsechno nazpet a rychle do sveta.. Takze vse znova-hlava srovnana az o 0,15, ventily udelany znova, tesneni, rozvody atd... Ted uz mam nahrceno asi 3000km a nektere problemy zmizely..rozvody jsou krasne tiche.. Zustal teda ten studeny start kdy motor naskoci a pak klesaji otacky do uplneho zdechnuti...takze proturuju plynem a hned jedu no..co jineho mi zbyva. Na diagnostice zadny problem, startovaci tlak pumpy je 150, po nastartovani se snizi na asi 50...a pak s otackama klesa az motor zdechne. Tezko soudit co muze byt este spatne.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 blbý studený štart je program na zahriatie katalyzátoru a neezmeníš to muselo sa stať niečo vážne , teraz mám skočený motor o štvrť otáčky a nestretlo sa to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr49 Vloženo 1. leden 2020 Sdílet Vloženo 1. leden 2020 Vloženo 4. Březen 2019 Skoro 3000 kilometrů jezdím na aditiva a beze změny. Odhodlal jsem se k výměně rozvodů a přestavovače vačkové hřídele. Zkoušel jsem zda to nemůže dělat čidlo teploty chladící kapaliny. Po odpojení start stále špatný. Po výměně dám vědět, jestli mi to pomohlo, abych vám ušetřil čas a peníze. Jinak přikládám video toho, co mi to dělá. Občas to i chcípne. Tak rozvody vyměněny, ale problém stále přetrvává. Už to není tak hrozné, ale problém to nevyřešilo. Cena za materiál a práci byla něco okolo 14000,-. Jinak, auto jsem kupoval od kluka co to přivezl z Německa se "servisní knížkou" a rozvody měly být měněné ve 130000 km. V servisu mi ale potvrdili, že rozvody byly původní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sql Vloženo 17. Září 2020 Sdílet Vloženo 17. Září 2020 Dobry den, resim stejny problem se stejnym motorem. 1,4 tsi. CAXA je to Shirocco. Nove rozvody original VW nastaveno dle pripravku, novy snimac otacek na klice i vacce a studeny start na paty pokus. Auto jede krasne, zadne zvuky kdyz nepocitam tu hruzu po startu. Svicky ok, benzim ok, diag bez zavad. Takze cerpadlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sql Vloženo 12. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2020 Tak HD čerpadlo nepomohlo. Studený start stejný na pátý pokus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.