Přejít na obsah

Octavia 1,9 TDI prevodovka?

guru66666

Doporučené příspěvky

Zdar chlapi,

potreboval by som poradit. Požical som priatelke Octaviu combi 1,9 TDi - ASV. Pri jezde cez spomalovac jej zhaslo auto. Mala zaradený 3 stupen, zabudla zosliapnut spojku a auto jej zhaslo a 3 krat poskocilo a vydalo buchavicny zvuk z prevodovky asi. Prisla domov a vravela mi , ze jej isli odvtedy dost tazko hadzat rychlosti. Skusil som s vyplim motorom kvaltovat a vsetko v poriadku, lahucko bez problemov. No dnes rano pri ceste do prace mi islo velmi tazko radit, niekedy som musel cez medziplyn a dokonca mi vyskocila 4 a 5 pri trochu vacsej zatazi motora. Zdalo sa mi, ze pri nizkych rychlostiach tak do 40 ide kvaltovat v poriadku, no pri väčších problematicky, trosku silnejšie cez zuby. Poradte, co stym? len dufam, ze nepojde von prevodovka.... ze by tiahla?

Vopred dakujem vsetkym za rady. Skusal som hladat na fore, no nepodarilo sa mi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera vykonaná diagnostika u dvoch maniakov - garážmajstrov.

Prvý po testovacej jazde nevedel, co by to mohlo byť ale domnieval sa ze asi spojka(dvojhmotový zotrvacnik) alebo prevodovka(nieco s mechanikou). Bowdeny vylucil bo pri vypnutom motory idu rychlosti kvaltovat dvomi prstami.

Tak som skocil k druhemu. Ten si prekvaltoval na mieste pri vypnutom motore, potom nastartoval a kvaltoval. Po chvili skonstatoval, ze to bude asi prehnuty pritlacny tanier spojky. Bude poskodeny, lebo ze sa spojka stale vrti (nieco take povedal, moc dobre som si to nezapamätal- som iba laik tak neviem co tym presne myslel ale verím mu). Vravel, ze kupovat casti spojky samostatne sa moc neoplati, tak som objednal celu sadu(lamela+pritlacak+lozisko) - ked menit tak poriadne. Zobral som original LUK, ktory by tam mal byt seriovo od vyroby. Len dufam, ze nebude chyteny dvojhmotovy zotrvacnik, bo potom pojdem asi do prestavby na jednohmotu (asi od Valeo - dobra cena, neni co riesit). Zajtra ide prevodovka von a uvidime.... Dam vediet ako to dopadlo....

Odkaz ke komentáři

Diky za opravu, mal som na mysli iba troj sadu (lamela+pritlacak+lozisko) bez dvojhmoty - stale dufam, ze zotrvacnik bude v poriadku, aj ked neviem, mam najazdenych 230 000, a dvojhmota je tam stale origo.... Stale vaham ci radsej nevymenim aj zotrvak - predsa uz ma dost za sebou a kebyze mi prdne za dva roku, samostatny tak lahko nezozeniem - vela penez.....

Uvidime dnes.... ked bude spojka von....

Inak pozeral som webku, ktoru si mi odporucil - dobre ceny. S nasimi na Slovensku sa neda porovnat... Zaujala ma tam sada Sachs s dvojhmotou bez loziska - velmi dobra cena... dokonca po rozhovore s typkom by mala pasovať aj do mojeho ASV 2003. Zacinam nad tým dost intenzívno rozmýšľať...

Ma niekto skusenosti s touto sadou http://www.hanza-autodily.cz/spojka-setrvacnik-sachs-19tdi-6681kw-2289000041-038105264j/d-70651/ - bude pasovat k motoru ASV r.v.2003? Diky...

Editováno: , autor: guru66666
Odkaz ke komentáři

Problem vyrieseny. Manik od ktoreho som pred 3 rokmi kupoval Octu mi akosi zabudol povedat, ze robil prestavbu na jednohmotu....

Takze nakoniec som musel kupit servisnu sadu Valeo pri prestavbe na jednohmotu - lozisko, lamela, pritlacnik.

Cely problem spocival v tom, ze mi prdla lamela spojky - zlomili sa take zelezne cecka, ktore su umiestnene po obvode lamely. Dve zeliezka zo styroch nevydrazali otrasy (sposobene frajerkou) a rozsypali sa. Preto mi nevypinala spojka - vravel manik.

Dnes prisla Octa domov a vsetko opät v poriadku..... jazdime dalej....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...