Publikováno Leden 24, 201213 r Ahoj, mám problém, převodovka začala vydávat neuvěřitelný zvuky a pravděpodobně je na výměnu. Měla díru v mušli,ale ta je zalepena,každopádně tam chybí asi pár zubů a je to šilené s tím jezdit Za 1. jaké přesné označení má převodovka v tomhle autě? Za 2. vzhledem k tomu,že už se nevyrabí,nemá ji možnost někdo za rozumnou cenu sehnat? Díky moc
Leden 25, 201213 r Tak to označení je tuším "DUU" a podle mě se to dá sehnat tak do 6 tisíc. Já bych možná uvažoval o jiné převodovce s 6 stupněma řazení. Na té octavce prostě chybí 6ka. Jinak si pozjišťuj, z kterých aut se dá ta spojka zaměnit o tou Tvojí, protože obecně u těchto octávek odchází spojky. BTW Pokud Ti to dělá takový zvuky, máš olej v převodovce?
Leden 25, 201213 r Autor Právě jsem to měl v opravě,protože mi prokluzovala spojka,a mechanik mi zjistil,ze mi pravděpodobně ulítnul zub z převodovky a udělal díru.....kudy pak vytekl olej na spojku a ta začala prokluzovat. Vyndal převodovku zalepil díru,ale prostě je to šílenost s tím jezdit
Leden 26, 201213 r Zkusil bych asi nějaký to vrakoviště, stačí je obvolat, oni Ti řeknou. Pak můžeš dát vědět, za kolik jsi ji koupil. Docela by mě to zajímalo.
Leden 27, 201213 r Tak to označení je tuším "DUU" a podle mě se to dá sehnat tak do 6 tisíc. Já bych možná uvažoval o jiné převodovce s 6 stupněma řazení. Na té octavce prostě chybí 6ka. Jinak si pozjišťuj, z kterých aut se dá ta spojka zaměnit o tou Tvojí, protože obecně u těchto octávek odchází spojky. BTW Pokud Ti to dělá takový zvuky, máš olej v převodovce? Nevíte náhodou někdo, jestli se vůbec kdy dělala převodovka pro 1.6/55kW se 6?
Leden 27, 201213 r Myslím, že nedělala. Ale určitě se to dá nějak dodělat. Nevím, jestli budou nějaké origo šestikvalty (např. i z jiných aut) pasovat na tu Tvojí Octu, každopádně se ta 6ka dá nějak dodělat na tu starou převodovku.
Leden 28, 201213 r Uz jenom ta prevodovka bude takova palba ze se ti dal uz nebude chtit investovat do neodzkouseneho
Leden 28, 201213 r Nevíte náhodou někdo, jestli se vůbec kdy dělala převodovka pro 1.6/55kW se 6? 55 kW a 6-ka? Kde to tak chceš zařadit? Po dálnici z kopce.
Leden 28, 201213 r Octavka: Proč by to měla být palba? Wojnar: Ta šestka se tam hodí, hlavně samozřejmě na dálnice. Nemusí jezdit z kopce.
Leden 28, 201213 r No já nevím. Felda měla 50 kW, celkově je lehčí a žeby výkonu na 6-ku přebývalo bych neřekl.
Leden 30, 201213 r Asi by ses divil, ale ten motor má dole krouťák větší než 1.9/66kW. Výkonu sice na rozdávání nemá, ale na odlehčení na delší štreky by se ta 6 hodila. Otázka je kolik za to.... Upraveno Leden 30, 201213 r od Wojnar Necituj poslední příspěvky.
Leden 30, 201213 r Hm, nemám křivky, jen tabulku, ale nějak se mi nechce věřit, že by 1,9/66 měla křivku tak strmou a 1,6/55 zase tak plochou, aby to "dole" bylo srovnané ne-li vyšší ve prospěch 1,6/55. Upraveno Leden 30, 201213 r od Wojnar
Leden 30, 201213 r Je to poměrně slabý motor, ale překvapivě to má hodně dobrý zátah od spodu. Vyplatí se to i chipnout Mohl by poradit někdo, kdo na téhle motorizaci už 6ku má...
Únor 2, 201213 r na převodovku z 1,6 55kW a z 1,6 74kW šestka dodělat nejde. Sada na šestku se dá koupit na převodovky z 1,8 20V, 1,8Turbo a 2,0MPI...čili ...bohužel... Nicméně šestka by se hodila. Nikdo netvrdí, že by to bylo na předjíždění v kopci, ale na udržování rychlosti na dálnici po rovině by to bylo dobré. Jinak s tím srovnáním krouťáku 1,6 55kW a 1,9TDI...mno vraťte se nohama na zem. Mám ten motor 4 roky. OK. Tahá pěkně odspodu OK...ale proboha vždyť TDI má turbo a je to diesel. Takže co jste vymysleli to je totální blbost. Tam kde má 1,6 55kW 130Nm, tam má 1,9TDI 66kW o min. 90Nm víc.
Únor 10, 201213 r 1 - ale ta cena prevodovky je slusnej ranec, vetsinou je za 12 tisic a vice (kdyz si pridas 10tku tak muzes koupit nejakou celou pojizdnou octu) a uz je repasovana, ale jak se bude chovat - nejake zvuky a pod.to nikdo netusi 2 - da se sehnat i za min, ale bohuzel ty nejtky jsou tam a ceka se nez se jich par uvolni, takze si stim moc nepomuzes a budes zase u vadne prevodoky 3 - koupit z rocniku 2001 a vejs z motorizace 75kW verze, ale muzes cekat ze je z havarky a nemusi bejt zcela ok, ale je to aspon jistejsi kup nez ty odpovedi co jsem napsal predtim Upraveno Únor 10, 201213 r od Host
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.