Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Můj typ s stěma platíčkama je, aby se při točení kol na místě nevytvořily gumové stopy z pneumatik na té hezké zamkové dlažbě. :p:p:p . Jinak mám ambiente 6/05 s xenonama origo. z fabriky, a k tomu samozřejmě jsou součástí i ostřikovače. Které při poklesu hladiny kapaliny přestanou fungovat, aby ještě zbylo na sklo, takže bych řekl, že tam asi je nějaký čidlo. Protože se pak ostřikovače nevysouvají a není ani slyšet motorek.

Vloženo

Je to tak, dokonce mě na to upozorňovali při předávání autí. A fakt to tak funguje. Taky ostřikovače světel ostřikují max. jen dvě vteřiny, ale za to velkou sílou ( něco jako vap ) proto je i docela velká spotřeba. A ještě po každém pátém ostříknutí skla se teprve spustí i světel, jinak nejdou, osobně vyzkoušeno při dotazu ve škodovce, že někdy jdou a někdy ne. Připadal jsem si jak blb, že jsem si toho nidky nevšiml.

Vloženo

Ale nakonec kdo může tušit, že do všeho nacpou takový elektroniky a ještě řízené softem. Jen jaká je věda, jak se dá různě nakódovat takový " blbý " origo. centrální zamykání.....spoustě lidí by s toho šla hlava kolem co a kdy to umí zamykat a odemykat ale to jsem samozřejmě nepatří.

Vloženo

Néééééééé, až po každém pátém ostříknutí skla. Ale jestli to taky dřív nebylo jinak, to nevím, mám 6/05 a dělá to tak jak jsem psal. Ostřikovač skla můžeš držet až do úplného vyčerpání a světel se nespustí....

Vloženo

ano je to na ochranu dlažby, to by mati neprežila. ktoo to ma počuvať... :ph34r:

a pochybujem že je to tak že ked maš malo vody nefunguje ti ten motor.

snimač hladiny ti ide do kombi a motor ostrekovačov je ovladany BSG. a ja som to domontovaval čiže som si kupil nadobku BEZ snimača. motor toči naprazdno, preto ho tak nepočuť. dnes sa mi to presne stalo. okna ešte ostrekovalo a svetla už mleli nasucho:-)

a taktiež ostrekovače svetiel nefunguju pri vypnutych svetlach:-)

Vloženo
ano je to na ochranu dlažby, to by mati neprežila. ktoo to ma počuvať... :ph34r:

snimač hladiny ti ide do kombi a motor ostrekovačov je ovladany BSG. a ja som to domontovaval čiže som si kupil nadobku BEZ snimača. motor toči naprazdno, preto ho tak nepočuť. dnes sa mi to presne stalo. okna ešte ostrekovalo a svetla už mleli nasucho:-)

Takže samotný ostřikovače vyjíždí na principu tlaku kapaliny v hadičkách ostřikovačů světel při spuštění. Když není kapalina - není tlak - nevyjedou ostřikovače a motorek jede na prázno - není slyšet. OK ? ;)

Vloženo

Takže samotný ostřikovače vyjíždí na principu tlaku kapaliny v hadičkách ostřikovačů světel při spuštění. Když není kapalina - není tlak - nevyjedou ostřikovače a motorek jede na prázno - není slyšet. OK ? ;)

tak to mne funguje. ostrekovače nejdu na vzduch a teda nema ich čo vytlačiť ked už neni voda :D

Vloženo

tak to mne funguje. ostrekovače nejdu na vzduch a teda nema ich čo vytlačiť ked už neni voda :D

Upřímně, nikdy jsem nestudoval princip vysouvání ostřikovačů, neměl jsem ani moc důvod, když to funguje ;) . I když občas mi to taky vrtalo hlavou jak asi. Vždy jsem si myslel právě tím tlakem kapaliny, ale taky by tu byla možnost servomotorky, a ty by pak potřebovaly právě to čidlo hladiny aby dostaly informaci, že se už nemaj vysunout když není kapalina a taky by už nemusel jít ten motorek, ale tahle varianta mi přišla moc zbytečně složitá a drahá. :)

Vloženo

je to šupa ked ho natlakuješ vylezie von a až hore začne striekať. ked zapchaš ten privod a nevypustiš vodu, ostane v tej polohe ako bol:D

troch OT ale..

čerpadlo, za nim je povodne na okna..

post-10-1154681905.jpg

Vloženo

potom som kupil ešte hadice, ale nie origo. nedam cca 400SK za kusok hadice č mi v servise vyratali.

kupil som tie gumene, držali by aj bez pasok, ale zicher je zicher

post-10-1154682095.jpg

Vloženo

diky, najviac som sa bal rezať otvory do narazniku :unsure:

1kou vrtakom som si kvazi vyvrtal otvor a ten som potom orezavatkom zväčšoval:-) je to inak asi 3mm hruby ten plast naraznika <_<

bal som sa aby som nezarezal mimo tej krytky, ale podarilo sa lol

Vloženo
trošku som ale odbočil od tej elektriky čo? :D

Máš to ale dobře zdokumentovaný, a to je pro mnohý co si to chtěj dodělat velice důležitý.... :)

-_- mam aj tie otvory pofotene :D

dalšia vec bola potiahnuť kabel cez motorovy priestor dovnutra.

pekne držiak baterky dole, otvoriť ten tunel kablovy.....

dal som ho normalne do konektoru, ale nemam schemu ostrekovačov na 05 a vyšie tak som kabel napojil do jedneho volneho kontaktu :D

ešte som si potiahol aj kable na corner, ale asi ich vymenim, lebo som nemal dostatočne hruby kabel a na 55W asi nebude stačiť :(

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...