Přejít na obsah

Přídavná LED světla pro denní svícení - montáž, zapojení


FenderStrat

Doporučené příspěvky

Díky, ale to není to co hledám, ale díky za snahu :-)

Zdarec,

tady máš odkaz na světla které jsou již včetně plastového dílu do nárazníku, je to pro O2 face i před face

http://www.stualarm.cz/produkt/drlsk01-svetla-s-led-pro-skoda-octavia-2004-08-automaticke-denni-sviceni-homologace/

Ahoj,

máte už někdo praktickou zkušenost s montáží světel pro denní svícení od Hella? Chci zamontovat ty podlouhlé, asi zapadnou opticky líp vedle mlhovek. Mám si na něco dávat zvlášť pozor (půjdou do mřížky vedle mlhovek) ať už mechanicky nebo u elektroniky? Na fóru pro OI už jsou i nějaké fotky a diskuze, ale u OII zatím nic :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem,

mám takovou ideu dát si "někam dozadu" červený LED pásek(y) a napojit to na přední denní světla.

Smyslem je osvětlit auto i ze zadu, protože mi přijde, že v určitých situacích, pokud svítí pouze přední světla pro denní svícení, není dobře viditelné (např. jízda po silnici lemované stromy/ lesem apod. - jen pro ilustraci - barvu mám Rosso brunelo, tj. tmavá fialovočervená)

Prozatím jsem ovšem nevymyslel vhodné umístění - nejlépe přímo do zadní sdružené svítilny..

Pokoušel se o toto již někdo? poradíte?

Díky předem

Olda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jedeš v podmínkách se sníženou viditelností, tzn. třeba tebou krásně popsaný případ, kdy už vozidlo přestává být viditelné pro ostatní, je snad povinné osvětlení předepsané. Nevím, proč věšet na auto nějaké kraviny dozadu..od toho tam pak jsou obrysovky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravim vsetkych.Montoval som si denne svietenie,vsetko je ok,som elektrikar vsetkemu rozumiem,len neviem odkial vezmem (+) na vypinanie denneho svietenia ak zapnem obrysove svetla.Príklady:

1.)Pri prepnutej spinacej skrinke v polohe "0" mi to funguje.Denne svietenie svieti,obrysove svetla su vypnute.

2.)Pri prepnutej spinacej skrinke v polohe "0" mi to funguje.Denne svietenie nesvieti,obrysove svetla su zapnute.

3.)Pri prepnutej spinacej skrinke v polohe "1" mi to nefunguje.Denne svietenie svieti,ale svietia aj obrysove svetla.(denne by malo vypnut,t.j.ze mi tam neprislo (+).

Viete niekto poradit ako ho dostanem , aby som nemusel ist do kabiny auta?

Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Namontoval jsem svetla pro denni sviceni,napojil podle schematu.Ale problem kdyz zapnu obrysove svetlo a pak tlumene led sviceni jenom pohasne na 50procent svitivosti ale nezhasnou co stim?Asi to RJ rozpozna ? Nemel nekdo podobny problem?Jak to vyresit? Svetla jsou od firmy Filson 24led.

Octavia II 1 9 tdi rv 2005 svetla h7 h1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Montáž světel na vozidlo je velice jednoduchá, zvládl jsem to za cca 20 min., bez nutnosti demontáže předního nárazníku z vozidla. Všechny komponenty vypadají kvalitně i když jsou vyrobené na Taiwanu. Nyní hledám na fóru zapojení. - pól připojím na kostru u akumulátoru, + pól na vodič který vede na pojistku č.21 v motorovém prostoru, kde je proud po zapnutí zapalování a pojistka je volná (u TDI) protože je pro lambda sondu. Bohužel nevím kam zapojit třetí vodič, který by se měl zapojit na proud po zapnutí světel. Po zapnutí světel nemohu na zásuvce která jde do světla naměřit proud a po zastrčení zásuvky do světla světla nesvítí, po vypnutí a zapnutí vypínače světla zase svítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pin jsem našel, ale není na něm proud. Proud je na něm pouze v případě, že je zapojené světlo. Když není, nejde na pin proud. Pravděpodobně světla řídí řídící jednotka z důvodů hlídaní prasklých žárovek.

Dále v návodu píší, že v některých případech může dojít po nastartování motoru a zapnutí parkovacích světel (z důvodu hlídání prasklých žárovek) problikávání denních světel. Pak je třeba doplnit zařízení o spínací relé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahojte páni (prípadne dámy...).

Dnes sme s bratrancom (elektrikárom) skúšali zapojiť tie isté svetla, ako píše Zenda899. Všetko išlo fajn až do momentu, keď sme sa snažili nájsť "napájacie napätie +12V pri zapnutom zapalovaní" (ako sa píše v inštalačnom návode).

V E-boxe sme našli poistkové pozície, ktoré /A/ mali šťavu stále aj pri vypnutom zapalovaní, /B/ vôbec nemali šťavu aj pri zapnutom zapalovaní, /C/ pri vynutom zapalovaní šťavu nemali, po zapnutí zapalovania šťava bola, ale po vypnutí aj vytiahnutí kľúča štava v nich ešte nejakú chvíľu bola stále. Ak by sme tie DRL zapojili na niektorú pozíciu z /C/, tak by asi nejakú chvíľu svietili aj po vypnutí motora a vybratí kľúča zo zapalovania. Takto sa mi to ale vôbec nezdá vhodné - akonáhle vypnem zapalovanie, chcem aby tie DRL zhasli.

Skúšali sme aj poistku 21 - pozícii bola neobsadená, ale keď sme rozobrali E-box, tak v spodnej časti tam bol na 21-ku privedený kábel, čo sme vyhodnotili tak, že nejaké využitie tá pozícia má. Takže nás to značne zmiatlo a hľadali sme (neúspešne) iné vhodné pozície. Ale aj tá 21-ka bola živá po vypnutí a vytiahnutí kľúča zo zapalovania... :kol-32:

Máte niekto dobrý tip, kam to zapojiť, resp. ako nájsť ten správny kábel alebo poistku, prosím?

O2, 2.0 TDIpd, 103kW, BKD, r.v. 2006 (podľa servisnej knižky prvýkrát uvedené do prevádzky v apríli 2006, nemecký trh)

klasické halogény + daždový/svetelný senzor

Problém je tiež v tom, že návod na obsluhu (a tým aj schému E-boxu) mám zo staršieho modelu - pravdepodobne 2004. Schéma v návode a realita pod kapotou nesedia. Rovnako je to s elekronickou dielenskou príručkou, ktorú mám a je asi tiež k 2004-ke.

Editováno: , autor: MisoJ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...